Välkommen till Liselottes hemsida

Välkommen Övrigt Hästar Upplevelser Länkar Dagbok Bildgalleriet Greta
Jan Febr Mars Apr Maj Juni Juli Aug Sept Okt Nov Dec
Gästbok

                        

 

 

sto med föl 001

 

Mars 2011

 

29 mars 2011

 

Vi har i helgen genomfört årets mastodontevenemang, dvs avelsvärdering i dagarna tre (fyra) på Grevagården med russ, ardenner och nordsvensk. Vi for ner redan torsdag morgon för att förbereda, och kom hem sent i söndag kväll efter en fantastiskt rolig helg.

John Russ fick äntligen sin A-lapp efter lång och trogen tjänst. Jag trodde han skulle vara less på att vara borta, men det var precis tvärtom. Han var hur glad och pigg som helst, och levde upp till tusen. Han gick runt med sina vackra ögon och tittade på stora hingstar av annan sort, tittade vänligt på sina små russpojkar och pratade med folk och hade kul.

Här är några bilder på en glad, tjock men välmående hingst.

jr och co 019

 

jr och co 022

 

jr och co 021

 

Även Bonus var inne för att få fortsatt tillstånd. Det gick kalasbra, 40 p med 99778 och GI tom nästa är då det är generalmönstring.

 

jr och co 005

 

Vi har också fått årets första lamm. Uri fick två fina bagglamm i går eftermiddag. Bilder kommer!

 

20 mars 2011

 

Nu har det åter gått alldeles för lång tid mellan uppdateringarna. Det är så jag skäms. Men nu blev det en stund över så jag tänkte göra ett försök att summera sista veckorna.

Det viktigaste av allt är att det numera är VÅR! Idag är det fantastiskt varmt och strålande sol. Elin och en kompis ligger ute på trappan på en filt, iklädda bikini och solar!

Morris går knappt in utan ligger ute i solen och myser hela dagarna.

Tidigare idag var tjejerna ute och red på Tutan och Movitz. Tutan var lite putt i början, men Movitz som aldrig haft ryttare på ryggen innan ( i alla fall inte på riktigt) tuffade på med öronen framåt och var så glad. Det är en fantastiskt trevlig liten bagge den!

I slndags fick han komma till ridhuset och löshoppa första gången, även det var lattjo och han fattade på en gång vad det handlade om. Nu hoppas vi bara att Roslagens Ponnyavelsförening hittar ett bra datum för sin 3-årstest, för det är tjockt i almanackan.

 

Livis är såld, vilket känns jättebra! Hon har sitt nya hem på samma ställe som Ingrid Marie, dvs på Ågesta Ridskola i Farsta. Det var ganska rörande när vi kom dit med henne och släppte in henne till Im som hon inte träffat sedan september, fem månader innan. De tittade på varandra, Livis gick iväg och IM rantade efter, såsom de alltid gjorde hemma. Lustiga djur!

 

Förra helgen fick Pontus för sig att vi skulle köra lite 4-hjulingar och bil på åkern. Tyvärr kom det lite snöblandat regn efter en stund, men det var ändå väldigt trevligt och fordonen gick varma.

Här en trave bilder sedan dagen:

 

fullt ös 011

 

Pontus och Vicke samlade innan start.

 

fullt ös 018

 

fullt ös 021

 

Inget fel på varken fart eller teknik!

 

fullt ös 031  fullt ös 033

                     Elin och Nora på startlinjen                         Nöjd Elan efter ett par varv på banan

 

fullt ös 028

 

Dagens nöjdaste kartis!

 

fullt ös 005

 

Och dagens coolaste kille!

 

Första helgen i mars åkte Elan och jag som vanligt till Gotland på hingstpremiering. Det var en väldigt kul helg, då John Russ son Qum fick tre söner godkända samma dag och i sin första årskull! Jätteskoj!

 

Dagen innan var vi på Lojsta Hed och i Autsarve, där vi tog en snabb titt på Tyfon, blivande far till årets kull på Lojsta Hed. Här en knippe bilder som Elan tog;

 

lena wallinlojsta 007

 

Tyfon

 

lena wallinlojsta 130  lena wallinlojsta 027

 

lena wallinlojsta 028  lena wallinlojsta 032

 

lena wallinlojsta 041  lena wallinlojsta 042

 

lena wallinlojsta 047  lena wallinlojsta 048

 

lena wallinlojsta 063  lena wallinlojsta 115

 

 

Mars 2010

 

14 mars 2010

 

Nu har jag slarvat med uppdateringarna igen. Huvudet har varit som tuggummi ett tag, men det börjar kännas bättre efter flera dagars fantastiskt vårväder med hundpromenader i strålande vårväder. Det börjar tom minska lite i snöhögarna, och dagsmejan är uppenbar.

 

Förra helgen var Elin och jag på Gotland. Det var hingstpremiering på gång, och jag var med som rasledamot för första gången på flera år. På lördagen bjöd Povel upp på slädfärd, eller om det var hans matte Ulla, med det var lille Povel som fick göra jobbet.

 

povel

Foto Emma Cramér

 

Det var en fantastisk dag och vi hade det så fint. Elin tyckte nog att jag skulle springa mer bakom släden, så att Povel skulle få det lite lättare. Sicken unge.

 

Fick en härlig bild på ett annat slädparti. Det är Pelle-Russ 611 som har kommit på att det är kul att dra släde. Säg nåt som den hingsten inte kan? En underbar individ är han, inte undrar på att matte Agneta ser så glad ut .

 

dsc_0023

 

Staffan har farit till Österrike på skidsemester, så barnen och jag är ensamma hemma. Det ska nog gå bra. På fredag åker jag till Grevagården på ponnypremieringar, men till dess får vi fixa vardagen medan han sladdar runt i backen.

Snart ska jag ge mig iväg till Mälar-Russ årsmöte, så det är nog bäst att sätta fart. Vill inte att chauffören ska få vänta på mig.

 

Mars 2009

Onsdag den 18 mars

 

Halva veckan har gått. De sista passen för fjolårets föl är gjorda, nu väntar bara arbete med bidragen.

Arbetet inför "RiLa Häst 2009-50 år sedan sist "fortskrider. Ni har väl inte missat den fina hemsidan www.rilahast.se

 

Sista dagarna har det varit vår så det förslår. Hoppsan, där smäg sig ett litet rim in också! Det är väldigt mycket smältvatten överallt, och hästarna fäller för fullt. Tittutan ska ju enligt almanackan inte ha så långt kvar till fölning, men det verkar dröja.

Nej, nu ska jag faktiskt gå och sätta mig vid vävstolen en stund.

 

 

Lördag den 14 mars

 

Egentligen har jag inte så mycket att förtälja, förutom att jag fått fler fantastiska teckningar av Ia Johansson. Tänk vilka talanger folk har runt omkring en!

Tack Ia för dina fina bilder!

Sambon har åkt på skidsemester och ska vara borta en vecka. Vi har tittat på Melodifestivalen och hejat på den enda låt som jag tyckte om, Caroline af Ugglas! Nu kom Pontus och berättade att hon kom 2:a. Svenska folket har ju känsla för kvalitet!!

 

 

 

 

Måndag den 9 mars

 

Idag var jag ute med vovvarna på eftermiddagen, då jag hade en dryg timme innan jag skulle hämta Elan på dagis, innan hon skulle åka till ridskolan.

Morris var helvild och for som en galning runt överallt. Helt plötsligt var han borta! Jag ropade och visslade på honom, men ingen hund. Efter en kvart-20 minuter lämnade jag platsen där han försvann, och gick längs järnvägen, då jag befarade det värsta. Staffan kom hem och kollade landsvägen, pappa kom och gick med mig i skogen, mamma hämtade Elin, lillebror var på väg efter 4-hjulingen för att ge sig ut på sjön, närmare två timmar letade vi. Morris har aldrig varit borta längre än två minuter, så jag antog att järnvägen eller en bil hade kört på honom. När det började bli lite skumt gav jag mig hem för att ringa polisen, och fick napp! Ett bussigt par från Knivsta hade hittat honom virrande ute på vägen och efter mycket lock och pock fick de in honom i bilen. De körde raka vägen till brukshundklubben för att läsa av hans chip, och den vägen kom de att ringa och tala om att den förvirrade lillhunden var i säkert förvar.

Att säga att vi var lättade är en underdrift! Att vi infört koppeltvång, tyvärr, är också ett faktum.

 

Lördag och söndag var Elin och jag i Skövde på hingstpremiering. Det är ju den tiden nu. Vi hade hyrt in oss hos Pernilla och co, och fick ett par trevliga dagar tillsammans. Elin längtar redan tillbaka!

I går morse var vi en snabbis och hälsade på Welindas dotter Tjingeling.Det är Tildes häst och de är så fina tillsammans. Här några bilder från gårdagens snabba besök:

 

tjingan 008 Tilde och hennes Tjingeling

 

Elin, Tilde och Tjingan: tjingan 007

 

Nästa gång jag kommer och Tjingan har fått sitt föl, har Tilde lovat att hon skall rida så att jag får se.

Det ser vi fram emot, Tilde!

 

4 mars 2009:

Att ha barnen med i stallet är för det mesta jättekul. Elin gillar att pyssla och greja, men även att utföra lite mer handfasta saker. Hon är inte riktigt tillfreds med att hon inte orkar köra dyngkärra ännu, men har accepterat sitt öde. Pontus med sin hästallergi, håller sig som vanligt mest i bilstallet bredvid, där det finns hästkrafter av andra slag.

Baksidan med barn i stallet, i alla fall i kombination med en icke uppmärksam mor, har vi upplevt nu ett par gånger.

Både Tittut och Tea har varit på vift i vinter, eftersom jag inte märkt att boxdörrarna inte varit reglade ordentligt, och i går var det dags igen.

Det började med att Elin stod inne hos Welinda och Movitz och borstade vinterpäls. Själv var jag i boxen bredvid och raspade hovar på John Russ. Elin ville låna saxen för att ta bort en kardborre ut manen på Welinda. Efter en stund berättade hon att hon klippt luggen lite på henne, så att hon skulle se bättre.

Det tog en stund innan poletten trillat ner, och jag smög runt väggen och fick se en snyggt friserad pannlugg som gick ungefär i ögonhöjd! Ni som sett Welinda, förstår att det då försvunnit en decimeter lugg eller så.

Nåja, skadan var redan skedd, så det var bara att lugnt och sakligt förklara för den ganska ledsna dottern, att hon måste fråga om lov innan frisering, och att det kommer att växa ut.

 

Jag återgick till mina hovar, och Elin gick in till Drink för att kratsa hovar på honom, så att jag skulle slippa när jag kom med raspen, och när hon var klar med det, skulle Welinda bli nästa häst för Elins kratsande.

Det var bara det att boxen var tom! Jag har världens minsta stall, och hur två hästar lyckas peta upp dörren och smita ut, utan att någon av oss som står precis bredvid, är en gåta! Men borta var de!

Elan blev ledsen igen, och kände sig allmänt bedrövlig, men det var åter bara att hålla god min och påpeka vikten av att stänga boxdörrana ordentligt.

Mörkt var det, och hästarna är svarta, så vi fick kasta oss i bilen och bege oss till grannarna 400 meter bort, och där stod de, precis som jag trodde. Optimistiskt nog trodde jag att jag skulle kunna fånga min gamla häst utan mutor, men se det gick inte! Hon stack iväg en bit till, upp i skogen och medan jag försökte ta mig fram över stock och sten i mörkret, hann de tillbaka ut på vägen och styrde kosan hemåt.

Elin stod kvar där jag lämnat henne, och som tur var hade lillebror sett vad som hände, och stod och höll henne sällskap i mörkret.

Det blev till att driva hästarna hem med bil. De skrittade i sakta mak vägen hem, och jag följde efter med bilen. Väl hemma gav gammeltanten upp, och lät sig fångas, och jag tror hon var ganska nöjd att komma tillbaks till stallet.

Under tiden jag gick för att fånga henne hemma, tappade jag min mobiltelefon också, men den hittades ganska snabbt med hjälp av en annan telefon. Är det något jag lärt mig sedan länge, både pga att den tappats i diverse höstackar och som mor till ett barn som gillar att gömma grejor, är att aldrig ha telefonen på ljudlöst läge!

 

 

sittande häst

 

2 mars 2009:

 

Elin och jag har varit på Gotland ett par dagar. Grabbarna fick vara vara hemma och sköta hästar och så var de på hundutställning med Morris.Det går att läsa hans kritik här.

 

Elin och jag åkte på fredagen och svängde förbi Lojsta en kort stund. Här är Elan på väg in i hagen:

 

lojsta 001

 

Vi träffade lite hästar som vi kände igen:

 

lojsta 004  lojsta 042

 

Corint                                                                        Olivia

 

lojsta 030   lojsta 032

 

    Bridget                                                                   Svalan

 

lojsta 033   Mysigt!

 

I går, den 1 mars var det avelsvärdering för hingstar i Sjonhem. John Russ fick där sin femte godkände son, genom lille fine Exact, alltid prydligt presenterad av Marika Strömberg:

 

exact-trav   exact-skritt

 

Så här fin är han i helfigur:exact

 

 

 

Elan ville förstås snacka med Jompans son! hprem 116

 

Har man trist kan man alltid roa sig på annat vis...

 

hprem 133    eller genom att hjälpa till.. hprem 014

 

Vill ni se fler bilder från avelsvärderingen finns de här:

 

 MARS 2008

 

Måndag den 31 mars

 

Så var det måndag igen, och i morgon är det april. Jag har varit tre dagar på hingstpremiering med kallblod, vilket var jättetrevligt. Får se om jag orkar ta mig an alla bilder en dag. Nu är det fullt ös med diverse resultatskrivning, så bilderna får vänta. Måste bara lägga in en bild på nordsvenska hingsten Karat, som fick 46 poäng av avelsvärderingsnämnden! Lite småläcker är han väl? Lite lik Vidar också....

Har just konstaterat att en snygg nordsvensk är bland det vackraste i hästväg, enligt mitt sätt att se.

 

karat och per axelsson

 

Bara att packa om inför den stundande helgens avelsvärdering för specialraser, connemara och new forest.

Lera och hästhår så långt ögat når annars. Det är bra med fällning, på så sätt att hästarna måste borstas, och de små gillar det, vilket gör dem lite borstvana till och med. Börjar fundera på om jag skall sätta ut annons på Bonus, eller om jag skall avvakta till efter sommarbetet. Jag vill förvissa mig om att de får en bra första betessommar. Det behövs om det skall bli häst av dem.

____________________________________________________________________________________________

 

Måndag den 24 mars, tillika Annandag påsk och Keldas 14 årsdag

 

kelda-liten

 

Vår lilla Kelda fyller 14 år idag. Hon har varit lite rasslig ett par dagar, men nu har hon piggnat till igen. Jag hoppas bara att det skall bli lite varmt snart, så ska jag ta och trimma av henne pälsen. Det brukar göra henne lite piggare. I går kväll borstade jag ur hennes underull, och det blev en faslig hög.

Det bruna till vänster är hennes ullhög, det till höger är Kelda själv!

pitan 073

 

Pontus och Staffan är och kör cross på bana idag, och jag skall sätta fart med lite skrivjobb innan våra matgäster kommer i kväll. Det är trevligt att kunna samlas och umgås lite en sådan här helg. Det händer inte så ofta, och nu kommer tre intensiva helger efter varandra.

 

Grabbarna bus har haft lattjo i hagen igen. Här kommer ett bildsvep från i morse. Det är Drink, Bonus och Povel som kör rally!

pitan 102           pitan 055 Drink tar taget

 

pitan 056               pitan 075

 

pitan 078          pitan 080

 

pitan 091   pitan 100

 

pitan 104   pitan 109

 

pitan 110   pitan 131

 

pitan 133   Syskonkärlek, Povel och Tittut

 

 

 

Lördag den 22 mars, dvs Påskafton

 

Jaha, då var det påsk igen då. Sitter här på kvällen och har magen full av sill och potatisar, ägg och godis, toppat med lite påskmust. Vi var hos lillebrorsans frus familj på påsklunch på eftermiddagen, och det blev som vanligt mycket god mat och tillika dito samvaro. Ungarna terroriserade friskt min svägerska och hennes syster, så det lär nog dröja innan vi blir inbjudna igen... Närå, det får vi hoppas att det inte är så!

 

Vi har haft min gamla klasskompis med familj på middag i går, och dagen innan var vi hos dem på sill och potatis. Kvällarna avslutades med familjefejd i kortspelet "plump" och efter att ha tagit en seger och två andraplaceringar, avslutades gårdagen med ett fruktansvärt bottenrekord...pinsamt! Jag tror inte jag haft så dåligt slutresultat sedan jag var 10 år och lärde mig spelet av morfar och mormor. Usch, nu saknar jag dem också!

 

Skall snart åka och ta in hästarna för kvällen. Utetemperaturen har sjunkit till -6 igen, så det lär bli mössa och långrör som gäller igen. Jag var på Apoteket idag och köpte maskmedel. Jag har hittat spolmask i dyngan från Povel, inte bra. Det blir att köra en sväng maskmedel nu och hoppas att de rackarna kommer ut. Han fick som de andra i höstas, men det är tydligt att det inte var nog.

 

Vi hade planerat att åka till Lönnånger över påsken, men av olika anledningar blev det inte av. Det känns ganska skönt att vara hemma nu, men samtidigt längtar jag dit. Skulle sitta lite bra att sitta framför brasan nu, eller sitta vid vävstolen en stund. Nåja, snart är det sommar, och vi skall väl kunna hitta något hål i almanackan i år också:

 

 

 

GLAD PÅSK!

______________________________________________________________________________________________

 

Tisdag den 18 mars,

och snön den vräker ner utanför fönstret! Jag som trodde det skulle bli vår, men icke sa nicke. Och jag som har tvätt hänger ute på tork...

Sambon har kommit hem från semestern. Inga ben brutna, och tur är väl det!

Kelda, vår gamla hund, börjar bli riktigt skrotig, och i natt klockan 3, föll hon ner för halva trappan. Stackars lilla Kelda, antar att hon inte kunde hålla mot när det började ge sig iväg.

Nu ska jag åka och mocka stallet. Hästarna fick komma in i omockat stall igår. Vi var på SJV i Jönköping på möte, och det var världens oväder på vägen hem, vilket gjorde att vi blev senare än jag hade trott. Det kändes som att det fick vara med mockningen, men det innebär att det blir mer jobb idag. Får se om Tusseman ska åka och crossträna i kväll, eller om det blir en lugn hemmakväll istället. Det skulle inte vara så dumt....

 

_______________________________________________________________________________________________

 

Lördag den 15 mars

 

Egentligen har jag inte mycket att skriva, mer än att det har varit intensiva dagar som gräsänka. Sambon kommer hem ikväll, och då blir det tillbaks till gamla rutiner. Som tur är, har Pontus blivit så stor, att jag kan lämna honom och Elin hemma den lilla stund som det tar mig att åka och släppa ut hästar på morgonen.

Hästarna tycker väl det är sisådär kul att vara inne till halv sju nu när det är ljust tidigt, men de har fått stå ut med det. Det är ju så attsikens blött och geggigt ute ändå, och mat har de haft kvar i boxen, så det lär inte ha gått någon större nöd på dem.

Stona börjar bli tjocka, det är väl Umbra som är närmast fölning. De har fortfarande sina föl gående hos sig, men nu har jag i alla fall klart med mina trevliga grannbönder på olika håll, att jag kan släppa dem på bete i år igen, så snart det håller och hästarna föder sig på det som växer.

 

Idag har Pontus kört med sin motorcykel nere på vallen, och han är förvånandsvärt duktig tycker jag. Jag fick också köra lite, men det gick inte lika fort som när han körde. Elin fick åka ett varv med morbror Stefan, och hon var överlycklig. Våra barn har många idoler, men frågan är om inte morbröderna Benny och Stefan står högst på listan?

 

Jag hoppas att vi kan komma iväg till Lönnkan några dagar i påsk. Barnen har längtat dit länge nu, och även om det är grått och geggigt även där, så är det något visst att komma dit första dagarna på året. Titta på min toppbild här ovan, så kanske ni förstår varför. Är det inte konstigt vilken påverkan vatten har på människan?

_______________________________________________________________________________________________

 

Tisdag den 11 mars

 

Jag har massor av bilder och kommentarer från helgen på Gotland, men jag tar det kort!

I fredags var jag på Lojsta hed och tittade på stona, och talade med den nya tillsyningsmannen. Här är några bilder på flocken, fler finner ni på sidan "Bilder från Lojsta Hed".

 

Det var en fin dag därute, hästarna var välmående och fina, och det var så där som det skall vara!

 

lojsta 009                        lojsta 015

lojsta 020 Certina             lojsta 070

 

lojsta 058  Josefin i vårsol  lojsta 137

 

På kvällen var det årsmöte i Föreningen Gotlandsruss där jag var med för att slippa sitta ensam på Högbrogården. Det var jättetrevligt!

 

På lördagen var det avelsvärdering i Sjonhem. Bilder därifrån kan ni hitta på den här sidan.

 

Några favoriter kommer här:

 

hprm 061 Galopp Malin!

 

hprm 095  JR´s fine son Qum 609

 

Svarte Qvitt, en hingst som tilltalade mig mycket hprm 218

 

hprm 281 Grattis familjen Wijk till Bloka Jokers godkännande!

 

På söndagen var jag och tittade på den 31-årige Carneol x, som fortfarande är verksam i avel. Är han kanske landets äldsta avelshingst?

 

 

hprm 328hprm 313

 

_______________________________________________________________________________

 

 

 

Fredag den 7 mars,

och jag är på väg till Gotland. Jag skall ut på Lojsta Hed en sväng på eftermiddagen, och har faktiskt tagit chipläsaren med mig den här gången. Fiffigt va?

I morgon är det hingstpremieringar i Sjonhem, och sedan skall vi ha styrelsemöte. Har lite annat som skall klaras av i helgen också, så det lär nog gå undan som vanligt.

Måste också lägga ut en bild på Pontus och hans nya crosshoj! Han fick en motorcykel igår, som Staffan och han var och hämtade i Flen. Den är så gott som ny, får se hur han grejar att åka 2-hjuligt.

Nu måste jag gasa iväg till båten!

 

mc 018

_____________________________________________________________________________________________

 

Måndag den 3 mars,

och jag skall egentligen inte hålla på med detta, utan göra något som genererar pengar sitället, men jag blev helt nollad i huvudet, och måste hitta på något annat en stund.

 

Vad har hänt sedan sist?

Ja, i tisdags, men det var ju i och för sig februari då, var mamma, Elin och jag och hälsade på min mors morbröder, vilket var ett mycket trevligt möte. Jag är ju en konstig prick med lätt till tårarna. Jag bröt halvt ihop efter att hittat en bild av min morfar på skänken.. Elin blev jätteledsen och undrade förstås varför jag var ledsen. Det var inte lätt att förklara för henne att jag blev överrumplad av mina egna minnen.

Här kommer Veckans bild åter: Min gammelmorfar Bror, med sin dyraste ägodel, hästen, och sin dotter Maja.

 

img_9519 copy

 

Annars har jag provkört mitt nya objektiv, och det börjar gå riktigt bra. Här har jag varit ute i hästhagen och fotat lite:

 

test 033 (2) klippt                   test 035

 

Umbra, hon kommer alltid med på bild                           Povel käkar mossa.

 

I helgen var jag på en mycket trevlig och givande exteriörbedömningskurs för fjordhästar. det var ett mycket trevligt gäng, bra upplägg och inte nog med det, jättebra mat! Inte nog så viktigt, även om det ofta underskattas!

På lördag är det dags att åka på årets första hingstpremiering, spännande!

Nä, nu måste jag nog jobba innan ungarna kommer hem.

 

_________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________

 

Tisdag den 27 mars

Sitter här och försöker sortera helgens alla bilder från Irland. Det blev för trist, så jag skriver en liten dagbok istället!

 

Pontus, jag, Lotta och hennes syster frida for till Irland i fredags. Anledningen var att det var en stor hingsthelg på Irland, men bla uppvisningar och hingstparad som Lottas Janus skulle vara med i.

Det blev en rätt lång bilresa, 30 mil från Dublin till Clifden, men jag höll bara på att krocka en gång, trots vänstertrafiken.

Vi kom fram sent fredag kväll.

Efter godisutdelning och pusskalas på lördag morgon, tog vi en tur med bilen och tittade på omgivningarna.

Det var en hoppuppvisning med hingstar på eftermiddagen som vi såg, men sen for vi vidare ut till kusten där vi gjorde en massa mysiga avstickare.

På söndagen var Janus med i en hingstparad, samt att han reds i en dressyruppvisning av en tjej som heter Siobhan Sullivan. Mycket trevligt att kunna visa att han inte bara är vacker…

Vi for hem igen i går, efter en mycket trevlig och härlig veckända. Pontus ville åka dit igen, och lekte tom hästhoppning ett tag, och galopperade på trottoaren. Konstig unge!

Liselotte

 

 

 irland,-pontus-äter-hamburg

Pontus äter hamburgare

 

 irland,-pontus-på-dog-bay

Ponus på Dog bay

 irland,-kor-på-spåret

Kör på spåret

 irland,-janus-dressyr

Janus dressyr

irland,-janus-får-godis-av-

 Janus får godis

 irland,-janus-the-gentleman

Janus the gentleman

irland,-lotta-rider-janus 

Lotta rider Janus

 irland,-janus-huvud

Janus huvud

   
   

Söndag den 18 mars 2007

 

Nu har två av grabbarna varit ute på turné. Det var Hygglo och Hyvens som fick ut och kolla på världen, eftersom Lotta och jag fick för oss att anmäla dem till  RPAFs hingstutställning i Riala. Det är synd att säga att de tränat ihjäl sig, men de var i alla fall tränsvana och lite tränade innan de åkte.

Hygglo har varit pigg och framåt hemma, Hyvens mer försiktig, som den försiktiga pojke han är. Men oj vad de ändrade på sig när de kom iväg. Hyvens blev HINGST och hade hur mycket energi som helst. Lille Hygglo däremot tyckte det mesta var konstigt, och glömde helt bort hur man travar. Det har han aldrig lärt sig, vad han minns…???

 

 utställnig-hyvens

Hyvens på utställning

utst-hyvens-huvud 

Hyvens huvud

utst-hygglo 

Hygglo på utställning

utst-hygglo-huvud 

Hygglo huvud

 

Ja, ja, med lite hjälp från en av utställningarrangörerna fick han dock lite fart, och gick och vann klassen före Hyvens, halvbrodern Seist Juoni var trea och en annan, skitläcker ( tyckte Hygglo) isabell var fyra.

Hygglo blev sedan unghingstchampion och BIR bland russen, Hyvens tog hand om reservplatserna.

Poäng fick de också, Hygglo fick 88788=39 och Hyvve 88877=38. Han hade inte tid att röra på sig ordentligt, han hade mest bara bråttom. Det var nog den roligaste dagen i hans liv, och den konstigaste í Hygglos.

När de kom hem var Hemlo urbesviken att han inte fick följa med, och ägnade resten av eftermiddagen att klättra på dem, så att de inte skulle tro att de var något!

Jag tror nog att de sover gott i natt!

Liselotte

 


Torsdag den 1 mars 2007

 

Mitt i sportlovet! Elin är på dagis i dag, hon ville dit och träffa sin bästis Louise som just fått en alldeles egen lillebror.

Pontus är med morfar, jag tror de skulle ut och pimpla idag. Vi får se om det blir fisk till middag?

 

I går var vi hela familjen med Pitanfolket i Borlänge och Romme Alpin för att åka skidor. Elin och jag åkte snowracer, det var riktigt kul!

De andra fick hålla sig i skidbacken bäst de ville, jag är glad om jag slipper det. Pontus var tvärnöjd, för han lyckades ta sig ner från svarta backen utan större besvär. Elan var förbaskad för att hon ville åka lift, men jag har lovat att hon ska få prova åka skidor med pappa i Hassela i höst. Bra att lova när man själv inte behöver göra något, hi hi.

 

Jag var och hälsade på Irmelin i söndags. Vi släppte henne och Penny så det fick kuta av sig lite, och här är några bilder. Håll till godo!

 

 irmelin-feb-07

 

irma-och-penny-feb-07

 

 irma-och-penny-full-fart-i-

 

 

Liselotte

 

 

© Liselotte Erixon