Välkommen till Liselottes hemsida

Välkommen Övrigt Hästar Upplevelser Länkar Dagbok Bildgalleriet Greta
Lojsta Hedbilder Veckans bild Connemaraminnen Hingstkollo Lammskinn Muggar med Lojstamotiv Vävar Boktipset
Gästbok

 

 

Boktipset

 

Jag är en människa som läser jämt, och har alltid gjort. Som tur är, eller om det ska räknas som ett handikapp, kommer jag inte ihåg vad jag har läst, så jag kan lätt läsa samma bok en gång om året, och ha nöje av det.

Här kommer jag att skriva ner några av mina favoritböcker. Sådana som jag gärna plockar fram en gång om året och läser, år efter år.

Räkna inte med några detaljerade rescensioner, nej, det kan jag inte få till. Jag har antagligen redan glömt vad de handlade om, men om ni är nyfikna på en bra bok, är det sådana som jag kan rekommendera.

 

Driver dagg faller regn av Margit Söderholm. En bok som jag bara älskar. Den är skriven 1943 och handlar om två generationer unga kvinnor i storbondemiljö i Hälsingland. Underbar, mäktig och romantisk, en klassiker!

 

Ängeln på sjunde trappsteget av Frank Mc Court. En biografi om Franks uppväxt i fattigdomens Irland. Ruggig, hemskt men helt underbar. Har ni inte läst den innan, är det en uppmaning till alla, läs den nu!

 

Tage Danielssons böcker. Jag har dem i en samlingsutgåva, Bok, Grallimatik och allt vad de heter. Och förstås julens måste, "Karl Bertil Jonssons julafton". En guldgruva för alla som gillar Tages speciella, kluriga och dubbelbottnade humor.

 

Lärkhjärtan av Margret Skjelbred Typiskt mig... Jag minns inte egentligen handlar om, men den är skriven på ett särdeles vackert språk som jag gripits av de gånger jag läst den. Bara en sådan sak....

 

Stolhet och Fördom av Jane Austen. Ytterligare en klassiker som jag gillar, även innan jag såg TV-filmatiseringen. Austen har också hon ett sätt att formulera sig som känns väldigt modernt, fast böckerna är skrivna för snart 200 år sedan.

 

Snäcksamlarna av Rosamunde Pilcher En bok som jag läst många gånger. Den är så engelsk, och ger på något sätt en hemtrevlig känsla som jag gillar.

 

Till offer åt Molok av Åsa Larsson  Jag är en stor gillare av Leif GW Perssons böcker, och när jag började att läsa Åsa Larssons bok, slog det mig snabbt att det måste vara henne som LGW talat så väl om. Jag förstår honom!

 

 

Jag kommer att fylla på den här listan om jag kommer på fler böcker som platsar. Håll utkik!

 

stående häst ii

 

 

 

© Liselotte Erixon