Välkommen till Liselottes hemsida

Välkommen Övrigt Hästar Upplevelser Länkar Dagbok Bildgalleriet Greta
Russhistoria Hästarnas namn Mina hästar Hästar jag haft Hingstar Jompans ungar Favoriter Till salu
Gästbok

Charlen 3724

hertaframforvagn

Född 1994 hos Emil W Pettersson, Stånga, Gotland
Ljusbrun, 129 cm
Tilldelad diplom med 43 p, premierad AB, samt flerfaldigt guldbelönad. BIS på Mälardalens Ponnysällskaps utställning 1997. BIM på Guldruss på Skansen 1996, samt Reserv BIS på Riks-Russ 1998.


 

Charlen, som bara går under arbetsnamnet Herta hemma, köptes av mig som tvååring. Jag så henne på håll i hagen hemma hos Emil, och tänkte att "den vill jag ha". Emil ville först inte sälja, men senare på kvällen när vi sågs på Svenska Russavelsföreningens årsmöte, fick jag erbjudandet, och var inte sen att slå till.
Herta är inte lik någon annan. Hon är dominant, stark, emellanåt hur jobbig som helst, men hela tiden med ett hjärta av guld. Hon har ett självförtroende som kan försätta berg, vilket i det allra flesta fall är otroligt mycket värt. Ingenting skrämmer henne, hon går med på det mesta och är mycket arbetsvillig. Däremot kan det bli jobbigt när hon kommer iväg tex på utställning, ihop med andra hästar ur sin flock. Då har hon fullt sjå att hålla koll på var flocken befinner sig, och går och gnäggar och beter sig så att var och varannan hingst ligger i lä. Det har kostat mig ett par krossade ben i foten, samt en hel del svett, men det är bara att konstatera att Herta är som hon är. Tyvärr användes hon inte  här i den utsträckning som hon hade kapacitet och vilja till.

 

charlen 14 juli 1996 foto agneta hecht

 Herta och hennes uppfödare Emil W Pettersson, den 14 juli 1996, samma dag som jag fick köpa henne!

Foto Agneta Hecht.

 

Hon har varit en mycket trevlig körhäst, vilket bla resulterade i en seger i dressyren i Mälar Russ allra första allroundchampionat. Då med sin gamla kompis Malis Stockfors vid tömmarna. Groomade gjorde Ammi Hjellström. Egentligen skulle Malin, Ammi och Johanna ha en egen sida på denna hemsida, efter allt vad de gjort genom åren, men det får nog bero just nu i alla fall!
Herta såldes 2005 till Viking Ponnystuteri.


Hertas avkommor:


1999 Hingst, ljusbrun e. Morin 469- Morgan 6802/99 ägare Susanne Gustavsson, Alunda. Morgan är i mångt och mycket lik sin mor. Stor, stark och vacker!

morgan


2001 Sto ljusbrun e. Nomad G 424- Ester 7777/01- Ägs numer av mina brorsdöttrar Caroline och Eveline Umpala och Nora Erixon. En vacker fröken, som har mycket efter mamma, dock i lite mindre mängd…

ester_liten


2002 Resorberat efter Jupard 388

 

.

 

 

© Liselotte Erixon