Välkommen till Liselottes hemsida

Välkommen Övrigt Hästar Upplevelser Länkar Dagbok Bildgalleriet Greta
Russhistoria Hästarnas namn Mina hästar Hästar jag haft Hingstar Jompans ungar Favoriter Till salu
Gästbok

Vidar 521


Född 1997 hos Olle Andersson, Odensala
Ljusbrun, 125 cm,
Premierad G II, tilldelad 41 p vid godkännandet 2000, 40 p som 4-åring på avelsvärdering, samt vid 2002 års generalmönstring


 

Vidar är resultatet av att jag fick förmånen att låna hingsten Kej 459 av Börje Rungegård sommaren 1996. Jag lät då betäcka min morbror Olles sto Vanilj 3351, och fölungen skulle bli min. Redan vid födseln var Vidde en vacker och välväxt kille. Han blev utsedd till Bästa hingstföl på Skansen med 988=25p.

Glädjen var stor då han godkändes som treåring, och han har fortsatt att utvecklas väl. Om inte annat så kan han stoltsera med en man som skulle göra vilken nordsvensk hingst som helst grön av avund.
Vidar är en mycket snäll och sansad hingst, utan att vara menlös. Han är otroligt lätt att ha att göra med i de flesta lägen.. När Vidde var föl var hans bästis gårdens dotter Eveline, född 1992.
Vidde har varit utlånad runt i Sverige, och var även en säsong i Danmark. Han har börjat sin avelskarriär väl. Är bla far till Tomtebos Linnéa, som placerades som etta i klassen för 2-åriga ston på den stora Riksutställningen i Tingsryd 2004. Sonen Lutte, ut Viddes första årgång, guldbelönades som treåring 2004
Vidar såldes julen 2004 till Kristin Persson i Tärnsjö, där han har varit uppstallad under hela 2004.
Tag hand om honom väl och lycka till!

 

 

© Liselotte Erixon