Välkommen till Liselottes hemsida

Välkommen Övrigt Hästar Upplevelser Länkar Dagbok Bildgalleriet Greta
Jan Febr Mars Apr Maj Juni Juli Aug Sept Okt Nov Dec
Gästbok

 

2010

 

Söndag den 31 oktober

Sommartiden är slut, så nu är det mörkt på riktigt. Som tur är har senaste dagarna varit riktigt varma.

Hästarna har faktiskt fått sova ute pga värmen. De har det bättre i hagen än i stallet när det är så milt som det är nu.

Morkan har blivit trimmad, lagom till vintern,  och är så blank och vacker! Pigg och glad är han också, precis som vanligt.

morris 2010-10-16

 

Idag har Movitz och jag varit på skogskörningsträning i Vattholma, som FNH:s distrikt i Uppsala anordnade, och som vi fick vara med på. Lotta var snäll och följde med som hästskötare, sällskap och fotograf, och hon tog massor av fina bilder som kommer här.

Movitz träffade också sin gamle kompis Klints Perfect på plats, men han brydde sig inte så mycket. Hur som helst så är den lille Movitz så klok. Trots att han bara är två år så är han lydig, lyhörd, lugn och sansad, och gör allt man ber om och lite till. Jag har sagt det många gånger att han fått den bästa grund av Anita och Gunilla, men det gör mig så glad att han funkar så bra.

Inget rubbade honom idag. Han tuffade på och gjorde allt han skulle, utan knot, och för mig som är ny på detta och har jämt jobb att hålla ordning på saxen och stocken och kälkar osv, är det så skönt! Att ha en spattig kuse i andra änden av tömmen, hade nog varit svårt.

Jag lägger ut lite fina bilder som Lotta tog under dagen. Tror de talar för sig själva. Åter tack till Team Brukskörningskusk, FNH (Ulrika och Sven-Erik) och Lotta för en jättefin dag!

 

körning 002 körning 008

På väg till skogen i samlad tropp.                                     Anita tar sig ett snack med sin gamle adept

körning 013 körning 012

 

Movitz laddade med lite hö innan passet, likaså Perfect som också var på plats.

körning 024 körning 030

 

körning 033 körning 045

 

körning 047 körning 048

 

körning 083

 

Dagen avslutades för Movitz del att han sattes för kälke för första gången, vilket inte var något problem alls. Endera dagen ska jag prova sätta honom i min fina gigg. Skulle tro att det funkar också.

 

Nu stundar höstlöv för barnen nästa vecka. Hoppas Elan vill ta sig en tur eller två på Tutan. Det skulle behövas. Annars får det bli lite tömkörning med henne också.

På återhörande, men då är det november, hualigen!

 

 

Onsdag den 13 oktober

 

Nu är det höst. Klockan är bara lite över 8 på kvällen, men det är mörkt, så mörkt. Måste bara berätta lite om min fantastiskt duktiga lille häst, Movitz, som kom hem för 14 dagar sedan efter att fått grundutbildning i körkonst av Anita och Gunilla Eckebring.

Jag har tömkört honom ett par gånger vilket har gått hur bra som helst, men i söndags kom Teamet på besök för att visa mig lite prov på hur det funderar att köra med släpsax.

Jag har aldrig hållt på med den typen av körning förut, men det var riktigt skoj, och gick efter omständigheterna bra, åtmistone tycker jag det. Movitz är fantastisk, så ung han är. Trygg, lydig och avpänd drog han några stockar med mig famlande bakom, men han skötte sig med den äran. I går var vi ute en sväng för oss själva, och också det gick hur bra som helst. Vi drog en stock en bit in i skogen, men sedan blev det för brötigt så vi lämnade den. Tänkte ta och gå efter den och släpa hem den igen en dag.

Elin och Tutan var med också och det gick som det brukar när de är ute, bra. De har samma humör och humor de två, och passar varandra som handsken.

 

Söndag 3 oktober

 

Först händer inget, och så händer allt på en gång... Skämt åsido, jag tänkte jag skulle putta in lite nya bilder på hästarna så de kommer här:

 

pitanhästar 035 pitanhästar 036

 

Trött Pluring efter gårdagens äventyr!

 

pitanhästar 037  Bäst att sträcka på sig...

 

 pitanhästar 040

pitanhästar 038

 

Inte tvålfager just nu, men kan kanske bli bra när allt det långa fått lite stuk....

 

pitanhästar 052  pitanhästar 050

Chipset och mamma Malva

 

pitanhästar 044  pitanhästar 045 pitanhästar 056

Chipset kunde ha fått ett vackrare huvud på utsidan, men insidan är det inget fel på! Th Plura i lektagen.

 

pitanhästar 063  pitanhästar 048

 

Umbra bland enbuskarna

 

pitanhästar 059

 

Min vackre gamling! John Russ håller span.

 

pitanhästar 066

 

JR lite grand från ovan.

 

pitanhästar 016 pitanhästar 017

 

Elin på väg ut på Tittut. Lite skritt och trav över dräneringsrör går bra, i brist på annat. Och innan någon skriker sig hes över sadeln, så har vi ett elände att hitta en bra sadel, eftersom hon är både bred och kort. Tips?

 

pitanhästar 025

 

Koncentration!

 

pitanhästar 001 pitanhästar 004

Till slut ett par bilder på busiga vovvar!

 

 

Lördag den 2 oktober

 

Jag sitter och väntar på att Här är ditt liv ska börja på TV och ska försöka få med kort vad som har hänt sedan mitten av juli, och det är massor!

 

Ingrid Marie och Klints Perfect är sålda, läs med om det på deras sidor. Malva och Umbra verkar dräkriga och går ni med JR i hagen, han får äntligen ha en liten flock igen och mår som den kung han är, när han får ta hand om "sina" föl. Hans duktige son Exact 630 var och hoppade final i ungponnychampionatet i Falkenberg förra helgen där han tog en hedersam tredjplats totalt efter två fina rundor med blott 10-år gammal ryttare.

 

ungponnyhelg 182 ungponnyhelg 179

 

ungponnyhelg 180

 

Bonus var också där och gick finalen i löshoppning för 3-åringar. Han var lite hingstigt okoncentrerad och ansträngde sig inte mer än han behövde, men gjorde också han bra ifrån sig.

 

ungponnyhelg 094

 

ungponnyhelg 083

 

 

Plura har varit på unghingstrådgivning idag, finns kritik att läsa på hans sida. Livis, Movitz och Thomasin letar nya hem, om det är någon som söker trevliga russ.

 

Annars har det varit en halvt hysterisk höst med mycket hästar, utställningar, möten och annat som avlöser varandra. Därav har orken inte riktigt räckt till här, men jag ska försöka bättra mig....

 

 

 

 

 

2009

 

 

Måndag den 12 oktober

 

Nu har vi varit på avelsvärdering med Drink. Han är en fantastiskt lugn och trevlig ung hingst som är en fröjd att hantera. Han for ensam ner till Tranås där han stallades in under dagar två, ätandes, drickandes och tog det mesta med ro. Lite orolig och spänd vid visningen, men han uppförde sig på ett otroligt fint och bra sätt hela helgen.

Tyvärr räckte han inte hela vägen. 88788=39 poäng var snubblande nära, men vi är nöjda ändå!

 

Så här fin var han igår!

 

hingstar 006  hingstar 008

 

En som däremot räckte till, och det med råge, var Drinkens gamla kompis Bonus, dvs Umbras son som jag köpte som föl ihop med Umbra. Han visades med bravur av matte Åsa Björling, och de jobbade ihop 89789=41 poäng, vilket är nytt pers.

Enligt Åsa visar han också goda takter på travbanan, så vi får väl hoppas att han gör väl ifrån sig där också så småningom.

Jättegrattis till lillhusse Jesper som inte var med på plats, utan fick reda på resultaten via telefon.

 

hingstar 025  hingstar 028

 

Nu ska vi ladda om till semestern, då vi far till Kreta på fredag. Känns som att det kan behövas efter en som alltid hektisk höst.

Måndag den 5 oktober

 

Mer eller mindre hela sommaren har gått utan en enda uppdatering. Att sammanställa allt som hänt blir svårt, så jag tror att det nästan är lika bra att låta bli.

Värt att nämna var att vi hade en väldigt trevlig helg på Elmia i början av augusti, med stor hästutställning, mässa och fantastiska människor och hästar.

Helgen därpå fyllde jag 40 år, vilket jag firade med väldigt många av mina nära och kära.

Ett mycket och innerligt tack till er alla som kom och firade med mig. Jag kommer att minnas den dagen och kvällen med stor glädje och stolthet. Tack också till er som på andra vis uppvaktade mig, även om ni inte var på plats på festen.

 

Ungarna har börjat skolan igen. Pontus är numera mellanstadiebarn och Elin F-klassbarn. Var tar tiden vägen?

 

Morris har varit på MH, men det kan ni läsa mer om på hans sida.

Linus har åkt hem, tack Doris och Eva för att jag fått låna honom i sommar. Det blev tomt utan den prickiga grabben i hagen.

 

Förra helgen var vi i Falkenberg på ungponnychampionat, där John Russ hade tre avkommor med.
Exact 630 gjorde ett jättefint hopprov, Pelle Russ 611 hoppade väl i 6-åringarnas hoppfinal och Pärlemo 4545 gjorde ett par fina uppvisningar i dressyren.

 

final 017  final 026

 

final 075  Pelle Russ i en oskarp hoppbild.

 

Linus son Linné var med bland 3-¨åringarna i hoppning:

 

final 106

 

Till helgen väntar avelsvärdering med Drink. Håll tummarna är ni snälla!!!

 

 

 

 

 

2008

 

Lördag den 25 oktober

 

Morris och jag har varit på utställning idag. Det gick jättebra. Han var lite osäker i början, med alla ljud, hundar och människor, men efter lite träning och tid släppte och han kände sig ganska världsvan på vägen hem.

Läs kritiken och mer hur det gick på hans egen sida.

Här är i alla fall han och jag i ringen. Bilden tagen av hans uppfödare Anna-Karin.

 

morris-glad

 

I veckan som var har jag varit på SLU i två dagar på avelskurs för hästar. Det är den fösta utav fyra kurstillfällen, och kursen avslutas i vår på Flyinge. Det var jättetrevligt, även om min bihåleinflammation, halsfluss och förbenade rethosta gör mig trött.

 

 

Måndag den 20 oktober

 

I söndags morse straxt efter ett, landade vi i Sverige efter en trevlig och lugn vecka i Malaga. Det var vi, min syster Åsa och Staffans faster som var iväg.

Vi gjorde i stort sett ingenting mer än kopplade av hela veckan. Ungarna badade i poolen från tidig förmiddag till sen eftermiddag. Havet var lite småkallt, men ändå ljuvligt!

 

Här följer en liten bildkavalkad:

 

semester! 083 Elin tränar dykning

 

Pontus likaså semester! 081

 

semester! 077

 

Snygga nya simglasögon!

 

Ledsnade man på poolen gick det lika bra att bada i badkaret!

 

semester! 010

 

semester! 013

 

semester! 016

 

semester! 048  semester! 049

 

Temperaturen var helt ok!

 

semester! 074

 

 

Härhemma tuffar det mesta vidare. Morris ska på utställning på lördag, och idag lossnade hans sista hörnmjölktand, så nu har nya friska bissingar att visa upp.


Jag måste börja fundera på att vänja av Marimba, och se till att hon blir fix och färdig till avresan till sitt nya hemland. Hon skall åka i slutet av november är planen.

 

Från Gnarp meddelas att Tea är jättduktig och lättlärd. Emelie och hon har varit i ridhuset och tränat, och hon hoppar enligt deras tränare jättebra. På ett sätt lite synd att hon är dräktig nu, men det känns kul att veta att Olssons och mina tankar om att hon skulle bli en fin ridponny verkar stämma.

 

Jag har sparkat igång vävstolen, och nu vävs det badlakan i lin och bomullsblandat effektgarn, och flerfärgad cottlinvarp i sålldräll, det ser faktiskt tvärballt ut! Återstår att de om de blir som jag hoppas efter att de tvättas några vändor.

 

Fåren är nyklippta och fina och baggarna har fått lämna tackorna, för att sedan Lambard skall släppas tillbaka i början av december. Nu återstår "bara" att skotta ut permanentbädden och anlägga en ny lite snabbt.

 

Onsdag den 8 oktober

 

Vilket innebär att halva släkten har namnsdag (NILS)

 

Det har varit intensiva dagar i oktober m ånads början, med en massa skrivjobb bla. Staffan har varit på rally i Spanien och hejat på PG, men det verkar som att det inte hjälpte som det borde. Eller så har lillebror mekat för dåligt...

Ungarna och jag har klarat oss själva, men det gick bra ändå.

 

I helgen var det hingspremiering i Bankeryd. Bilder därifrån kan ni se här.

 

Jag var igår i Pitan och tog lite höstbilder på mina leriga kusar. Så här såg de ut:

 

1 022  Welinda, mattes hjärtegull.

 

1 014 Tutiluran bråttom!

 

Tutiluran mindre brått... 1 024

 

 

1 029  1 031

 

Tutan här också.

 

1 007   1 016

 

Helsyskonen Movitz och Irma. Det finns en del likheter.

 

1 008  Den här är däremot inte släkt!

 

Här pratar hon med Marimba: 1 010

 

1 018   1 035

 

Marimba och mamma Umbra

 

1 002 Eftermiddagssol

 

2007

 

Tisdag den 2 oktober

Nu är det höst! Riktigt gråmulet och murrigt, burra burra!

I helgen var jag och tittade på John Russ avkommor som skulle starta i kvalitetsfinalen i hoppning för 4-åringar. Det var i Falkenberg, vilket blev en lång resa på som startade på fredagen, och slutade med att jag stupade i säng söndag natt efter 1.

Hur som helst skötte sig Pärlemo och Pelle Russ alldeles utmärkt!

Pärlemo blev 7:a av 11, och fick 43 poäng exteriört och 8-9 i hoppning. Det var hon 7:a på, då förstår ni att det var hård konkurrens!

Pelle Russ var 9:a med 42 p exteriört och 8-8, vilket var jättebra med tanke på att han hade åkt 110 mil för att komma ner till finalen.

img_7972  Pelle och hans ägare Agneta Smedsaas Löfvenberg

 

Här några bilder på en annan ponny som gjorde väl i från sig, connemarahingsten Starrhult Bossanova som var trea bland 4-åriga gångartsponnyerna. Visst är han väl fin att se på?

 

img_7983     img_7956

 

Annat som hänt, förutom detta, är att Hector nu är såld. Jag gjorde upp affären i förra veckan, så nu är han i ny ägo på Väsby Ridskola. Hoppas att de kommer att fortsätta trivas tillsammans.

 

 

 

 

 

 

© Liselotte Erixon