Välkommen till Liselottes hemsida

Välkommen Övrigt Hästar Upplevelser Länkar Dagbok Bildgalleriet Greta
Födelsedag I lejonland Gråtkalas Gullivers resa Rådjurssommar Welindas fölning Hingstsläpp Körtur Estland Malvas fölning 2013
Gästbok

Körutflykt att minnas

 

En vacker försommardag i juni, blev jag och mina barn Elin och Pontus, bjudna på en åktur på södra Gotland av Birgitta Cramér. Det var russparet Safir och Dixson som skulle dra oss längs delar av Hovleden, den rid- och körled som sträcker sig runt över ön.

 

körutflykt-nu-bär-det-hemåt

 

Solen var varm, och fåglarna kvittrade, när vi vid elvatiden gav oss av från gårdsplanen i Eke, med kosan styrd mot en strand i Grötlingbo. Det var vackert och så grönt som det bara kan vara en försommardag, och glädjen var på topp. Till och med barnen, som oftast har spring i benen, satt stilla och rätt så tysta, även om Elin tyckte det var långt till stranden.

 

 

 

 

 körutflykt-grabbarna-spanar körutflykt-utsikt-från-kusk 
körutflyjkt-dixson-betar-lö  körutflykt-safir-rastar 

 

 

 körutflykt-birgitta-kyler-s körutflykt-fikadags 

 

 

 

Väl där, så passade de på att springa och plaska och bada i det grunda och varma vattnet, medan Birgitta dukade fram medhavd picknick. Hästarna spändes ifrån. Safir fick sitta i lång lina, medan Dixson strosade runt lös och betade på stranden.

 

körutflyt,-dags-för-hemfärd

 

En dryg timme senare var det dags att spänna för och bege sig hemåt Eke igen. Russparet travade på i rask takt, och jag fick prova på att köra par för första gången i mitt liv.

Fyra timmar senare var vi tillbaka, efter en fantastiskt trevligt upplevelse, som gav både mig och barnen ett minne som kommer att räcka länge.

 

Tack Birgitta för en härlig dag!

 

 

 

© Liselotte Erixon