Välkommen till Liselottes hemsida

Välkommen Övrigt Hästar Upplevelser Länkar Dagbok Bildgalleriet Greta
Hundar Åsenfår Elins bilder
Gästbok

 

RAGGE

Crazy Train Some Kind of Monster

 

valpar 003

 

Född 20 mars 2012

 

Ragge kom till oss i mitten av maj 2012, åtta veckor gammal, och redan tuff som få!

Han är en blå borderterrierkille, som vi hoppas kommer bli en kul lekkompis till Morris, nu när Chiffe försvann.

Ni lär få veta mer om Ragge allt eftersom.

 

Hans utställningsresultat finns här:

 

 

chiefen

Cairnstone Chieftan "Chiefen"

 

"Chiffe" kom till oss i maj 1998, då var han fem månader gammal. Han efterträdde vår älskade, och mycket personliga Milou, som hade dött i en olyckshändelse knappt ett halvår tidigare.
Det var Milous uppfödare, Krister, som fann Chiefen åt oss i England. Han hade valt ut honom mycket pga hans stabila psyke. Det var med stor nyfikenhet och förväntan jag tog emot dem på flygplatsen i Nyköping.
När Chiffe kom till oss hade han aldrig varit inomhus i ett vanligt hem. Han hade vuxit upp med jämnåriga kamrater i ett hundhus. Trots det, blev han med en gång både rumsren och socialt anpassad. Hans stora passion då som nu, var att bada i alla diken och vattenpölar han kom åt. Försvann han från gårdsplanen, var det bara att leta i närmsta vattenfyllda dike, där man oftast fann honom jagandes skräddare, allt under ivrigt viftande på svansen. Det sistnämnda är något av det som han kan bäst. Han har gått genom hela sitt liv med viftande svans, utan att för det skull vara inställsam. Han har det varmaste av hundhjärtan, och aggressivitet är nåt fullständigt främmande för honom. En av hans viktigaste sysslor här i livet, är att passa Pontus. Han ligger bredvid honom vid sängen när han sover, och går inte därifrån förrän han vaknar. Nåt annat som är bland det bästa som finns, är att följa med gammelhusse ut i skogen för att jaga. Det har skjutits en del rådjur för honom, och även älg.
Tyvärr blir det av olika anledningar, inte så mycket jaga av, men det är kul när det händer!

 

Chiefen dog 20 april 2012, nästan precis 14 år efter att han kom till oss.

 

 

Chiffe på sin 10-årsdag 2007

img_8600

 

Milou-Brackenhills Syntes

 

Milou var vår första borderterrier. En underbar hund som kom till oss som omplaceringshund.

Tyvärr dog han i en tragisk olyckshändelse, men han finns med oss jämt. Hundarnas hund, som jag önskar hade fått ett längre liv är de fyra år han fick.

 

milou ii

 

milou

 

MORRIS

 

Crazy Train Greased Lightning

 

1 193

 

Född 4 maj 2008

 

Här är vårt nytillskott, Morris!

En pigg och trevlig bordervalp med glimten i ögat. Chiffe tycker han är allmänt överreklamerad, men som den gentleman han är,  är han snäll mot den lille. Det roliga är att vi i Morris stamtavla hittar alla mina gamla favoritbordrar och grunden till min kärlek till rasen. Hagmarkens Into, Brackenhills Foxy-Lady bla, och inte minst kul, även Chiffes engelska pappa, Mad Max of Eureka.

 

Här finns fler bilder på Morris

 

kelda

 

Chiefens bästa kompis heter:

Kelda.
Kelda kom till oss i oktober 1999. Meningen var att hon skulle bo här över en helg, men det blev en mycket lång sådan….. Redan från start fann de varandra, och har så mycket kul ihop. Ofta är det Kelda som sätter fart på Chiefen, trots att hon är lite äldre, och annars inte lika lekfull. Hon är liten och kvick som en vessla, och springer åttor runt den betydligt större och mindre smidiga Chiefen. Kelda har ett psyke som en riktig borderterrier. Alltid vänlig, men med mycket integritet och alltid med glimten i ögat. Hon har stor självkänsla samtidigt som hon är öppen, framåt och intresserad av folk. Full i 17 som bara den och lär Chiffe diverse tricks, såsom hur man gräver sig ut, öppnar skåpdörrar och annat. Hon påminner mycket om vår gamla Milou på det sättet. Han bara var störst, bäst och vackrast, utan diskussion! Pontus anser att Kelda är hans hund. Han gillar att vara ute och promenera med henne i koppel. Hon är så himla duktig, och skulle aldrig få för sig att dra, utan går så fint med precis sträckt koppel. Inte undra på att lillhusse känner sig stolt! Vi hoppas att hon får stanna kvar hos oss så länge hon finns i livet.

 

kelda-liten Kelda 14 år

 

Kelda dog den 4 maj 2008, saknad av alla!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Liselotte Erixon