Välkommen till Liselottes hemsida

Välkommen Övrigt Hästar Upplevelser Länkar Dagbok Bildgalleriet Greta
Jan Febr Mars Apr Maj Juni Juli Aug Sept Okt Nov Dec
Gästbok

 

APRIL 2012

 

Tisdag den 24 april

 

chiffe

 

När jag tar mig tid att uppdatera denna gång, är det pga ledsamheter. Chiefen är borta, 14 år efter att han kom till oss från England, där han föddes i december 1997. På bilden är ovan är han ung och mörk, på slutet var han gammal och grå, men pigg in i det sista.

Ena dagen pigg som en unghund, andra dagen kom han inte upp på benen utan hjälp. Han fick trots allt många fina år och som alltid när djur försvinner är det tomt.

 

Juniper och Emrik går kvar i Pitan och har det bra, men stona har flyttat till sommarens beteshage i Lundby. Det är ännu ett tag till fölning, men snart så...

 

Ska försöka få tid att ta lite bilder på Juniper. Han börjar stila till sig, och ser mycket yngre och bättre ut nu än när han kom. Lite mer motion och kanske lite mindre mat har gjort sitt till. Återkommer!

 

 

Långfredag den 6 april

 

Jaha.... nu har det gått en lång tid sedan uppdatering igen! Det har varit en hektisk vinter och tidig vår, men idag är det långfredag och det snöar utanför rutan, så det kan ju vara läge att ägna dagen åt lite inomhusaktiviter.

 

Egentligen är det inte så mycket som hänt i hästeriet. Unghästarna växer och stona blir tjockare. Från Movitz håll hör vi täta rapporter om fina framsteg i körningen, Tea sköter sig, Plura har tydligen varit i skaklar. Det är bara hos mina egna kusar härhemma det inte händer så mycket.

Vad som dock har hänt är att jag har köpt (eller åtminstone så snart fakturan kommer....) tillbaka Welindas son, Teas och Lissas pappa, och Irmelins halvbror, Juniper 530. Han kom med upp från Vetlanda i helgen, och i måndags den 2 april, kom han hem till Odensala efter tio år i Småland. Lite äldre, mer utväxt och mycket mer taglad, men ändå samma positiva och gladlynta häst som jag lämnade ifårn mig. Jag hoppas att han kan gilla att gå i min fina gigg och att Elin kan rida lite på honom. Det skulle vara kul!

 

juniper 018

 

Som ni förstår har jag en del ättlingar och släktingar till honom i min ägo, men jag tänkte att han kunde få gå tillsammans med Malva och Umbra i sommar. Just nu är han lekpappa åt Emrik, som följer honom som en skugga. Det är skönt med erfarna och kloka hästar!

 

 

APRIL 2011

 

Söndag den 17 april

 

20110404 001

 

April är lammtider! Vi har i år sex tackor, varav Ullika kastade ett lamm för en dryg månad sedan, så troligen kommer inte hon att lamma i år. Först ut var Uri, se bilden ovan, som fick två fina lamm. Därefter har Nora fått två lamm, och mycket förvånande vad gäller åsenfåren, två tackor som fått trillingar!

Här några bilder på Kelis och hennes tre lamm, där tyvärr ena tacklammet dog dag 2. De andra är dock ännu pigga och fina!

 

20110404 010 20110404 011

 

20110404 008

 

Igår fick också Lill-Sol tre lamm, och än så länge går det bra. Det är tre bagglamm, ganska jämna i storlek, varav den ena har varit lite tröttare än de andra, men än så länge hänger han med och äter, även om han inte är riktigt lika stark som de andra.

 

Här är nästan hela flocken för några veckor sedan:

 

20110404 002

 

Hästarna fäller för fullt, och sedan ett tag tillbaka får de sova ute. Det är så varmt och det börjar torka upp ordentligt, så de får hålla sig ute om nätterna, vilket de inte verkar ha något emot. Det närmar sig fölning för Umbra och hon har sedan länge vant av Plura, och Malva håller på att visa bort Chipset också.

Fick meddelande om att Marimba var visad på unghästutställning i Norge, men en faslig massa poäng! Ska se om jag lyckas ladda ner bilden jag fått av hennes extramatte, och kanske lägga ut den här. Jag är fasligt stolt och glad over de fina vitsorden! Det är en fin liten märr, och rörlig, precis som mamma.

 

 

APRIL 2010

 

Fredag den 30 april

 

tea och emelie 20100418

 

Jag fick en bild i går från Kajsa och Emelie som har Tea. Det är från när Tea och Emelie gick en felfri LC på tävlingar i Edsbyn. Bra jobbat och tack för ett gott jobb med Tea. Vi kommer snart och hälsar på!

 

 

Torsdag den 29 april

 

Jag vet, säg inget! Helt kass på att uppdatera... Å andra sidan händer det inte så mycket, Vi väntar på lamm och vi väntar på föl. Jag blir inte klok på Umbra. Hon är tjock som få och nu ser det ut som hon börja fylla i juvret i alla fall. Vi får helt enkelt vänta och se!

 

I helgen var jag i Finland för att döma shire och clydesdale på deras riksutställning. En intensiv men väldigt trevlig resa, i god väns lag. Vi åkte fredag kväll och var hemma i Sverige igen söndag morgon. Effektivt!

 

Den här veckan har Elin varit ute och ridit på Tittut. Det har gått jättebra! Tutan är pigg som bara den, och trots sin alldeles för stora mage, vill hon mer än gärna trava på med raska steg. Här en samling bilder från kvällens ridtur.

 

riddags 011  riddags 004

 

riddags 013  riddags 016

 

riddags 020  riddags 027

 

riddags 031  riddags 034

 

riddags 038  riddags 045

 

Söndag den 11 april

 

Lång tid utan uppdatering igen, slarvigt!

Det har hunnits med avelsvärdering för både ponnyer och kallblod, många fina hingstar förstås, årsmöten, födslar och dödslar.

 

Det började med att Ursula, vår äldsta tacka var dåig i slutet av mars, och döm om vår förvåning när hon samma dag jag skulle iväg till hingstpremieringen för kallblod, nedkom med ett piggt och friskt bagglamm. Ursula hade inte en droppe mjölk, så han har ätit lammnäring sedan dess, men han är fortfarande piggoch glad.

 

Här en bild på honom och hans mamma Ursula i vårsolen.

 

lamm 003

 

Tyvärr miste vi Ursula under påsken, elva år gammal, men hennes lilla bagglamm har slagit sig ihop med sin systerdotter Kelis och hennes lamm som är tre dagar yngre. Kelis låter honom vara med, men han får ingen mat av henne, men det gör inte så mycket. Huvudsaken han har en liten flock att tillhöra.

 

lamm 20100406 004 lamm 20100406 008

 

Kelis bagglamm

 

lamm 20100406 012 lamm 20100406 013

 

 

Lill-sol och Ullika

 

I torsdags var Welinda lite hängig. Troligtvis var det sviter av, eller möjligen pågående kolikanfall. Hon låg mycket, hade inga kramper eller så, men var väldigt trött, och låg så fort hon hade chans. Vi får hoppas att det håller sig borta, 23 år är ingen ålder på en russmärr, men trots allt har hon haft 16 föl, varav i år är första gången på 15 år, som hon inte har föl.

Malva är hur tjock som helst, men Umbra verkar tom, även om det är lätt att lura sig på hennes stora mage, precis som förra året.

Får se hur det blir med betäckningar i vår, vem som ska var. Det enda som är bestämt till fullo är att Tackla ska ner till Marlon S i mitten av maj.

 

 

APRIL 2009

 

Tisdag den 28 april

 

Livis växer som hon ska och är en pigg och glad fölunge. Yvonne ringde igår och berättade att Skansens Natasja fått ett fuxigt stoföl efter Pelle-Russ, så än så länge har han fått två stoföl, och det bör komma ytterligare några fyra föl hoppas vi.

 

Vi har också fått några fler lamm. Kelis fick ett tacklamm i tisdags och Ursula fick ett bagg- och ett tacklamm i går kväll. Alla vuxna får klipptes idag, och det ser ut som att Ursulas tacklamm från i fjol, och som inget namn har, ska lamma relativt snart, medan Sol och Lill-Sol ser bekymmersamt odräktiga ut. Det lär visa sig.

 

I helgen var jag crossmamma för fullt. Arlanda MC som Pontus kör för, hade ungdomstävling för de större ungdomarna i lördags, och då hamnade jag i kiosken hela dagen. På söndagen startade Pontus sin första riktiga tävling, Mälarfräsen och han var med i klassen för 85 cc.

Han vurpade i kvalheatet och kom i mål bland de sista, men var trea i B-finalen då han körde jättebra!

Här är några stilstudier tagna av den stolta mamman:

eve fotat 026  eve fotat 029

 

Det kan vara lite trångt i starten. Här är det ännu bara träning.

 

eve fotat 032  eve fotat 045

 

Kvar på träning. Den högra bilden är från kvalheatet där Ponteman var lite laddad och höll på att slå runt, men det redde upp sig.

 

eve fotat 078  eve fotat 109

 

eve fotat 082 Och i mål kom de!

 

 

 

 

Tisdag den 21 april

 

Pontus har givit sin lilla fölunge ett namn! Hon skall heta Livis, för att hon är så livlig. Så fick det bli! Garanterat unikt som russens namn skall vara.

Idag har de varit ute nästan hela dagen. Tutan är lite smågruinig mot sin lilla, men hon får äta och mjölk har hon så det rinner ur spenarna.

 

2009-04-21 005  2009-04-21 007

 

Morris är mer än vettigt intresserad av den lilla. Han är helt till sig, men gör inget, mer än nosar och slickar så mycket det bara går.

 

2009-04-21 020  2009-04-21 012

 

Får man inte busa som man vill, får man väl vila... 2009-04-21 013

 

Han försöker leka med henne, men hon fattar inte riktigt hans inviter till lek, ännu.

 

2009-04-21 014  2009-04-21 016

 

2009-04-21 017  2009-04-21 018

 

Puss!                                               

 

2009-04-21 024  2009-04-21 006

 

Måndag den 20 april

 

Nu är det äntligen över, hoppas vi i alla fall! Med tanke på Tittuts jobbiga fölning 2004, har jag oroat mig lite inför årets kommande fölning, som jag också sagt ska bli Tutans sista. Hon hade tiden ute i början av april och har således gått dryga 14 dagar över tiden. I går kväll hade hon äntligen lite juver, och dessutom vit mjälk, så barnen och jag bäddade i stallet och sov där i natt för att vaka på henne. Barnen sov, Elin och jag i John Russ spilta i stallet, medan den allergiske Pontus fick sova i en hästfri miljö i rummet bredvid. Jag sov inte många timmar under natten, och vid 7 i morse var det dags att se till att Pontus kom till skolan och Tittut fick komma tillbaka till de andra igen. Hem för att ta hand om hundar och en hungrig mage, och sedan var planen att jag skulle ge mig tillbaka och fortsätta vakandet. Innan jag hann iväg tillbaka, ringde min svägerska och berättade att Tutan låg och såg ut att ha börjat föla. Det var drygt 30 minuter efter att jag åkte därifrån.

Hon låg och krystade och efter en stund kom fosterblåsan fram:

2009-04-20 002

 

Det såg ut att vara jobbigt för henne, så jag beslöt mig för att hjälpa henne att dra försiktigt när hon krystade.

2009-04-20 004  2009-04-20 007

Bara huvudet var framme, så fick hon klara sig själv och fölet låg länge kvar med intakt navelsträng.

 

De andra hästarna var väldigt nyfikna, men jag tog beslutet i morse att jag ville släppa tillbaka henne i flocken. Att ha släppt henne för sig själv skulle troligtvis ha gjort henne orolig.

 

2009-04-20 009 Mormor Welinda tv och Tea kollar in den nya.

 

2009-04-20 015

 

 

Det tog en stund innan Tittut själv orkade intressera sig för det som hade skett.

 

2009-04-20 018  2009-04-20 026

 

Efter fölningen har Tittut varit väldigt trött och legat mycket. Fölet, som är Pelle-Russ förstfödda, har ännu inget namn, men är en stor och rejäl märrunge.

Nu har de de stått inne i lugn och ro, så Tutan får vila upp sig. Hon ligger mycket så här några timmar efter fölning, men reser sig med jämna mellanrum så den lilla får äta. Hon har ett pyttejuver, med små spenar, men det funkar!

2009-04-20 034

 

Mormor Welinda kollar in det nya barnbarnet. När Tutan var som tröttast passade Welinda på att slicka den lilla lite.

 

 

Inte nog med att det har kommit föl, det har också kommit lamm!

I går kväll fick Ullika de första för i år. Så här såg det ut när vi såg henne lamma på håll:

 

ullikas lamm 2009-04-19 005

 

Denna lilla brunspräckliga sötnos är (förstås) ett bagglamm, och sedan har hon fått ett helsvart tacklamm.

 

ullikas lamm 2009-04-19 008  ullikas lamm 2009-04-19 011

 

ullikas lamm 2009-04-19 010

 

Nu smyger Kelis runt och har förvärkar, så det kommer troligtvis ett par till lamm innan kvällen.

 

 

Lördag den 18 april

 

Jag tog faktiskt med mig kameran idag för att ta lite nya bilder på alla dräktiga magar. Först Tittut som borde ha fölat redan, men som håller på sig. Dräktigt är det i alla fall.

 

dräktiga ston mm 032  dräktiga ston mm 036

 

Och så Dorotea som bör föla i början av maj, om hon kommer enligt 11-månadersprincipen:

 

dräktiga ston mm 024 dräktiga ston mm 013

                                                                                   Umbra tv, Tea th

 

dräktiga ston mm 022   dräktiga ston mm 014

 

Och så gammelmorsan, Welinda som troligen kommer att föla i mitten av maj, fast hon är betäckt i början av juli:

 

dräktiga ston mm 002   dräktiga ston mm 005 Förtroligt samtal...

 

Umbra är ju kollad dubbelt upp och skall vara tom, både enligt blod- som urinprov. Fast nog tycker jag hon ser dräktig ut när men ser henne i den här vinkeln:

 

dräktiga ston mm 043  dräktiga ston mm 026

 

Fast inte lika dräktig i den här farten...

 

dräktiga ston mm 021

 

Några nytagna bilder på Movitz som fortfarande är till salu...:

 

dräktiga ston mm 009  dräktiga ston mm 044

 

Morris höll span...

 

dräktiga ston mm 019

 

Och så den obligatoriska huvudbilden på Umbra:

 

dräktiga ston mm 016

 

Fredag den 17 april

 

Ännu en strålande vacker vårdag! Barnen är på varsitt håll och leker, så här på påsklovets sista dag. Själv har jag burit hem halva Willys känns det som. Allt var slut hemma!

 

Anledningen till dagens inlägg är att jag måste berätta att jag provkört mina linnebadlakan som jag skrev om i förra dagboksinlägget. Barnen och jag använde dem efter gårdagens dusch och Elin tyckte de var för vassa, och det är klart med lintow som inslag blir det en annan känsla än med frotté. Ponteman gav den mycket gott betyg och jag tyckte också den funkade utmärkt. Vi hade kört dem en vända i tvätten först för att göra dem lite mjukare och få bort spinnolja och annat från garnet, men efter det funkade de perfekt! Bara så att ni vet, om ni var nyfikna...

 

I går kväll var Elin och Pontus på vårens sista fys-pass i Valsta, och medan de tränade kroppen så tog jag hundarna på ett socialt träningspass. Valsta är en del av Märsta, och tanken var att mina "bonnhundar" skulle få prova på hur det är att vara hund i ett samhälle. Vi var ute en timme och gick bland folk, hus, cyklande ungar, gick förbi hundrastgårdar med skällande stora hundar, och en rastgård med några amstaff som Morris absolut ville in och leka med. Vi avslutade träningspasset med att sätta oss på en parkbänk utanför centrum och passivitetsträna en stund. Morris lade sig snabbt ner och låg i godan ro och tittade på folk och fä som gick förbi, utan att säga ett knyst. Chiffe bryr sig ju aldrig om något, inte nu heller, men det var intressant att se hur Morris fungerade i den komplett nya miljö.

Betyget han fick var utan tvekan MVG!

 

Jag måste nog i sammanhanget ge en stor del av äran till Chiefen. Hans är utmärkt i sin roll son läromästare åt Morris. Eftersom han är lugnet själv och är så stabil mentalt, så har han också lärt Morris att vara detsamma. Eftersom inte gamlingen stressar upp sig, finns det ingen anledning för Morris att göra det heller. Självklart krävs det mycket innanför skalet på den lilla med, men Chiffes trygga väsen har gjort gott för honom.

 

1 067 juni 2008

 

2 010 juli 2008

 

1 040

 

1 045

 

majs födelnedag nästan 051

 

Trygghet! Augusti 2008

 

Tisdag den 14 april

 

Påsken är över och det enda som återstår är barnens påsklov. Vädret har varit bästa tänkbara, näst intill för varmt. Hela påsken har ägnats i familjens sällskap, förutom att mor och far var i Lönnånger men kom hem igen i söndags. De ledsnade på kyla och vinter och kom hem till värmen.

På påskaftonen samlades vi hos storebror i Pitan, där vi åt sill och grillade i rena högsommarvärmen.

Det blev en fantastiskt trevlig eftermiddag och vi satt ända till solen började gå ner och kylan kom smygande.

 

2009-04-11-13 005  2009-04-11-13 010

 

Mona hade förstås fixat skattjakt för barnen, och så här glada blev de när de hittade sina ägg!

 

2009-04-11-13 057

 

Så här glad var Sebastian, som dagen till ära blev fem månader gammal. Han är en riktigt trendnisse, och kör med märksespjuck när det är party!

2009-04-11-13 060

 

Hundarna tog det lugnare. De tyckte det var jättemysigt att mingla runt bland folk och fä, nja, i alla fall tyckte Morris det. Chiffe tyckte att han skulle sätta den stora schäfern på plats när hon var lite för glad. Misstänker att det är hans onda höft som gör honom lite försiktig. Detta är dock senare på eftermiddagen.

 

2009-04-11-13 042  2009-04-11-13 077

 

Ungarna slet av sig kläderna i värmen och satte igång med att skjuta med vattenpistoler. Här får Nenne en salva i nacken av Elin.....

 

2009-04-11-13 072

 

Partajandet forsatte även på påskdagen, då min gamla klasskamrat, tillika lillebrors svägerska, hade middag för att fira sin kommande 40-årsdag. Det var riktigt trevligt, trots att jag som vanligt hade lite noja inför stora folksamlingar. Det är liksom inte grej, men eftersom det i stort sett bara var folk jag kände, gick det snart över.

Tack M för att vi fick vara med på din familjemiddag och för en väldigt trevlig kväll!

 

I går på annandagen hade jag bjudit hem familjen, samt familjen Björkkullen på tjälknöl och en och annan sillbit. Även det blev en trevlig eftermiddag.

Sebban var på ett lysande humör och låg och skrattade åt allt och alla. Vilken goding han har blivit!

 

2009-04-11-13 090  2009-04-11-13 091

 

Morkan tyckte han var kul, men lite konstig, allrahelst när han viftar så där fasligt med sina armar och ben!

 

2009-04-11-13 095  2009-04-11-13 107

Hungrig kille den där Sebastian.....                    

 

             

Sent i går kväll gjorde jag de sista inslagen i mitt långprojekt. Jag fick för mig att göra badlakan i lin, och nu blev det en mix med cottolin (lin-bomullsblandning) i varpen och effektgarn i lin/bomull, samt lintov som inslag och det hela är vävt i sålldräll. Ingen förlaga har funnits, utan det hela är efter eget huvud, och det har varit ett spännande projekt. Varpgarnerna är alla smårullar som vi haft i våra gömmor, och jag tror att det var över 40 stycken udda rullar i allsköns färger som vi varpade upp.

Resultatet av det färdiga tyget tycker jag är väldigt vackert! Jag önskar att det hade varit 30 cm bredare, då skulle ha gjort det till en duk till mitt köksbord.

Nu har vi klippt ner väven och den första provtvätten av en handduk ser mycket lovande ut. Nu ska jag bara prova den så snart den torkar.

Så här ser väven ut, på håll och i detalj.

 

2009-04-11-13 118  2009-04-11-13 120

 

 

 

Långfredag den 10 april

 

Påsken är här och den har kommit med sagolikt vackert vårväder. Hundarna har legat ute i solen på gräsmattan hela dagen och är högst nöjda med det.

Jag försökte mig på att fotografera Morris idag, men det gick sisådär. Här är ialla fall något, även om det inte blev speciellt bra.

 

2009-04-10-morris

 

Vår väg har varit katastofdålig med hål stora som badkar på sina håll. Igår fick vi hjälp att skrapa den, och det blev genast mycket bättre. Sonen hade långsamt idag, och satte den egenhändigt hopspikade och skruvade skrapan efter gräsklippartraktorn och jämnade till det som han ansåg att bilarna sabbat.

 

2009-04-10 001

 

Det blev faktiskt riktigt bra, och Ponteman var nöjd som en speleman när grejerna funkade som han hade hoppats.

 

Hästarna har fått ny mat idag, och jag hade faktiskt kameran med mig upp till Pitan, men de är så fulla i fällning, leriga och ser så kapitalt dötrista ut, så kameran blev kvar i bilen. Tittutan har egentligen datum inne för fölning, men inget juver och spända bäckenband, så jag tror och hoppas att det kommer att dröja ett tag till innan hon fölar.

Jag har förresten också kommit överens med Doris Andersson om att få hit Linus 506 på station, och det ska verkligen bli jättespännande. Ni kan läsa mer om honom på hans sida, om ni är nyfikna!

 

Söndag den 5 april

 

Mycket har hänt den sista tiden, men jag vill börja med det som hänt närmast, dvs att Welinda i går vid Svenska Russavelsföreningens årsmöte tilldelades årets förärvingspris för ston. Jag är sällan med på bild, men faktiskt ska jag lägga ut en bild på mig själv, för en gång skull. Det är Agge Hecht som hållt i kameran:

 

2009-04-04 002 klippt

 

Jag är förstås mycket glad över detta pris. Att min lilla märr lyckats med både Superelit och Förärvingspriset gör mig väldigt glad och mycket stolt. Det känns lite extra kul dessutom, eftersom idén med priset kom från mig, och inte kunde jag tro att det skulle hamna här en dag.

 

Annars har det  varit avelsvärderingar på längden och tvären sista veckorna, vid sidan av Flyingeresa, Jönköpingsresa och mycket annat som tagit tid och ork och som jag knappt orkar summera.

Här är i alla fall några bilder från kallblodshelgen, som höll på i tre dagar och den stora behållningen var Lars.Åke Johanssons fina romarspann med ELIT-hingsten Vätte och tre nordsvenska valacker. Vätte går som högerhäst.

Här är några av de säkert 100 bilder jag sköt av under kort tid:

 

hprem 251   hprem 014

 

hprem 236   hprem 246

 

Här några favoriter, även om bilderna är sisådär....

 

hprem 108   hprem 168

 

46-poängaren Karat                                               och den fine ardennerhingsten Carlang

 

Måste bara visa några bilder på två livsnjutare som tar vara på vårens första, riktiga värme. Det är Morris och Chiffe som låg ute hela fredagen den 3:e och solade i vårsolen. Kort därefter åkte jag och köpte ny grill, så vi kunde premiärgrilla för året.

 

2009-04-02 001  2009-04-02 004

 

 

APRIL 2008

 

Måndag den 28 april

 

Vi, dvs Staffan och jag och en massa rallykamrater, har varit på Gotland över helgen för att det var Rally Gotland, och de skulle köra med tre bilar. Vi åkte redan i torsdags, och på fredagen snodde jag bilen och åkte och hälsade på Birgitta. Hon var ute och körde med Dixson när jag kom, och vi mötte varandra mer eller mindre i grindhålet.

 

2 020

 

Hon bjöd på lunch och kaffe. Sedan for vi till Lojsta Hed en snabbis för att kolla på hästarna. Det var lugnt, fint och vackert. Mycket sippor, och en hel del myror....

 

2 049  2 030

 

 

2 042

 

Tyvärr gick inte rallyt lika bra. Staffan och Benny fick lite närgången påhälsning bakifrån, och då blir resultatet så här.... Som tur var klarade de sig ganska bra. Lite ont i nacken och kroppen, vilket kan vara illa nog.

 

1 013    1 012

 

Medan vi var på Gotland passade resten av tackorna på att lamma. Kelis och Ullika lammade redan på onsdagen. Kelis fick två tacklamm och Ullika två bagglamm. Här är Kelis tjejer.

 

1 018

 

Ursula lammade på torsdag eftermiddag, och det första lammet var dött, tyvärr. Det är sådant som händer, men som vi varit väldigt förskonade från. Lill-Sol lammade igår morse och fick två fina lamm, och Sol lammade senare under eftermiddagen, men hon tyckte det räckte med ett lamm i år. Nu skall de klippas imorgon, få se hur det går.

 

1 020  Lill-Sol med sina små  1 024

 

______________________________________________________________________________________________

 

 

Tisdag den 22 april

Nu har Pelle-Russ kommit på plats! Han kom ner med sin matte Agneta i söndags kväll, efter en drygt 50 mil lång resa. Han fick komma ut och sträcka på sig i hagen en stund innan han kom in för natten. Här ett par bilder från när han kom ut i hagen:

 

20080420 023  20080420 035

                                                                                Kissnödig...

 

20080420 012              20080420 014 Gott med gräs!

 

Han är precis hur lugn som helst. Han bryr sig inte alls om stona i stallet, men är ändå alert och vaken, utan att vara det minsta hingstig. Här hälsar han på Tutan första kvällen:

 

20080420 056

 

 

 

Dagen innan han kom, hade han varit och tävlat dressyr med kanonfina resultat. Han fick 64.48% i L:B:n och 62:37 i sin L:A-debut. En riktigt fin ambassadör för russet!

 

I går sålde jag Bonus. Det blev snabba ryck! De ringde samma dag och kom sent i går kväll och tittade och tog honom med sig. Umbra verkade ganska lättad att bli av med sin son. Hon ska ju snart föla igen.

Hoppas det går bra för honom därborta.

 

Innan dess var Elin, Pontus, Elins kompis och jag  på Pettson och Findusteater. Det var jättekul tyckte både barn och vuxna.

______________________________________________________________________________

 

 

Torsdag den 17 april

Känner mig lite piggare efter att ha varit lite sliten några dagar. Antagligen en förkylning som inte brutit ut, men som orsakat huvudvärk, trötthet och allmän seghet. Jobbade två daga på brädgården också, vilket alltid är kul. I går fick jag abslout ingenting gjort, men idag funkar hjärnkontoret lite bättre.

Ska åka upp till hästarna nu och mocka och göra klart stallet, och dessutom passa på att få lite sol och frisk luft i lungorna. Det kan behövas!

_______________________________________________________________________________________________

 

Onsdag den 9 april

 

Just nu går det på lite rus. Det har varit avelvärderingar i två helger i rad. Förra helgen på kallblod och sist nu på connemara, new forest och specialraser. Till helgen blir det resa till Skåne och Svenska Russavelsföreningens årsmöte på lördagen och hingstvisning för welsh på söndagen. Därefter skall jag nog försöka hålla mig hemma lite...

Tutan och Welinda har fått egen hage i Pitan. Welinda har vant av Povel och började bli allmänt less på honom, och Tutan vågade jag inte ha bland småpojkarna längre. Hon är inte dräktig och det är dumt att ha henne bland hingstarna, om de skulle försöka sig på något som de inte skall. Vintern har kommit tillbaka och det har snöat, vilket inte var bra. Jag hade hoppats kunna kört iväg grabbarna på bete/annan hage innan Pelle Russ kommer nästa helg, men det blir nog svårt. Vi får se hur det artar sig.

Jag har jobbat hela veckan, och skall jobba på brädgården även i morgon, så jag ligger efter med det mesta härhemma. Nu skall jag försöka hinna iväg till Pitan innan barnen kommer hem. De och Staffan är och handlar och skyndar jag mig hem har jag i alla fall fått se dem en liten stund idag.

____________________________________________________________________________________________

 

2007

Söndag den 22 april

 

Jaha, ytterligare en vecka har gått!

I går var jag på ponnytrav på Solvalla. Jag hann precis se när Tackla gjorde sin årsdebut och hon gjorde det riktigt bra! Hon var sista placerade och sprang 4 tiondelar över sitt rekord, dvs 2.17,8, vilket var jättebra. Tänk bara om hon skulle börja ta i någon gång….

 

solvalla-tackla

Familjen Olsson skämde bort mig med kaffe och bullar som alltid, det gäller att ha tur att få tag i sådana fodervärdar J

Nu har de lovat att köra Thomasin på utställning också, eftersom hennes fodervärdar skall på semester istället.

 

solvalla-micklas

Irmelins pappa Micklas vann sitt lopp och satte nytt rekord, kul! Det var två tuffingar efter, Tyson och Mogwli, men han klarade av att hålla dem bakom sig, bra jobbat!

 

Annars blev det lite stressigt för jag skulle till Spånga Gymnasium för att träffa min gamla skolklass som 20-års jubilerade. Nu var det säkert 300 pers där, men inte en enda från min klass, bittert! Jag höll på att vända i dörren, men var kvar för att titta på den nya djuranläggningen som precis invigts. När det var klart var jag så hungrig att jag inväntade middagen, och där hittade jag fem trevliga prickar, så hux flux var klockan tio och jag mätt. Det blev en mycket trevlig kväll trots allt!

 

Våra nykastrerade grabbar mår bra så här långt. De är inte speciellt svullna, pigga och glada. Vi får hoppas att det håller i sig. Vi hade nämligen tänkt åka till Lönnkan över nästa helg, men det är under förutsättning att gossarna mår bra.

Nä nu har jag ägnat alltför stor del av dagen till dravel, måste jobba!

Liselotte


Tisdag den 17 april

 

Nu har Bröderna H blivit valacker!

Det var efter noga övervägande som vi bestämde oss för att det nog skulle bli bäst i alla fall. Det värkte till lite i hjärtat på mig idag, när kulorna rök på Hyvens och Hygglo, men jag hoppas och tror att det blir det bästa för dem båda.

Hemlo och Einar kastrerades i går och de andra i dag, och alla verkar pigga och glada så här långt. Men det brukar väl bli problem senare, inte så här tidigt.

Vi håller tummarna!

 

einar-klar

 

hemlo-nere-för-räkning

 

hyvens-får-mera-lugnande

Liselotte

 

 

© Liselotte Erixon