Välkommen till Liselottes hemsida

Välkommen Övrigt Hästar Upplevelser Länkar Dagbok Bildgalleriet Greta
Russhistoria Hästarnas namn Mina hästar Hästar jag haft Hingstar Jompans ungar Favoriter Till salu
Gästbok

 

 

Polka 3140


f-74 hos C-E Claesson, Västerhaninge
Brun, stjärn, 126 cm
Såld 1989 till Viking ponnystuteri, Stora Sundby
Vidare till Anna Fridh, Eskilstuna
Död 2001


 

Polka var min första häst. Jag köpte henne av en gammal klasskamrat 1987, och hon var den första hästen som vi stallade in i Pitan. Polka gick ensam i en hage med två får, med hovar som var i ett bedrövligt skick, och med all tilltro till männskor försvunnen. Det första hon gjorde när hon kom hel, var att vända baken mot mig och slå i boxväggen så att stickorna rök. Hon var dessutom svår att handha när hon var lös i hagen, men hade man henne bara fast i grimman var hon hur snäll som helst. Hon var också en mycket fin rid- och körponny. Var pigg och framåt, och ställde aldrig till med något alls. Man kan ju stilla undra vad som kunde ha hänt som kunde göra henne så klurig. Troligtvis tappade hon tron på människor någon gång när hennes gamla ägare slutade bry sig om henne, vad vet man?
Jag visade henne på utställning 1988, då fick hon 88688=38 poäng av Börje Johansson, och jag var mycket glad. Hon hade varit på betäckning på sommaren hos Fridhems Jonatan 401, men var inte dräktig. Jag tror överhuvudtaget inte att hon lät sig betäckas. Jag hade lite svårt att förlika mig med hennes humörsvängningar, men Agge och Jajja Hecht, Jonatans ägare, hade fastnat för henne och vi kom överens om att hon skulle få stanna hos dem. Hon fick där fyra fina och framförallt mycket trevliga fölungar, som alla hade Polkas fina egenskaper, men inte nåt av hennes misstänksamhet.
Polka var sina sista år hos Anna Fridh i Eskilstuna, en tjej som älskade Polka för den hon var, och jag är övertygad att känslorna var ömsesidiga. Även om hon inte blev långvarig hos mig, är jag glad över att jag hjälpte henne ifrån en tråkig miljö, och som sen ledde till ett fint slut på ett långt liv.
Mer om Polka finns att läsa på www.vikingponnycenter.se

Polkas avkommor:


1990 S brun e. Fridhems Jonatan 401- Polkett Viking 3296, prem B


1992 S brun e. Fridhems Jonatan 401- Poesi Viking 4047/92


1994 H ljusbrun e. Jesper 340- Pelle Viking 4990/94


1996 H brun e. Jesper 340-Pålle Viking 5780/96.

 

 

© Liselotte Erixon