Välkommen till Liselottes hemsida

Välkommen Övrigt Hästar Upplevelser Länkar Dagbok Bildgalleriet Greta
Födelsedag I lejonland Gråtkalas Gullivers resa Rådjurssommar Welindas fölning Hingstsläpp Körtur Estland Malvas fölning 2013
Gästbok

 

 

Gullivers resa

 

Jag tror att året var 1990. Jajja hade inbjudit kusin-Pia och mig att åka med henne ner till Skåne och Janne Claeson. De hade nämligen köpt en shetlandshingst av honom, som skulle åka hem till sitt nya hem i Sörmland.
Eftersom det var en liten hingst, hade Jajja fått låna en enhästarstransport av en god vän. Transporten tillhörde en häst som hette Gulliver, vilket stod skrivet på den med stora bokstäver.
För att göra flera saker på en gång, bestämde vi oss för att köra och hämta Servo i samma veva som det var utställning i Väst-Russ. Jajja kom med den briljanta idén, att vi skulle övernatta i "Gulliver", vilket Pia och jag tyckte var ursmart. Vi hade blivit lovade av Maggan Johsson, som bor i huset bredvid utställningsplatsen, att vi skulle få komma in till dem och låna toalett och borsta tänder och sånt, så den saken var fixad. Jag minns dock hennes skepsis när jag ringde och frågade henne om saken. Men det var ingen fara, minns jag att jag sade.
När kvällen kom, klämde vi oss in i transporten, tre bastanta tjejer. Det var lite trångt. Jag tror att Jajja fick sova längst fram i fronten, liggandes som en fällkniv för att överhuvudtaget få plats. Vad jag mer minns var att jag frös nåt alldeles förskräckligt.
Det hände dock ett litet missöde på kvällen när vi gick och lade oss. Snöret som gick till dörrlåset på framdörren gick av, och vi var inlåsta. Som tur var hade vi övre luckan på bakrampen öppen, utifall det skulle bli för varmt. (Undrar vem i hela världen som kunde tro det??? Brr)
När morgonen kom, var Jajja tvungen att kravla sig ut genom överluckan, för att på så sätt släppa ut Pia och mig som var kvar i transporten. Det gick ju bra att göra så.
Till saken hör bara, att vi stod parkerade mitt på parkeringen vid utställningsplatsen. Ni som varit på Väst-Russ utställning vet att det är morgonpigga deltagare, som gärna befinner sig på plats i god tid innan det börjar.
Vad den skara tänkte (och det var ganska många vill jag minnas) som såg Jajja komma utkravlande över luckan i den lilla transporten, för att sedan släppa ut två tröttmössor till med håret på ända, och halm i kläderna, det skulle jag allt vilja veta. Vi kände oss i alla fall väldigt uttittade…..

När kvällen kom, for vi vidare ner till Janne och Ulla, men det är en helt annan historia. Men då fick vi sova inne…

 

piaojajjagulliversresa

 

 

© Liselotte Erixon