Välkommen till Liselottes hemsida

Välkommen Övrigt Hästar Upplevelser Länkar Dagbok Bildgalleriet Greta
Jan Febr Mars Apr Maj Juni Juli Aug Sept Okt Nov Dec
Gästbok

 

2008

 

Tisdag den 30 september

 

Jaha, det var en månad till som gått i en faslig fart. Imorgon är det oktober, och då åker sambon till Spanien på rally, och jag, ungar och hundar får klara oss själva.

 

Allting är så där lagom skoj. Kylskåpet gick sönder i helgen, diskmaskinen trasig sedan länge, micron paj... Diskmaskin och micro är ju strunt samma, men kylskåpsras är lite mer besvärligt!

 

I helgen var det ungponnychampionat i Falkenberg. De enda russ som deltog var John Russbarnen Pelle-Russ och Pärlemo. Det var jättekul att morsa på Pelle igen. Han var så fin i sin fläta, och var jätteduktig, trots att han bara varit i gång en månad ungefär. Han slutade på den jättefin femteplats i dressyren, av sju startande B-och C-ponnyer, och fick väldigt fin kritik.

Här är några bilder, tyvärr oskarpa. Att fota inomhus på långt håll är näst intill omöjligt.

 

1 103  1 104

 

1 454  Iaaahh!

 

Den stora snackisen var stoet Adrenalin, som dominerade totalt bland de 6-åriga ponnyerna. En riktig ballerina. Här är det ärevarv!

 

1 028

 

Här också en bild på hingsten B Capriole som vann bland 5-åringarna kat D:

 

1 190

 

För Pärlemo gick det inte lika bra. Hon stannade så att ryttaren ramlade av på lördagen och stannade ut sig på söndagen. de kommer snart igen får vi hoppas. Här en bild från lördagen. Tyvärr även den oskarp.

 

1 075

 

 

Måndag den 15 september

 

Tiden den skenar iväg. Det har varit ett par kalla nätter, så hösten är verkligen här. Tur att vår bergvärmepump snart är igång. Hoppas att det blir snart, så att vi får tillbaka både värme och varmvatten.

 

I går var det Guldruss igen. Irmelin och jag var där, plus att vi körde hen Natasja som varit här på betäckning.

Irma gikc tvåa blend de 3-åriga stona, med 89888=41 poäng. Lika lätt att ha att göra med som vanligt. Hon är en pärla den hästen!

Här är några bilder som jag fått av Pernilla Jobs.

 

irmelin080914 162 (3) foto p jobs irmelin080914 142 (3) foto p jobs

 

Elin följde med, och hennes höjdare var att få köpa sockervadd. Så gott var det inte, men kul!

 

1 015

 

 

Smågrabbarna har lämnat kollot. Det är nu bara Drink och JR kvar. Povel har fått åka med Ymer till Runhällen. Han är kvar där under vintern, tillsammans med sin nya bästis.

 

********************************************************************************

 

Onsdag den 26 september

Jag har haft tre frustrerande dagar, med trasslande datorer. Jag blir så förbenad när det inte funkar och nu står hela passframställningen och betäckningsrapporteringen still, och ingen verkar veta varför. Idag var jag det närmaste ett utbrott som jag någonsin varit. Stackars Elin trodde nog mamma var tokig.

Annars går operation stallfix vidare, och idag har de varit hos oss och kört bort dynghögen. Den skall ersättas med container, eftersom storebror tycker det skulle bli för dyrt att gjuta platta. Det blir nog bra.

I kväll var jag och spelade fotboll med Pontus lag. Det var de mot morsorna.. behöver jag berätta att det blev storstryk för oss? Kul var det i alla fall. Får se om det känns i låren i morgon.

_________________________________________________________________________________

 

Söndag den 23 september.

Mitt stallmåleri går vidare. Hade trott att jag skulle hinna måla det svarta klart idag, men jag har faktiskt träningsvärk i målningsmuskeln i ryggen, så jag fick sluta efter halva. Så här ser det ialla fall ut det som är gjort:

 

img_7919                                                    img_7932

 

Welindas boxvägg före målning                                                 Och efter! Kolla inte så noga i taket...

 

Jag har ju glömt att tala om att jag efter 20 års väntan, äntligen fått mina efterlängtade delade dörrar till stallet! Benny fick renoveringsryck i somras, och innan han hann klart, lyckades jag tala till mig nya fina, delade dörrar. Är de inte fina?

 

img_7917

 

Lillebror kom förbi på förmiddagen med fru och schäfervalp. Så här stor har hon blivit nu, lilla Troja:

img_7924   img_7929

 

_________________________________________________________________________________

 

Lördag den 22 september

Är lite småseg efter att ha målat halva stallet idag. imorgon skall det målas svart. Får se om jag kan återkomma med lite bilder när det är klart!

I går var Elin och jag själva och åt kinamat i Märsta. Grabbarna var på rally och kom hem när vi sov. Vi hade rätt mysigt på var sitt håll!

Nu skall jag gå och titta på Babben på tv-missa inte det!

_________________________________________________________________________________

Torsdag den 20 september

Elin har piggnat till igen efter att ha legat i feber i två dagar. Hon har varit helt utslagen, i går sov hon nästan hela dagen, och att hon är stilla hör till det ovanliga.

I kväll har JRs sista fruar åkt hem. De har varit här i tre månader nästan, och Tittut och JR verkar sakna dem redan. Nu skall det bara skickas pengar och redovisas språngrullor, så är betäckningsåret till ända.

_________________________________________________________________________________

 

Tisdag den 18/9

Vill bara presentera Plutten, vår trädgårds-igelkotte som bor utanför huset. Idag var han fram och hälsade på igen!

20070918 hemma_0231

______________________________________________________________________________

 

Måndag den 17 september

I helgen har jag varit riktigt duktig!

Med Pitan-ungdomarnas hjälp har jag skurat och desinficerat stallet. Snart skall det också målas om. Det känns jättebra att det har blivit gjort.

Dessutom har jag trimmat både Chiffe och Kelda. "Morran" blev jättefin, för hon har sett ut som en riktig ulltott innan.

20070918 hemma_0228kelda

Under behandling                                         Dagen efter!

 

Mamma håller på att hjälpa mig att sortera alla passansökningar som har legat länge. Hon är så himla snäll mamma, som alltid hjälper till och ställer upp!

Lotta var här och hälsade på idag också. Hon fick äta hårdstekt korv stroganoff och ris, och äppelpaj, stackars krake... Kul att hon kom förbi sådär, för ibland är det lite ensamt att bara sitta hemma och jobba själv om dagarna.

Hej so long från Liselotte!

_________________________________________________________________________________

 

 

Söndag den 9 september

Idag har det varit GULDRUSS på SKANSEN igen. Det är visst nittonde året, och jag tror jag varit med på alla. Det började visset, eftersom jag vaknade i natt och fick lov att gå upp och kräkas. Som tur var, verkade det inte bli mycket mer än så.

Olssons fick stå för hästtransporterande och putsande i år, då de enda deltagarna från lag Erixon, var Dorotea och Tackla. Thompan var anmäld, men fick stanna hemma.

Deras klass gick först på dagen, och Tea gick trea med 42 poäng. Tackla gick bland de sista i klassen, men fick 40 poäng med en nia på traven, vilket var bland det roligaste idag. För trava kan hon, om hon vill... Vann klassen gjorde Jompans dotter Pärlemo.

John Russ hade en mycket bra dag som fadershingst. Han hade tre barn med i BIS-ringen, Pärlemo, Qum 609 och Exact, och när det var 4 kvar i ringen, var det två av hans! Bäst gick det för Pärlemo som blev reserv BIS, Qum gick 4:a med 43 poäng, och Exact fick 40 poäng och guld för första gången tror jag. Han och Florence är väl värda det tycker jag! Även de andra JR barnen gick det bra för, Qurry fick 42 p och gick 2:a bland många bra 3-årsston, och Seist Juoni fick fina 39 poäng.

Kul var det också att Gerda fick 42 och var fyra efter Tea.

Grattis till alla som var där och vi ses nästa år!

 

Bilder från idag:

Pärlan:

img_7812

 

Qumx2

img_7710

img_7715

 

Qurry:

qurry, just copy

 

Exact:

img_7701

________________________________________________

 

_______________________________________________________________________________

 

Lördag den 8 september

Veronica Stennemark ringde på väg från Solvalla och berättade att Monopol vunnit idag och gått under 2 minuter för första gången. Han har inte tävlat sedan i höstas tror jag, men har tydligen fått en nytändning. Jag är jätteglad!! Stort tack och grattis till er alla i familjen "Pålle"

 

 

Fredag den 7 september

Idag är Agge här och lär mig hur jag skall kunna uppdatera och sköta min hemsida själv. Hopplöst fall, men försöka duger... Kul detta!

Får se hur det slutar.

 

img_7472

 

Här är en otrimmad Chiffe som leker med sin nya kompis, lillebrorsans Troja:

 

img_7485

 

img_7487

 

img_7488

img_7517

 

Nu har jag lärt mig att ladda upp bilder också!

 

 

© Liselotte Erixon