Välkommen till Liselottes hemsida

Välkommen Övrigt Hästar Upplevelser Länkar Dagbok Bildgalleriet Greta
Födelsedag I lejonland Gråtkalas Gullivers resa Rådjurssommar Welindas fölning Hingstsläpp Körtur Estland Malvas fölning 2013
Gästbok

 

 

 Dramatik i lejonland

 

Hösten 1995 åkte Staffan och jag, tillsammans med min morbror och moster till Kenya på semester. Första veckan var vi ute och åkte på safari i olika nationalparker. Vi var ett sällskap om ca 20 personer, och var därför uppdelade i tre olika minibussar. Det var mkt noga att dessa bussar skulle hålla ihop, och de fick heller aldrig åka av vägarna som gick inom reservaten.
En av förarna var rätt ung, grön och våghalsig, och skulle vid ett tillfälle visa sig på styva linan. Han hade fått syn på en lejonhona som låg en bit från vägen, och skulle då köra lite närmare för att hans passagerare skulle få ta den perfekta bilden!
Vi andra märkte efter ett tag att den tredje bussen saknades, och vår chaufför Paul, vände därför sin Toyotabuss, och for tillbaka längs vägen för att se var de andra tagit vägen.
En bit därifrån hittade vi den tredje bussen utanför leden. Den satt fast i leran, och hur de än försökte kom den inte loss. Paul och den andra chauffören från buss nr två, gick då ut för att försöka skjuta loss den fastnade bilen, men förgäves. Det var stört omöjligt. Efter en stunds diskussioner beordrades samtliga manliga deltagare i gruppen, att gå med ut och skjuta på. Till saken hör, att bara en liten bit därifrån låg lejonhonan kvar, och bara en liten bit bort hennes kull med lejonungar.
Jag kan fortfarande höra hennes dova muller som kom långt nerifrån magen, då hot talade om vad hon tyckte om att ha sin del av parken invaderad av ett stort antal människor. Det gick dock bra och alla kom in igen, dock med darriga ben.
Det var nog tur att ingen av oss förstod oss på vad som sades efteråt, men att den olovandes avsvängande föraren fick nog sina fiskar varma, det är ett som är säkert.

 

 

giraff  elefant 

 

 

© Liselotte Erixon