Välkommen till Liselottes hemsida

Välkommen Övrigt Hästar Upplevelser Länkar Dagbok Bildgalleriet Greta
Jan Febr Mars Apr Maj Juni Juli Aug Sept Okt Nov Dec
Gästbok

 

 

Tisdag den 29 november

 

Grått som bara den, och fortfarande varmt. I fjol var det vinter så här dags, men i år verkar hösten hänga sig fast.

Förra veckan var jag nere på Ryasjö Hästgård och tittade på när organisationen BRUNTE hade en PR-dag inför höstens kommande kuskutbildning på Strömsholm. En utbildning som låter kanon! Om inte om varit hade det varit jättekul att försöka komma in, men det är svårt med små barn och långa resor.

Här är i alla fall lite bilder sedan den dagen.

 

bruntedag 006 bruntedag 089

 

bruntedag 009 bruntedag 017

 

bruntedag 021 bruntedag 077

 

bruntedag 087

 

Advent har det också blivit, och tur är väl det så att det blir lite ljust i all gråskala.

En annan ljusglimt vi fått i höstmörkret är den lilla gula, fina undulatflicka som flyttat in i köket. Jag har velat ha en gul undulat i hela mitt liv, och nu var det dags!

Söt va?

 

20111129 009 20111129 002

 

20111129 003 20111129 004

 

20111129 007

 

2011

 

Söndag den 20 november

 

Nu är det som så många gånger innan, mer än tillåtet länge sedan något hände på hemsidan. Med risk att missa massor så kan vi börja med att säga att Duktig åkt hem, Movitz har åkt till Solveig Axelsson i Åsbro, som fortsätter vidareutbilda honom i brukskörning och allahanda sorters körning förresten. Fick rapport så sent som i går att de var på Skogsdag i skogarna runt Solveig och han skötte sig som han skulle. Jättekul!

Thomasin är såld till Umeå, Chipset har flyttat till Småland.

Marimba har fått diplom och Bonus fortsätter att trava och har gjort ett bra år trots få starter.

Irmelin har också hon hittat farten och har segrat och sänkt sitt travrekord rejält, jättekul! Hon gick också och blev Reserv BIS på Riks-Russ i år, ganska otippat faktiskt, men väldigt kul. Framför allt för Elin som visade henne nästan helt själv. Lotta och jag fick hjälpa henne i traven bara,  inte lätt att hänga med när man är 8 år och har fått mammas korta ben....

Chipset och Malva var också med på Riks, och fick 39 resp 40 p, så det var en riktigt bra dag.

John Russ har flyttat till Östergötland, där han mår som en kung, och ser ut som en sådan.

Plura har flyttat temporärt till Västergötland, och i utbyte till låns har vi fått hit 2-åriga Valkyria som ska bo här till i vår. En självsäker, rörlig och användbar tjej, som funkar bra i flocken.

 

Vad med då?

Jo, jag har köpt en ny fölunge, utan att det var meningen. Hon heter Lissa, uppkallad efter min kompis Elisabeth. Här är lite bilder på henne och Valkyria, när vi släppte ut dem i hagen till de andra.

Har också uppdaterat med lite nya bilder och text på de andra här och var, där de är länkat,  så vill ni slå ihjäl lite tid är ni välkomna att läsa på deras sidor.

 

lissa och co 003 lissa och co 012 lissa och co 013

 

lissa och co 005 lissa och co 010

 

lissa och co 014

 

 

 

 

2009

 

Söndag den 29 november,

tillika 1 advent!

 

Det innebar att adventsljusstakarna skulle fram i dag, och det är samma mysterium varje år. Hur kan ljusstakar som funkade i vintras, bara sluta fungera? Av sex olika ljusstakar, var det bara två som funkade, och den ena av dem har stått i Pontes rum hela sommaren, och dessutom är det en jättefin mässingstake som alltid funkar. Det lustiga var att den som sedan behagade fungera, var en av dem som jag fick bryt på förra julen eftersom den inte funkade, och som jag gav upp med att försöka få fart på. Den hade liksom lagat sig själv under tiden. Mystiskt!

Nu står de dock och lyser vackert, efter att pappsen lagat till dem lite.

 

I fredags var jag och hälsade på JR och grabbarna, som går kvar på Lundby. De har fått en halmad smedja att gå in i och en höbal att gnaga på, så det har det jättefint därborta. De tyckte det var trevligt att få besök, och följde mig gärna runt i hagen.

 

Malva har börjat ta plats i stoflocken också. Hon är inte riktigt accepterad ännu, och därför bär jag alltid ut ett par högar hö när hon kommer ut på morgonen. Under dagen sedan kan hon gå fram och äta när de andra drar sig ut i hagen, men i morgonrusningen blir det lätt lite hårdare tag. Elin har stått och borstat lera på henne i kväll och hon tycker det är mysigt att bli lite ompysslad.

 

Livis har jag börjat leda in och ut i grimma, för hon är så förbålt självständig. Det går jättebra, och det går lätt att ta på grimman i hagen nu. Första dagarna fick hon behålla den på under dagen. Hon börjar bli riktigt fin dessutom. Här en bild som jag tog med mobilen i går. Bilden i sig är ju inte så fin, lerig hage, lerig häst, men jag tycker ändå man ser att hon utvecklats väl.

 

20091128_004_

 

Här äter hon kraftfoder med Umbra:

 

20091128

 

Nej, dags att tippa barnen i bingen. Skoldag i morgon!

Har jag tur kanske jag hinner med att efter det ägna mig åt min  julklapp, som jag köpt åt mig själv i förtid. DVD-samlinen " I Vår Herres Hage", 12 dvd skivor med många timmar verklig fin underhållning av god, engelsk kvalitet. Kan rekommenderas!

 

 

Onsdag den 25 november

 

Hösten är här på riktigt. Hästarna har fått komma in om nätterna, för det regnar mestadels varje dag och det blir lerigt och trist i hagen. De har en stor bit skog att gå in, och där håller det sig skapligt, men det känns ändå bra att de får komma in och torka om nätterna. Det är bara Livis som tycker det är roligare ute. Hon envisas att dra ett par varv runt Pitan varje kväll innan hon kommer in, så numera får jag ta henne med grimma ut och in, eftersom hon annars är på annat håll istället för att följa med mamma in i stallet.

Malva anpassar sig bra, men i går morse hände det som jag väntat på, dvs att hon och Umbra rök i hop. Det brukar ju hända förr eller senare, och nu var det så dags. Undrar om någon i närheten undrade vad det var som lät, så där 5.20 på morgonen....

 

I helgen plockade jag ner det sista av vinterfrukten och kokade ett par vändor äppelmos. Den blir vackert rosa, syrlig och god, så nu finns det äppelmos för hela vintern i frysen.

 

I går åkte jag ner till familjen Olsson i Eskilstuna för att hälsa på dem och mina hästar, men också för att göra klart deras köp av Tackla. Hon har ju varit hos dem hela tiden jag ägt henne, dvs 6,5 år snart, och när jag köpte Malva bestämde jag att det var dags att låta dem köpa Tackla. Vi har talat om det lite löst innan, och de har hela tiden sagt att hon inte skulle gå därifrån, och hon har hela tiden varit deras häst, förutom på pappret. Det känns jättebra att vi har gjort så. Förhoppningsvis kommer jag att kunna ta tillbaka ett föl efter henne framöver istället, och hon får vara kvar i den miljö som hon trivs i och hos människor som tar hand om henne på allra bästa sätt.

 

 

Måndag den 16 november

 

Det har rört på sig lite. Mycket har hänt och mer är på gång!

Vid årets avelsvärdering i Tranås, kom Åsa Lundqvist och jag överens om att jag skulle köpa Malva 4814 och hennes son Klints Perfect. Malva har jag varit svag för sedan den enda gång jag såg henne, och nu var det dags, jag kunde inte motstå erbjudandet att köpa henne.

Det blev bestämt att jag skulle ta dem med i samband med fölskiljningen på Lojsta den 14 november, och efter ganska många veckor, är de äntligen här!

 

hemkomst 030

November är ju inte världens mest upplyftande månad, men hon ser väl rätt skaplig ut ändå?

Hon är dräktig med Kanalje och beräknas föla i början av maj.

Vi kom hem sent i går kväll, efter en för Perfect jobbig hemresa, men trots allt kom de hem hela och fina, om än både kissnödiga och trötta efter en lång resa.

 

Perfect, eller Filuren som Elin säger att han skall kallas, fick åka ut till John Russ och Movitz i förmiddags. JR tyckte det var en liten skit som inte var mycket att bry sig om, men Movitz var jätteglad att få en ny kompis. Det var ju redan från början sagt att Drink skulle tillbaka till Gotland, och då följde också Povel med till sin nya matte Ulla, så JR och Movitz blev ensamma kvar i torsdags.

 

hemkomst 032  hemkomst 035

 

Jr kollar in den lille brune...

 

hemkomst 039

 

Nya bästisar!

 

hemkomst 036

 

Filuren, Movitz och JR

 

hemkomst 042

 

Bäst att kolla en gång till...

 

Malva fick gå in till damerna hemma, och det har så här långt gått lugnt till.

hemkomst 004hemkomst 001

 

hemkomst 009 hemkomst 010

  

Malva fick syn på Greta-get....

 

malva

 

Bäst att sticka från den där gråa minihästen!

 

hemkomst 026          hemkomst 016

 

Mina två bruna vackra.... Malva och                   Umbra

 

hemkomst 025

 

Mmmmm.....

 

Nu håller vi tummarna för att hon ska trivas här och med de andra stona och hon kan få många fina och duktiga russungar framöver.

 

 

 

 

Måndag den 9 november 2009

 

Ytterligare veckor har skramlat iväg utan uppdatering, skäms Erixon!!!

Ändå kan jag inte skylla på att det varit stiltje, tvärtom. Det har varit en synnerligen intensiv höst, med massor av jobb, resor, uppdrag och allsköns saker som gör att tiden skenar iväg.

I mitten av oktober var vi i mysiga Almirida på Kreta, där vi var för åtta år sedan. det blev mycket läst,ätet, lite badat, men mest ingenting.

Här är vårt hotell:

 

1 004  1 006

 

1 018

 

Ponteman och jag hyrde i alla fall cyklar en dag och gav oss först sex kilometer upp i bergen, för att sedan fara lika långt nerför igen.

 

1 022  1 024

 

Det var faktiskt riktigt kul, även om Ponte tyckte jag hade dåligt tempo de första sex kilometerna.

Annars blev det en del Unospelande, och även lite biljard:

 

1 003

 

I helgen har vi varit på Svenska Russavelföreningens konferens i Skåne, vilken var jättetrevlig, som vanligt när man har med russfolket att göra. Tack alla ni som gjorde att helgen läggs till en av dem som gav många roliga skratt och trevliga minnen.

 

Tea och Emelie var och tävlade i helgen. I lördags var det hoppning, och det blev ett stopp och en rivning, men däremellan gick det bra. I går red de sin första dressyrtävling. Nu minns jag inte resultaten, men Emelie var i alla fall jättenöjd. Bra jobbat tjejer!

 

Morris har blivit av med kostymen, och är såååå fin! Jag är så ledsen över att han inte har ett fullt korrekt bett, för det hade varit roligt att se vad det kunde bli av honom. Nu får han förgylla vårt hem istället för att svassa runt på utställningar.

 

Det är lite nyheter på gång i hästbeståndet. Ytterligare en pusselbit ska läggas till mitt avelstänk, men ni får ha lite tålamod ett par veckor till. Det kommer också att innebära en och annan avyttring, men vi tar allt på en och samma gång....

 

 

2008

 

Söndag den 23 november

 

Idag har vi ägnat hela dagen åt att städa, kul.... Nåja, det blir fint när det är klart!

En månad kvar till jul är det också. Ack vad snabbt tiden går.

 

I går var jag i Nässjö på SH:s halvårsmöte, och var borta hela dagen. Det var en trevlig dag med många goda vänner, men det var rätt skönt när jag kom hem på kvällskvisten. Eve hade mockat och gjort fint istallet, så jag kunde plocka in kusar direkt när jag kom hem.

 

Idag har det fortsatt av snöa, och hundar och ungar var urglada för det.

 

morkan 004  morkan 022

 

morkan 018  morkan 023

 

morkan 007 liten

 

Torsdag den 20 november

 

Här har det blivit lite kallare, och det ligger tom ett tunt snötäcke ute. Hästarna bor inne om nätterna, och alla utom Marimba tycker det är helt ok. Hon har egen box, eftersom meningen är att hon snart ska flytta och hon är lite trött på arrangemanget.

Vovvarna och jag var ute och gick idag i det vackra vädret. Morris fick som vanligt gå lös, och han sprang minst 7 gånger så långt som vad Chiffe och jag gick. Det är en glad prick den där lille...

 

 

 

Söndag den 16 november

 

Morris har varit på spårträff hos uppfödaren Anna-Karin, tillsammans med syster Ester, och kusinerna Monster och Tequlia. Han var ytterst förbryllad i morse när vi for iväg utan Chiffe, och han låg och kastade långa, frågande ögonkast till mig, hela resan till Tungelsta. Väl på plats träffade han Ester och de lekte en bra stund innan allvaret började, och det tyckte han förstås var urkul.

Efter att Anna-Karin instruerat lite kort om spårning, fick vi prova på att lägga ett varsitt kort spår, där hundarna skulle spåra oss, och få lite godis på vägen. Morris spårade snabbt och effektivt och sprang förbi de flesta godisarna, innan han hittade den slutliga godisgömman.

 

1 020   På väg framåt!

Där fanns godiset! 1 021

 

Sedan gick Esters husse Tage, ett kort spår med en rådjursskank, och Morris testade på det också. Efter lite ringande, så kom han fram och hittade skanken.

 

1 028

 

1 029

 

Den här är nog min!

 

När hundarna spårat klart, grillade vi lite korv och hamburgare, och Morris fick leka lite mer med Ester innan vi gav oss av hemåt. Tyvärr orkade inte riktigt min optik med det svaga ljuset, men ni kanske förstår av bilderna, att tempot var högt!

 

1 036  1 039

 

1 040

 

Tack Anna-Karin och ni andra för en trevlig och inspirerande träff! Jag kan meddela att Morkan slocknade direkt, och hade rätt mycket att berätta för Chiffe när han kom hem....

 

Nu ska jag till Pitan och ställa iordning stallet inför höstens första installning. Det kom snö under förmiddagen, så nu får hästarna komma in i natt, och får väl så förbli nattetid intill våren.

 

 


Torsdag den 13 november

 

Nu är han äntligen här!

Lillebror och hans fru Lisa, har äntligen fått sin son, Sebastian. En fullkomligt ursöt liten varelse med kloka ögon, runda kinder, prästgårdsnäsa men kanske ännu lite lite benmuskler..

 

Han föddes i rallyfart på Danderyds sjukhus, och de hann knappt in förrän han var född.

 

sötis 012  Precis ett dygn gammal.

 

sötis 006 

Och med en överarm, inte mycket grövre än pappas tumme!

 

Glada kusiner !sötis 018

 

 

sötis 024

 

 

I helgen var då Elin och jag på Lojsta Hed och märkte fölungar. Det var som vanligt en intensiv, men väldigt rolig och framförallt trevlig helg. Nu känns det otroligt långt till nästa gång, tyvärr.

Fölen var jättefina och såg ut att ha haft en bra senhöst. Nu återstår bara pappersjobbet...

 

lojsta 050  lojsta 051

 

lojsta 055 Juverina och hennes fina fölunge, (LillHyvens!)

Pella fastnar gärna på mina bilder lojsta 058

 

lojsta 114   lojsta 115

 

lojsta 121 Till vänster Liana, framför henne mamma Linnea.

 

lojsta 127  lojsta 126

 

Elan hälsar på Viktoria.                                              Undrar vad hon funderar på....

 

Kanske på hur roligt det vara att åka med Birgitta och Dixson i vagnen, för att inte tala om att rida från Smiss ner till hagen. Men då var det för mörkt för att fotografera.

 

lojsta 004 lojsta 016

 

 

 

Torsdag den 6 november

 

November är sedan ett antal år tillbaka synonymt med Lojsta Hed. I morgon skall Elan och jag åka till Lojsta för att märka föl, så jag ska göra en snabb uppdatering innan jag måste packa.

 

För att börja från början denna månad, så var jag två dagar hos C. i Östergötland, vilket var jättetrevligt. Vi hade en mycket trevlig lördagkväll med ett gäng tjejer, god mat och roliga diskussioner. Ett stort problem vi har att lösa är bara hur man skall få Odensala och Östergötland närmare varandra, rent geografiskt....

 

På söndagen var jag och tittade på lite fina nordsvenskar. Här här ni några smakprov:

 

porträtt 058  Så här kunde det se ut, lite från fel vinkel....

 

Geira e. Gutta 1960 i Lina 22900, blev lite hungrig. porträtt 036

 

 

porträtt 055 Jag kallar henne Plira, men så heter hon inte... Även det ett Guttabarn.

 

I tisdags var det då dags att ta hem John Russ och Drink från betet, där de gått sedan i maj. JR verkade ganska nöjd, medan Drink var mest intresserad att kolla lite under lugg på tjejerna på andra sidan vägen. Nu får de vara ute ett par dagar till, sedan är det dags att stala in inför vintern.

 

I går for Staffan, Elin, jag, pappa och vovvarna upp till Hälsingland för att hämta hem Tea, som varit på inridning hos Emelie Andersson i Gnarp. Vi hade turen att kunna se hennes utveckling, eftersom Emelie red lite i ridhuset på kvällen. Som alltid är det svårt att få till skärpan i ridhuset, men här har ni några bilder.

 

porträtt 003  Uppvärmning.

 

porträtt 009  porträtt 013

 

Tyvärr syns det inte riktigt hur kul hon verkligen tyckte att det var. Det lyste om henne, och jag är så glad över det fina jobb de har gjort med henne, och att vi nu fått ett kvitto på att hon är en riktigt fin ridponny, lilla Tea. Nu väntar förhoppningsvis en kort mammakarriär, sedan kanske vi kan låta ridkarriären komma igen.

Tack Emelie och Kajsa för all hjälp!!!

 

 

2007.

 

 

 

Söndag den 25 november

Dagen började kul, när jag upptäckte att mössen gnagit hål på inkommande vattenslangen till stallet. Nu håller vi på att gräva utanför för att försöka hitta på den i backen, så vi kan skarva och byta ut den söndergnagda biten. Tur det är plusgrader idag! Jag skulle egentligen vara där nu istället för att sitta här, men jag blir så trött och slut i ryggen. Måste vila lite innan jag ger mig på det igen.

Jag hade kameran med i morse, och tog lite nya bilder på hästarna. Här några busbilder på lille, lille Povel, när han håller farten uppe med Bonus. Kul har de!

 

img_8520 img_8570

 

img_8571  img_8574

 

img_8528  Umbra stod och undrade vad de höll på med

 

Det har annars tuffat på som vanligt, med jobb borta, jobb hemma, skola, dagis och så som det skall vara . Vi var ute och åt mat tillsammans i går kväll, vi och mor och far, och Ewe och Carro skötte hästarna. Det blev lite rörigt, eftersom Umbra som vanligt tog fölen och drog till skogs. En dryg timme senare kom hon fram och ville komma in, så tjejerna kunde släppa in dem och allt var i sin ordning.

 

Jag har sparkat igång vävstolen igen, och började i går att väva kuddar till kökssoffan. Jag har sedan flera år gått och förberett mig på att göra stora badlakan i linne/bomullsgarn, och skall försöka få slut på den här varpen snabbt, så jag kan gå lös på nästa. Jag tycker det är bland det roligaste med vävningen. Planera, varpa, skeda och allt som skall göras innan själva vävningen. De ger en hel del tillfredsställelse när man ser hur arbetet fortskrider. Sedan, när det är dags att sätta sig att väva, är jag oftast i nästa projekt redan...

 

__________________________________________________________________________________

 

Torsdag den 15 november

I morse fick jag rivstarta, då Jompan och fruar och barn, tog en liten avvikare från hagen och for nerför backen och vidare några hundra meter till vallen. Klockan 05.15 på morgonen.. lite svart och svårhittat blev det. Jag fick tag i Welinda efter att ha glidit på graningestövlarna nerför backen, och började gå hem med henne. Tack o lov för flockinstinkten, de andra fyra hängde efter. JR fick den smarta idén att gå in i grannens hage, och Umbra och Bonus var snabba att haka på. Lika snabb blev jag också, och ledde in Welinda och Povel och stängde grinden. Sedan fick de gå där till ikväll.

Umbra lät sig kläs på grimman i hagen, jättebra! Hon är ju lite försiktig och svårflirtad, så det var ett stort framsteg att det gick. Nu kan man också stå och klia henne i boxen eller ute, utan att hon drar sig undan. Det är jättekul att hon svarar upp så fort på hanteringen.

 

I morgon skall jag äntligen åka och hämta mitt halmlass som har legat på vänt i månader. Sist gick lastbilen sönder, och vi hoppas verkligen på att vädret håller i sig imorgon. Lastbilen är enligt uppgift livsfarlig att köra på vintervägar.

 

Nej, klockan ringer 04.50, dags att sussa!

_______________________________________________________________________________

 

Måndag den 12 november

Tillbaka i Sverige efter tre jättetrevliga dagar på Gotland med Ewe, Ia, Helena och så Malin som var på plats på ön när vi kom. Vi har blivit väl omhändertagna av Birgitta, Carola och Börje, vi har knappt behövt göra ett handtag. Mycket stort tack om ni läser detta!

 

I lördags var det dags att driva samman flocken på Lojsta för chip- och frysmärkning. Det var ett hiskeligt väder, men regn och snö. Det måste varit det som gjorde att jag som alltid skryter om mitt lokalsinne, gick i cirkel och kom tillbaka där vi började. Det mest pinsamma och konstiga jag varit med om på länge. Vi gjorde ett katastrofalt dåligt drev och fick gå om det en gång till. Tut att Björn tog hand om oss, så att vi hamnade rätt den gången.

img_8379img_8389 

Josefin tog skydd under ett träd              Hyvensmamman-Juverina

 

img_8404    Undrar vad de pratar om??

 

 

 

Det var en fin fölårgång även om den inte var så stor. Föl och ston var runda och fina, och såg ut att ha haft en bra beteshöst. Vi åkte tillbaka till skogen i går em och fick en mycket fin stund när stona hade eftermiddagsvila, och allt var lugnt och stilla.

 

img_8421   img_8414

 

Lugn och ro i flocken                   Lycka- ett av de föl som skall gå kvar i flocken

 

img_8438   img_8435

 

Pensionärerna- den bruna tv är Linnea, 26 år gammal,              Boa-Lill, "bara" 21 år

och Major G´s mor Certina, 24 år, mor till 20 föl!

                   

img_8448  img_8461

 

Linnea i helfigur, i kalasfint skick!                    Certina 24 år, i helfigur

 

 

Mina hästar har fått komma in i kväll för första gången i höst. De verkade rätt nöjda, även Umbra såg nöjd ut, trots att hon fortfarande är lite försiktig. Hon verkar dock väldigt snäll, även i pressade situationer.

I morgon ringer klockan 05.00, så nu är det slut på viloperioden.

Hej so long!

_________________________________________________________________________________

Onsdag den 7 november

Nu har jag suttit ett par dagar och jobbat med de nya passen, och det funkar nog rätt bra nu. Skönt efter allt trubbel att få igång det.

 

I dag har jag flyttat om lite bland hästarna. Welinda, Thompan och Povel har fått komma hem, efter att ha tillbringat drygt två månader i exil hos lillebror. De har haft ringorm, men nu verkar det utläkt, så de får komma hem till de andra. Tompan och Tittut får gå i en hage för sig själva, eftersom de inte behöver så mycket mat. JR och fölstona får gå för sig . Vi skall köra dit en storbal hösilage i morgon, så får de äta som de vill. Det var kul för Povel med lite sällskap. Han har inte haft någon fölkompis på länge, så det var på tiden att han fick träffa en jämnårig kompis.

Bonus verkar vara en kaxig typ. Flera gånger har jag sett att han backat upp baken och hotat gamle John Russ när de står och äter hö. Snacka om självförtroende! Men gammelman låter sig inte hunsas, och har viftat lite åt uppstickaren med ena bakbenet. Idag fick han ta i lite mer och gav honom ett nyp i baken, varav Bonus tog skeden i vacker hand och lomade skamset iväg till mammas hö-hög istället. Optimist...

 

Jag håller på och försöker förbereda lite för märkningen på Lojsta, som är på lördag. Jag ser som alltid fram emot det. Det är en av årets trevligaste dagar och något som jag ser fram emot varje år. Egentligen kanske man skall tycka att det är jobbigt med tanke på alla föl som skiljs från flocken, men jag tycker ändå att det är en väldigt trevlig dag. Hoppas på bra väder. I fjol höll jag på att hosta lungorna ur mig, och fick en personlig assistent med på köpet. Det var en av hästägarna som tyckte jag behövde lite stöttning, och gav Lotta order att inte lämna mig ur sikte. Det var snällt av honom!

 

Nä, det här går inte vägen. Bäst att sätta igång och kuvertera hästpass innan det är dags att gå till sängs. Familjen verkar sova redan, det är knäpptyst från övervåningen nu.

_______________________________________________________________________________

 

Söndag den 4 november

Ja, då har en månad gått igen.. utan uppdateringar.

Som jag skrev senast, så har jag varit förföljd av trasslande datorer. Min externa hårddisk där arbetsupplagan av hemsidesprogrammet och en massa tusentals bilder ligger, vägrar att starta. Därför har jag fått använda säkerhetskopian på hemsidan och kopierat över från webben nu. En massa merjobb, men tur att det funkar!

Vi har varit på Malta och semestrat, familjen och jag. Fåren har blivit klippta, fårfällarna från i fjol är hemkomna, jättefina och till salu...

Vi var på en fantastiskt trevlig avelskonferens förra helgen, med glada skratt, intressanta föreläsningar och viktiga diskussioner. Förutom det hade jag Umbra och Bonus med mig hem, mina nya stjärnor. Läs mer om dem på deras egna sidor, under Hästar.

Så här långt efter känns det som jag missat 1000 saker. Hoppas jag kommer på dem efterhand och kan komplettera.

 

img_8367

 

 

 

© Liselotte Erixon