Välkommen till Liselottes hemsida

Välkommen Övrigt Hästar Upplevelser Länkar Dagbok Bildgalleriet Greta
Jan Febr Mars Apr Maj Juni Juli Aug Sept Okt Nov Dec
Gästbok

 

Söndag den 20 januari 2011

 

Nu var det skämsigt länge sedan jag gjorde något åt hemsidan. Det har väl inte hänt så mycket här.

Vi har gnetat på under november, december och januari som snart är slut, men nu börjar det gå mot ljusare tider, vilket känns fantastiskt skönt!

Kanske är det det som gjorde att jag både tog mig tid att uppdatera hemsidan, städa, baka bröd och vara ute med Movitz en lång tur?

Staffan tog hundarna på en lång skogspromenad, så jag måste faktiskt säga att jag känner mig rätt tillfreds över att det blivit lite gjort idag.

 

Här är några bilder på några av hästarna, tagna i eftermiddagens skarpa solljus.

Först den som alltid är först fram, Plura! Tyvärr blev det ingen helbild, då han hela tiden ville vara i linsen, så ni får hålla tillgodo med en huvudbild så länge:

 

vintereftermiddag 002

 

Tittur, Movitz och Livis stod i sin hade och var avundsjuka, så de hamnade också på bild. Här är det radarparet Movitz och Livis som solar på sin bergknalle:

 

vintereftermiddag 006

 

Och Movitz och Umbra, som börjar bli rund om magen:

 

vintereftermiddag 005                         vintereftermiddag 009

 

Sedan ett par bilder på lilla Chipset, som börjar bli en riktigt fin bagge, precis som sin mor och far, Malva 4814  och Kanalje 591. Hon kunde ha haft ett vackrare huvud, men hon har världens sötaste öron, en vacker insida och ett mycket behagligt temperament, så man kan inte får allt!

 

vintereftermiddag 012

 

vintereftermiddag 010

 

Annars tuffar det som sagt på. Det har varit en hektisk höst och vinter inom föreningslivet, men det har givit ett gott resultat, så det känns som det varit mödan värt. Nu står avelsvärderingarna för dörren med mycket jobb, både inför och under helgen, men det känns också mycket spännande.

Vad som jag är extra glad över är att gamle John Russ är inkallad till höjning. Han ska efter lång och trogen tjänst, fem söner, 16 diplomston och en massa duktiga och bussiga familje- och tävlingsponnyer tilldelas en A-lapp, något som jag är ytterst glad för. Hoppas han tycker det ska bli kul att komma ut på turné på ålderns höst.

 

Chiffe har hunnit fylla 13 år, men är i stort sett lika lekfull och pigg som alltid. Kanhända sover han lite mer, men han bangar aldrig för en långpromenad. Morris fortsätter att springa svansviftandes genom livet. En glad skit den där....

 

Nej, bäst att sätta händerna i bröddegen, om det ska bli matbröd till kvällen.

Ha en god fortsättning på 2011!

 

2010

Onsdag den 27 januari

 

Det är bistert ute idag. Det är åtta minus och blåser isvindar, och väderprognosen hotar med snöstorm. Får se vad som händer.

Nu är det en vecka sedan vi kastrerade Perfect och Movitz. Perfect mår prima, men Movitz var lite öm idag, så jag ska åka tillbaka i eftermiddag och se om jag kan tvätta rent lite, och se om det behöver öppnas upp. Som tur är, strövar John Russ långa och många turer varje dag och smågrabbarna hakar på, så han blir inte stillastående. Tempen var normal, och jag hoppas att det inte blir några större följder av det.

 

Idag ska Elin och jag på ridskola igen. Det går stadigt framåt, och hon börjar bli riktigt duktig. Nu rider de själva om de har hästar som tillåter det, och det ser bättre och bättre ut hela tiden.

 

Nej, slut på latmansgörat. Jag har påbörjat min promenadträning inför sommarens vandringsresa. Nu blir det hundpromenader i högt tempo, istället för att bara lalla runt som vi brukar göra annars. Det vill nog till att jag försöker träna upp flåset om resan ska bli till belåtenhet och inte en pina....

 

Söndag den 24 januari

 

24 januari? Jisses, då är det snart februari, och det märks. Jag var med Elin och en kompis till henne på bio i går, och när vi kom ur salongen var det ännu ljust, fast klockan var närmare 16.00, härligt!

 

I går förmiddag flyttade jag tillbaka Movitz och Perfect till den andra hagen där John Russ gått själv sedan i onsdags. Gissa, om de blev glada!

Här är en hoper bilder från i går.

 

återträff 003

 

På väg till hagen. Det är jättebra nu när Elin börjar bli så stor att hon kan hjälpa till med hästarna. Perfect skötte sig utmärkt, trots att han var lite på tå och visste vad som skulle komma.

 

återträff 004

 

Vaddå kastrerad????

 

Det var skönt att komma ut i snön och rulla sig! De har haft en mindre fålla att gå i sedan kastrationen, för att det ska vara lättare att hålla koll på dem, men det var ont om djupsnö där, vilket Perfect tog igen så snart han kunde.

 

återträff 011 återträff 012

 

återträff 013 återträff 015

 

återträff 016 återträff 018

 

Här fick de syn på John Russ, som var nästan längst bort i hagen, som en liten prick i fjärran.

 

återträff 021 återträff 025

 

återträff 026 återträff 023

 

Farsan! Vi kommer!!!!

 

återträff 028

 

återträff 029

 

Optimist.....

 

återträff 031 återträff 036

 

återträff 038 återträff 041

 

återträff 042 återträff 045

 

återträff 046  återträff 047

 

återträff 049  återträff 050

 

 

återträff 051

 

Äh, vi drar!

 

återträff 052 återträff 054

 

återträff 055

 

Här i den gamla smedjan bor pojkarna

 

återträff 040

 

Vattnet håller än. Trots lång tids kyla, så rinner vattnet i bäcken ännu, och det syns att många av skogens djur, och hästarna, har nytta av det.

 

återträff 057 återträff 056

En flicka och hennes älsklingshäst. Puss på dig Jompan!

 

 

Lördag den 23 januari

 

Jag har egentligen inte så mycket att förtälja sedan sist, men när jag ändå skulle uppdatera, kunde jag skriva ett par rader.

Elin och jag är ensamma hemma. Grabbarna är på rallyträning som jag skrev sist, så vi hade lite myspys igår kväll. Först var vi nere hos pappa och åt försenad födelsedagstårta, sedan tittade Elin och grannflickan som sov över, på Lets Dance medan jag satt och stickade på min sjal. De hade förstås dansuppvisning också, det hör till, och jag fick sätta poäng och lämna kritik.

 

Vi ska klä på oss nu och åka och titta till kastraterna och ta deras dagliga temp. Än så länge ser det jättefint ut, men det är lite tidigt ännu att ropa hej. I går hjälpte vi till att klippa får på gården där gossarna går. Det var knappt 50 får som skulle klippas, och vi hjälpte till att ta fram dem och packa ull, vilket både jag och Elin tyckte var kul, även om vi smet hem innan de var helt klara.

 

Måste ju bara berätta att Mona och jag bokat vandringsresa i Alperna i sommar. Det ska bli SÅ spännande. Vi har pratat om att vandra på Madeira sedan vi var där 1994, men nu blir det Österrike istället. Känner ni för att bli lite avundsjuka kan ni läsa om vad som väntar oss här!

 

På återhörande!

 

Onsdag den 20 januari

 

Hela tio dagar sedan jag skrev något sist, och nu har det faktiskt blivit mildare. Så milt att veterinären gick med på att kastrera Movitz och Perfect, så sedan i förmiddags har jag blivit två valacker rikare! Det känns jätteskönt att fått det gjort, för de visade redan nu prov på att ha blivit rätt hingstiga, och blir det så att jag måste ta hem dem till mig, så skulle jag ha fått problem attt slussa in två hormonstinna unghingstar i mitt lilla stall. Nu håller vi tummarna på att läkningsprocessen går som den ska.

Livis och IM fick sin första spruta idag i samma veva. Sent, jag vet. Jag brukar försöka få dem vaccinerade innan, men tiden har löpt iväg och jag har inte haft någon anledning att ta hem veterinären för annat, så det blev som det blev med tiden. De fick stå inne hela förmiddagen utan sina mammor, vilket gick bra, även om det var ett kärt återseende tre timmar senare. Tre timmar kan vara en lång stund för en liten fölunge!

Nu funderar jag på att ställa dem i varsin spilta under resten av vintern, så att de lär sig att stå bundna. Något som alltid är bra att ha lärt de unga, tycker jag, även om jag inte alltid gör det, lite beroende på vilka förutsättningar som är olika år.

 

Mycket annat kul har jag väl inte att förtälja. De 2-benta grabbarna åker på rallyträning i helgen, så Elin och jag får en helg för oss själva, vilket ska bli jättemysigt.

Apropå rally, så fick jag en jättefin bild på mejlen häromdagen, från min polare Bengt-Erik Johansson och hans sambo och min kompis Lisbeth Södergren, som båda är jätteintresserade av rally. Lisbeth körde själv i sin ungdom, och skulle nog kunna lära ungtupparna ett och annat även idag!

Bengt-Erik är en duktig fotograf, och ibland skickar han små bilder till mig, på hästar, folk och annat. Jag tyckte denna var vacker, och jag hoppas inte fotografen blir arg på mig för att jag lägger ut den.

Det är några av deras hästar som kommer för att bjudas på äpplen. Visst är de fina?

 

img_0038-kopia

 

 

 

Söndag den 10 januari

 

Kylan håller i sig, med runt 10-20 minusgrader. Nu funkar som tur är värmepumpen som den ska, vilket gör det betydligt trevligare än när cirkulationspumpen gav upp i julas och det var 12 grader i köket.

Däremot är det lite knöligt när det fryser i slangen i stallet på nolltid, men man får försöka tänka sig för hela tiden.

Apropå slang så var jag mer än arg i går kväll. Det var närmare -20 och rejält kallt, och jag skulle snabba mig på i stallet för att hinna hem och se på "Stjärnorna på Slottet" på TV.

Först hade jag också fått hämta dem längst bort i skogen, för de ville inte komma in alls, trots kylan.  Umbra fick komma in först, och sedan satte jag grimma på Tutan och skulle ta Livis, som fick för sig att vara ofångbar, och smet iväg.

När jag vänder mig om efter att ha fångat den lilla Livis, så ser jag hur Tutan ta sats genom grinden som inte har ström i sig och ger sig i väg från hagen och bortåt. Welinda fick syn på henne och snabb som en vessla följer hon, IM och sedemera också Malva fart. Det var bara att kasta in Livis i stallet, ta en havrehink, grimmor, Elin och Morris i bilen och åka på hästjakt. De var förstås nere hos lillebror, på väg bortåt, och jag började se fram emot en hel natts hästjakt. Det är en sak om en häst ger sig av, för de kommer ofta snabbt tillbaka, men om fyra av sex sticker, är det inte lika kul.

Som tur var kom de ganska snart tillbaka i samlad tropp över vallen. Benny hade plogat bana i snön, och de travade fint längs den plogade vägen på väg mot mig. Jag kunde fånga Tutan och sätta grimma på Welinda och Malva, ropa ut Elin ur bilen men lämna hunden kvar i bilen, för säkerhets skull. Mitt i all stress får Malva ett ryck och börjar slå mot Welinda, och Elin blir förstås livrädd och vågar först inte komma och ta gammeltanten, men efter en kort stund samlar hon ihop sig och tar sedan Wellan som snällt följer med upp till stallet. Under tiden som vi har varit på hästjakt har slangen hunnit frysa, så det blev att hinka vatten till alla. Gissa om jag var glad...

Till slut fick vi kasta oss ner till lillebror och hämta en väldigt glad hund och en kall bil, och ge oss hem till värmen.

Hästar....

 

Under de någorlunda drägliga timmarna mitt på dagen igår, så var jag med Elin och Pontus och deras kusiner Nora och Dennis och åkte skridskor. Här ett litet bildkollage över deras åkande.

 

skridskor 005 skridskor 012

 

skridskor 013 skridskor 024

 

skridskor 020  skridskor 028

 

skridskor 029 skridskor 053

 

skridskor 056  skridskor 055

 

skridskor 048

 

Jag kan tala om att det var varmare för dem som åkte än för den som stod still....

 

Till sist ett litet smakprov på min gardin igen. Det går ganska bra, och blir fint, även om ni som är observanta kanske ser att en varptråd gått av och är lagad. Det var en knut som gick upp i en skarv. Annars går det som tåget!

 

gardin 001

 

Jag har fått jättefina bilder från Gotland som visar hur Birgitta och Ulla är ute och åker släde med Povel och Drink. Ska höra efter om jag får lov att lägga ut dem här så ni får se.

Det ser hur mysigt ut som helst!

 

Nu har jag hittat dem, och fått lov av Lars Cramér som tagit dem, att publicera dem här på sidan.

014 Här är det Birgitta som är på väg ut med Drink och Safir.

 

009 013

 

Välförtjänt hörast för hästar och chokladrast för kuskar. Povel går fint själv för kälken.

 

Onsdag den 6 januari

 

Nu har det varit några riktigt bistra dygn. I morse när jag gick upp var det -25 och 12 grader i köket. Det blev att snabbt vrida upp elementen, så nu är det ialla fall sådär en 15-16 grader i köket, och det står man ju ut med.

I går kväll körde Staffan och fler galningar med honom mopperejs i Pitan, och då var det mellan 19-24 grader. Att köra moppe på en åker i 1,5 timme i tjugo minus måste vara på gränsen till det tillåtna, men de såg rätt nöjda ut.

I och för sig undrade vår gamla kompis vem som var knäppast. Den som kör moppe i 1,5 timme en kväll varje vinter, eller den som är tvungen att ta hand om ett knippe kusar flera timmar varje dag, vintern igenom. Han kanske har en poäng i det?

I eftermiddag har vi varit hos mor och far och ätit familjemiddag alla utom storasyster som inte var helt kry och hellre ville vara hemma. Med tanke på fjolårets jobbiga januari med pappa i respirator, tror jag alla vi var väldigt tacksamma att sitta där tillsammans tre generationer och känna att vi har det ganska bra!

 

Väven växer fram framför slagbommen, och det blir faktiskt riktigt fint. Ska se om jag kan ta en ny bild endera dagen, så ni får se hur fint det artar sig.

 

Nu ska Elin och jag gå och läsa Pelle Svanslös. Skolan börjar i morgon igen, så nu är det slut med sovmorgnar och att göra vad man vill. Redan.

 

3 januari 2010

 

100103 001

 

 

Så här vackert var det imorse när jag klev upp! Vi har haft några fantastiskt fina dagar med strålande sol, mycket snö och kallt, neråt -15. Träden är gnistrande vita och allting julkortslikt. Tyvärr har kameran inte alltid varit med.

 

Gott Nytt År, förresten!
Vi hade en väldigt trevlig nyårsafton hemma hos min bror där vi åt god mat och hade precis så trevligt som man vill ha.

 

Sista dagarna har jag satt fart med att solva och skeda min gardinväv, och i går kväll var den färdig att börja väva. Det skall bli en gardinkappa till hallen och köket, och ser kanske lite trist ut, men jag tror att det kommer att passa bra till vår djupgula vägg.

 

100103 003

 

Bilden är tagen precis i början, så det är trådändarna av framknytningen som ligger som vita partier under väven.

 

Jag har nyss varit ute och gått en timme med hundarna. Der är så mycket snö i skogen nu att det faktiskt är lite svårt att gå. Därför tog vi en promenad längs vägen, men Chiffe tyckte det var kallt (-10) och frös om tassarna. Han börjar bli gammal.

 

 

100103 002

 

Malva börjar faktiskt komma in i flocken nu och får om Umbra inte tänker så mycket på det, äta med de andra vid höhäcken,. Jag brukar ändå sprida ut lite hö i flera högar, så att de finns alternativ, och de går gärna till dem. Det verkar som att de föredrar att äta från marken, framför höhäcken.

I går var jag och hälsade på mina hingstar. De var glada att få besök, och var runda och fina med is i skägget! Får se om jag kommer i håg kameran nästa gång.

 

2009

 

29 januari 2009

 

Idag har Morris och jag varit och hälsat på hos Anna-Karin, hans uppfödare. Vi har anmält till utställning i Nyköping, vilket också blir hans första officiella, och jag ville att Anna-Karin skulle kolla lite på honom innan.

Det blev en händelserik förmiddag för Morkan, när han fick träffa sin moster Amy, kusin Monster och stora rottisen Agnes, som inte fastnade på bild.

 

1 001  Oj, bäst man lägger sig platt för släkten!

 

1 014 Närgågna är de också.

 

 Påflugna typer de där... 1 003

 

 

1 004  Fullt rejs runt rhododendronbusken

 

1 007 Vi kan dela pinne morsan!

 

1 012 Oj, vad fort han kom, säger Morris!

 

1 015 Man kanske skulle våga sig dit.....

 

1 016  Han är lite läbbig den där kusinen. Morris tv

 

Inte konstigt att han sov gott i bilen hem.

Annars har vi haft Avelskurs på SLU i två dagar igen, och det har varit mycket intensivt och intressant. Nu är det bara en träff kvar, och det är på Flyinge om två månader. Det skall bli jättekul!

 

 

 

25 januari 2009

 

Söndag eftermiddag och ljusstakarna står kvar ännu. Ska försöka städa lite, men eftersom vi inte har någon el pga i hallen nere, pga att vi håller på att byta utomhusbelysning, är det svårt att dammsuga och städa i mörker. Får väl lämna det till i morgon.

 

Pappa har kommit från intensiven och är är sakta på väg tillbaka. På väg från kursen förra helgen möttes jag av beskedet att mamma också var inlagd, vilket gjorde hemresan mer än jobbig. Nu är i alla fall hon utskriven och på väg hem i detta nu, men pappa blir nog kvar länge än.

 

Jag har kommit igång och jobbat lite sista veckan, efter att inte fått mycket gjort sista tiden. Jag ligger mycket efter, men får väl försöka komma ikapp så gott det går. Skulle egentligen ha rest till Irland i helgen som kommer, men det har jag fått skrinlägga efter sista veckornas elände.

Nåja, allt kunde ha varit värre, skall inte klaga egentligen!

 

 

13 januari 2009

 

20-dag Knut är det idag, vilket innebär att julen skall ut, men jag tycker den kan får vara kvar ett tag till. Det är lite dystert här nu, med pappa kvar på sjukhus och uselt väder ute, så lite ljusstakar och granen får stå kvar och sprida ljus ett tag till.

Annars går det för runt. Stall, lite jobb, hundpromenader och resor till sjukhuset avlöser varandra. Får se om det blir kurs för mig i helgen, eller om det känns bäst att vara hemma. Den som lever får se.

 

 

8 januari 2009

 

Det som uppdateras idag hände egentligen igår, men då hann  jag inte med att fixa det.

Elin har blivit en stor tjej, störst på hela dagis, för hon är den enda som tappat en tand!

Så här lycklig kan man bli för det, ni som inte minns hur det var...

 

flin

 

Inte nog med att tanden rök, tandfén var här i går kväll och lade en guldpeng i glaset!

 

 

 

7 januari 2009

 

Första skoldagen för året efter ett långt jullov. Sista veckorna har varit kalla, men ingen snö, bara kraftig rimfrost.

 

Pappa har insjuknat kraftigt och ligger just nu på Danderyds sjukhus nedsövd och i respirator. Vi önskar och tror att han skall bli bra igen, men det vet bara han själv och framtiden. 

Det mesta går därför tungt just nu, och jag skulle behöva sätta fart och jobba, men den senaste tidens oro och dåliga sömn gör att det inte riktigt vill sig.

Jag har just kommit in från en lång hundpromenad. Morris tyckte det var dags, efter att det varit lite för få långpromenader sista tiden, och han for som en raket i skogen och över åkrarna, trots den bitande vintervinden.

Ska försöka samla mig och sprätta dagens post. Är väl säkerligen en hoper passansökningar som ramlat in nu vid årsskiftet.

 

 

2 JANUARI 2009

 

Nytt år igen! Måste passa på att önska alla en god fortsättning på det nya året. Här är det lite dystert då pappa ligger med hög feber och lunginflammation. Vi håller alla våra tummar att han snart skall vara på benen igen. Elan är där och agerar sjuksköterska idag, och hon tar det på stort allvar!

 

Idag har jag trimmat Morris. Han skall på sin första riktiga utställning i febrari är det tänkt, och det började bli hög tid att trimma honom för första gången. Han har en otroligt lättskött päls, precis som Chiffe. Bort med det översta lagret, och det är en ny, glänsande fin päls under. Tyvärr ville han inte lyfta svansen efter våra fotograferingsförsök, men så här blev resultatet:

 

img_8271 liten  img_8272 liten

 

Så här såg han ut i går ute i snön: img_8255

 

Passade också på att ta lite nya bilder på hästarna. Det var bara Umbra som gömde sig i skuggan bakom höbalen, så hon slapp komma på bild, för en gång skull....

 

movitz Movitz

 

Hans syster Tittut.  img_8239

 

                                                 Och mamma Welinda. img_8247

 

Tea myser i solen. img_8246

                                       Likaså Drink.  img_8251

 

Och John Russ förstås! img_8252

 

Drink och Greta tar sig ett snack på tu man hand. img_8254

 

Mycket annat finns det nog inte att förtälja just nu, mer än att det är kallt här. I natt neråt -15 grader och just nu visar mätaren på runt tio minus. Bäst att åka till Pitan och mocka och fixa så att kusarna får komma in för natten.

 

2008

 

Torsdag den 31 januari 2008

 

Sista dagen i januari. Nu är det bara februari kvar, sedan är det mars och vår! Nog för att det varit vår hela januari, men... Hörde vårfåglarna i går också, härligt!

 

Vi var i Lofsdalen mellan torsdag kväll och söndag i förra veckan. Det var jätteskönt även om jag som vanligt inte hade den minsta lust att åka innan. Vi var ute och åkte skoter på fredagen;

rungeboholm 027

 

rungeboholm 029

 

Vi hade en varsin skoter och en varsin unge bakpå. Pontus stackaren, blev ju sjuk och han och jag fick lämna gänget och åka hem från fjället i förtid. Som tur var blev han lite piggare, så han kunde åka skidor på lördagen. Jag åker inte utför, så jag var ute och och knappade chipmärkningsrapporter istället.

Det var första gången Elan åkte utför, det kanske syns...

 

rungeboholm 151  rungeboholm 146

 

rungeboholm 152  rungeboholm 153

 

rungeboholm 154  Hoppsan!

 

rungeboholm 075    rungeboholm 130

 

Pontus in action                                                       Benny, Nora och Ponteman tog liften upp

 

Måndag kväll åkte jag ner till Småland för att hälsa på lite folk. Jag fick en vända på Rungegårds Stuteri, där jag såg en välmående Juniper och andra fina hästar. Jag fastnade för en dotter till Juniper och Doris, som nu är tre år. Mycket mörk bild, men en fin häst!

 

forissa-ljusad

 

Det kanske är färgen och att det finns en viss likhet med farmor som tilltalar mig...

 

_________________________________________________________________________________

 

Torsdag den 24 januari

 

Idag är jag trött och sliten. Det känns som jag skulle kunna sova en vecka. Vi ska åka upp till Lofsdalen i eftermiddag, men först ska jag bara jobba, det är ju torsdag.

I går var jag och tog kompetensbevis för hästtransportörer. Det var en heldag i Bromma. Jag är nog helt klart i gråzonen, men efter denna kurs känns det som att det är rätt skönt att faktiskt ha ett sådant. Nu måste jag bara besikta transporten också, så blir nog det bra.

 

I tisdags påkte Thomasin ner till familjen Olsson, där hon skall införlivas i samma flock som mina andra ston, Tackla och Tea går. Ett litet bildbevis att jag faktiskt varit där!

 

bilder 019  Tackla  bilder 016 Tea

 

Jag kom hem sent på kvällen, efter en trevlig eftermiddag i Eskilstuna.Vi hade lite diskussioner om Tacklas kommande roll som mor. Vi hoppas det löser sig å det bästa.

 

En liten bild från måndagens styrelsemöte, där Elin träffade sin gamle kompis Pontus, Jajjas och Mats äldste son. Det skiljer en månad på dem i ålder, och de har träffats förr även om det var ett tag sedan.

 

bilder 013

 

Till slut ett par soliga bilder från i söndags morse:

 

bilder 012  bilder 006

 Brorsans schäfervalp                                                      Bonus solar i morgonljuset

_______________________________________________________________________________

 

 

 

Onsdag den 16 januari

 

Drink går nu med Thomasin och Tittut, eftersom de gamla stona, dvs Umbra egentligen, var lite för tuffa mot honom. Jag gjorde ett försök, men han är så ny, så han får gå med de föllösa stona tills Thompan åker, så hoppas jag att han och Tutan kan hjälpas åt när han skall in till de andra senare.

Här är lite bilder sedan i går, när de gick tillsammans en stund.

hästar 001  Bonus var snabbt fram och kollade in nykomlingen.

 

Vad är det där för liten skit egentligen...

hästar 016

 

hästar 004  Bäst vi drar ett varv!

 

Nä', fy 17, säger Drink, han förföljer mig!

 

hästar 007

hästar 006 Undrar om han kommer tillbaka...

 

 

hästar 028

      Jag tror jag äter lite istället...

_______________________________________________________________________________

 

Tisdag den 15 januari

I går var Elin och jag hos Malin i Norrtälje och hämtade Drink, som varit där sedan i november. Han skall bo här nu, vilket innebär en del omflyttningar i stallet. Det var lite rörigt i går när hästarna kom in. Umbra var lite småsur att Thompan fått ta John Russ box bredvid henne. Så här såg hon ut..

hästar 006 Först var det lite spännande...

 

Men sedan blev hon förbaskad....

hästar 011

 

Tog en runda med kameran i stallet.

Tutan ville inte vara med på bild... hästar 020

 

hästar 015 Thomasin var nyfiken och nöjd att få ny kuppe..

 

hästar 031  hästar 024 hästar 019

 

Mamma Welinda                                    Povel                                       Pappa JR

hästar 034  hästar 004  hästar 021

 

     Umbra                                             Bonus                                          Nykomlingen Drink

 

I helgen var jag hos Ia Johansson i Grebo och hälsade på. Det var jättetrevligt, vi tittade på hästar och kort och dagen gick alldeles for fort förstås. Så här ser en 29-årig Grus ut nu för tiden!

2008-01-11 grus 022   Vilken charmknutte va?

 

Tack Ia och Ove för att jag fick komma och våldgästa.

_________________________________________________________________________________

 

Tisdag den 8 januari

Grått och trist ute, som bara den. Det är lätt att bli deppig för mindre.

Pontus har börjat skolan igen, och Elin skall på dagis i dag, och ha en kompis här på eftermiddagen. Jag skall åka till Pitan och fixa stallet på förmiddagen innan de kommer hem. Syrran, Ewe och jag skall gå på Arn på bio i kväll. Vi har skjutit på det i flera veckor, så nu börjar det bli dags.

Lotta var här igår och skar ur hålväggarna på Umbra och Bonus. Jag har varit flitig med att peta ren dem och desinficera, och det hade blivit bättre, men inte bra. Det gör sig inte i en handvändning.

Umbra blev sur efter set, och skulle som vanligt inte komma in i går kväll. Så det blev ytterligare en natt ute för henne och fölen.

__________________________________________________________________________________

 

Söndag den 6 januari

 

Jaha, i morgon är det slut på ledigheterna, skolan börjar igen. Pontus är så där lagom road, kan jag säga. Jag måste försöka jobba undan lite som jag har lovat leverera i textväg, men mailen har ju inte behagat funka sista fyra dagarna, så jag har kommit lite efter därför.

 

I går var det mopperejs i Pitan, där Staffan, storebror och svägerskan var med, bland många andra.

Staffan och Fille vann, efter att ha kört 44 varv i mörkret och i halkan och på knappt två timmar.

Efteråt bjöds det på grillspett och tillbehör i ett tält på gärdet. Jättegott och en urtrevlig kväll blev det av det, även om planerna för mig var att göra något helt annat. Elin blev kvar hos Stefan och Lisa, och Staffan är och hämtar henne nu.

Nej, nu får jag nog försöka få någonting gjort, om den här veckan skall gå ihop sig!

'________________________________________________________________________________

 

Fredag den 4 januari

Ett riktigt Gott Nytt År, så här några dagar in på det nya året!

Det har hunnit passera ytterligare en nyårsafton i goda vänners lag. Vi eldade byggsopor och hade trevligt på nyårsaftonen, och glöden har just falnat så här fyra dagar senare.

middag och nyår 106

 

Jag var lite orolig hur misstänksamma Umbra skulle klara nyårsraketerna, och beordrade avfyrning av dem nere på vallen några hundra meter från stallet. Radion stod på, Rockkklassiker förstås, och ljuset var tänt, men Umbra var helt sjöblöt och stod och skalv när jag tittade till henne efteråt. Stackars häst, hon var skräckslagen! Inte undrar på att hon inte ville komma in kvällen därpå. Hon och fölen fick bo ute den natten.

Annars börjar hon bli riktigt civiliserad och är nästan först framme vid grinden om kvällen. En riktigt go´häst är hon. Likaså Bonus har blivit en kelig typ som gillar folk.

 

Själv träffade jag på världens dyraste timotejfrö på nyårsdagen. Det for upp och satte sig innanför mitt högra ögonlock, och där har det suttit, trots upprepade ögonspolningar och sköljningar. Idag fick jag ta pendeln in till St Eriks ögonsjukhus och ta bort eländet. 500 spänn gick det på allt som allt, och så pratar folk om att saffran är dyrt!

Nu hoppas jag att synen skall komma tillbaka, för fröt har retat hornhinnan och gjort att jag ser suddigt även på höger öga nu, som jag normalt ser som en örn med.

 

I morgon stundar moppespeedway i Pitan, kvällstid i mörker. Sambon och sonen har mekat moppar i flera dagar och jag lär nog inte se röken av dem än på några timmar.

 

 

 

 

© Liselotte Erixon