Välkommen till Liselottes hemsida

Välkommen Övrigt Hästar Upplevelser Länkar Dagbok Bildgalleriet Greta
Jan Febr Mars Apr Maj Juni Juli Aug Sept Okt Nov Dec
Gästbok

 

2010

 

Onsdag den 24 februari

 

Jag har inte så mycket att förtälja nu heller, men tänkte att jag kunde göra ett litet inhopp i brist på annat. Jag var och lämnade blod på morgonen, och känner nu att jag blev lite matt. Det känns inte speciellt just efteråt, men efter ett par timmar blir jag oftast lite trött och halvyr, så jag misstänker att dagens hundpromenad får bero, det vackra vädret till trots. Det är kallt, vackert och soligt, nästan lite vårlikt. Natten till måndag var det -26, inte så kul precis, men det är inte mycket man kan göra åt det.

 

I kväll är det ridskola för Elin igen. Hon gör faktiskt fina framsteg, tycker jag. Bara det blir lite mindre vinter och kallt, så ska vi nog sätta fart och rida lite härhemma också. Welinda är snäll att rida, men jag tycker att hon börjar bli lite stel, men det kanske inte är så konstigt med tanke på hennes ålder och det väder som det är. Tittutan är annars i lagom storlek för Elin, och betydligt yngre, men också betydligt busigare. Vi får se vad som är bäst.

 

Dags att gå ut och hämta dagens post. Kanske är det något kul i lådan?

 

Lördag den 20 februari

 

Jag har egentligen inget att komma med, mer än att snön har yrt runt utanför fönstret hela dagen. Jag var och släppte ut kusarna i morse, men kom överens med mig själv att inte gå utanför dörren förrän när de ska in igen, och så har det varit. Det känns rätt skönt att sitte inne och titta ut på ovädret. Jag tycker verkligen att det varit skönt med snö och vinter, men nu har jag inte så mycket emot att det blir lite vår. Snart är det mars, så det är väl faktiskt inom räckhåll.

Staffan har varit ute och åkt mopperejs idag igen. Kan inte fatta att de måste välja de kallaste och värsta dagarna för sådana aktiviteter.

Själv har jag försökt att städa lite härhemma. Det behövdes, även om det inte blev riktigt så grundligt som det skulle behövas.

Om ni känner för att lyssna på en bra rocklåt i allt melodifestivaltrams:

Här är Backyard Babies Abandon. Ståpälsvarning!

 

Söndag den 14 februari

 

 

Vilket också är alla hjärtans dag. Elin som är den enda romantikern i det här huset, kom förstås med stora kramen och present redan i morse. Det var ett fint handgjort filthjärta som hon sytt på fritids, och som nu pryder min nyckelknippa.

 

Grabbarna är på rally idag och Elin hos en kompis. Jag har nyss kommit från dagens hundpromenad, efter flera dagars fuskande utan långpromenader. För mycket telefonjobb och annat jobb har kommit ivägen, men idag fanns ingen ursäkt.

De sista helgerna har det varit domarkonferenser. Förra helgen hade AK kallblod domarkonferens och i går hade AK ponny, dvs SPAF konferens i Vrigstad, Småland. Det är alltid intressant att höra var rasföreningarna har att informera om, och träffa domarkolleger, även om det var långa resor och intensiva dagar.

Nästa helg ska jag faktiskt vara hemma! Ska bli skönt och välbehövligt.

 

 

Tisdag den 9 februari

 

 

Det blir en kort rapport om egentligen ingenting. Det är fortfarande kallt, hästar och hundar myser i all snö. Jag fortsätter mina förberedelser inför sommarens vandring i alperna. Det blir runt en timmes snabb promenad varje dag. Nu måste vi bara sätta fart och köpa in vandringskängor, så de hinner bli ordentligt ingådda.

 

Elin har fått en fin autograf av sin nya idol Lars Winnerbäck. Hon skrev ett brev på egen hand till honom i december där hon bad om en autograf, och i fredags kom den!

 

lasse klippt

 

Det är en väldigt fin bild på honom, men pga upphovsrätten vill jag inte lägga ut den i sin helhet. För er som inte fattat er på Lasses storhet ännu, för mig tog det tid..., har jag en liten länk här:

Ingen Soldat- en visa han sjunger med Anna Stadling. Den är fantastisk!

 

Apropå Lasse Winnerbäck, så är han från Linköping och Östergötland, och i Östergötland bor några av mina bästa vänner. Det var så länge sedan vi sågs, och nu börjar jag längta efter er alldeles för mycket. Ni vet vilka ni är! Kram på er!

 

Tur det finns vänner. En del slits hårdare än andra....eller hur?

 

Nu ska jag iväg på läkarundersökning. Dags att kolla om kärringen är frisk. Det var länge sedan sist.

Hej so long!

 

Tisdag den 2 februari

 

Vintern håller i sig. Det är konstant mellan 5-10 minusgrader förutom i helgen då det var en dipp neråt 20 grader. Jag var på kurs och styrelsemöte i Nässjö i helgen och åkte tåg i fredags kväll. Det var fullständig kaos, och vi kom till Nässjö efter 1 på natten, meningen var att vi skulle ha varit där efter 22. Det var skit, för Dregen uppträdde på det hotell vi bodde, och jag hade gärna fått en titt på honom. En cool kille!

 

Vi hade kurs i föreningsteknik på lördagen, och det var en riktig höjdare. Utrevligt och lärorikt och gav bra stämning till söndagens styrelsemöte.

Vi kom faktiskt hem som vi skulle med tåget i söndags. Bara åtta minuter sena till Centralen måste anses vara i tid.

 

Movitz har nu fått en penicillinkur efter kastrationen, men mår nu bättre och svullnaden är borta. Nu hoppas vi bara att de kan hitta nya, bra hem under året, för det förtjänar de.

Tjejerna i stallet hade sällskap av grannens valack under natten. Sedan hamnade han mellan mina två hagar och kom inte sig för att leta sig ut. Han stod där ända till i morse då jag skulle släppa ut stona. Då fick han stora skälvan och hoppade genom trådarna och gav sig iväg hemåt. Suck!

 

 

 

2009

 

 

Tisdag den 24 februari

 

Barnen har sportlov och lagom till dess har det kommit lite snö, äntligen! Vi har nästan inte haft någon snö alls, bara rimfrost och kyla. Pontus och pappa åkte ut i skogen igår för att titta på spår och hittade en del fina älgspår och annat i nysnön.

Idag hade Pontus och Morris bollkul i snön. Här är några bilder, men fler finns på Morris sida:

 

husdjursgen 006  husdjursgen 042

 

husdjursgen 020  husdjursgen 019

 

Grannarna har åkt till fjälls ett par dagar, och jag är ansvarig för att se till att ullen har vatten och hö. Eftersom kameran redan hängde på halsen sedan tidigare, blev det också en del nya bilder på dem.

 

husdjursgen 004  husdjursgen 003

Gammeltackorna Ursula och ............                        Sol

 

husdjursgen 002  husdjursgen 009

 

Vår nya bagge, enbart kallad Skansen                    Ungtackan som inte har något namn ännu.

 

husdjursgen 012 Hela gruppen spanar efter hundar.

 

Jag har förstärkning här den här och förra veckan. En duktig praktikant som hjälper mig att uppdatera russregistret, skriver listor, nitar pass, kör ägarbyten och mycket annat. Skönt att bli av med lite surdegar, och ha lite sällskap på dagarna.

På fredag ska Elin, Malin och jag åka till Gotland. Vi ska försöka åka till Lojsta och se om vi kan få några fina vinterbilder, och sedan är det förstås avelsvärderingar på söndag. JR har sin son Exact med, och vi håller tummarna att det skall gå bra för honom, men man kan aldrig annat än bara hoppas.

Om inte det går vägen på alla vis, skall det i alla fall bli trevligt att se honom framför vagn.

 

På lördag skall Morris debutera vid sin första officiella utställning. Det kan gå precis hur som helst, och jag är på Gotland, så Staffan och Pontus får åka till Nyköping med honom, och Anna-Karin får visa. Jag får hålla tummarna och vara på styrelsemöte.

God kväll!

 

 

Torsdag den 19 februari

Egentligen har jag inte så mycket att komma med, men jag tyckte det var dags att byta ut veckans bild...

Det har rullat på som vanligt. I helgen var jag dock på exteriörbedömningskurs med AK kallblod, och fick se en del fina hästar.

Här är ardennerhingsten Amadeus 11776:

 

ak kallblodskurs 013

 

Visst har han väl en härlig uppsyn?

 

Likaså var shirehingsten Lugnets Lord en trevlig bekantskap, även om han hellre tittade på andra hästar än på mig...

 

ak kallblodskurs 059

 

Det fina fjordstoet som just nu är veckans bild var också på plats och glänste.

Vi hade två mycket intensiva och trevliga dagar, Tack till Cecilia och Cecilia och Anders, för trevligt sällskap som alltid!

 

 

 

Lördag den 7 februari

 Idag blir Pontus 10 år. Det är inte klokt hur tiden går! Vi firade med glassparty hos pappa på sjukhuset idag och har nyss haft mina bröder med familj här på fika. Några bilder från kvällen:

 

godingar 033 fix

 

Pontus i sin favoritsyssla, mysandes med kusin Sebastian, snart tre månader.

Den snygga frisyren är något eget patent...

 

godingar 004 fix

 

Alla syskonbarn på en bild, Pontus, Elin, Sebastian och Nora.

 

Vad har hänt annars?

Jo i går var jag på mote med moderlandsraserna hela dagen. Jag lämnade Elan kl 7 på dagis, och hon var överlycklig för att hon skulle få äta frukost på dagis för första gången på flera år! Sedan for jag ner till Gränna på möte, hämtade Jajja i Linköping, och var på möte från 11-19.00.

Som tur var fick jag Jajja med mig hela vägen hem, och vi hade fyra mycket trevliga timmar i bilen hem, tillsammans med ytterligare trevligt prat en bit in på nattkröken och i morse. Det är bara att konstatera att det är något visst med gammal vänskap!

 

 

 

Onsdag den 4 februari

 

I går hämtade Elin och jag hennes kompis Louise efter skolan, för vi hade bestämt att tjejerna skulle ut på picknick. Väl i Pitan skulle vi hämta Welinda i hagen, men när vi kom dit kom Tittut travande mot oss och följde sedan efter och mer eller mindre bad om att få komma med ut. Welinda var nog lika glad för att slippa...

Nåja, gamla mamma fick vara kvar, och tjejerna tog Tutan på en picknick tur.

 

1 004 Först måste ju hovarna kratsas. Det går bra om man hjälps åt.

 

1 007 Klara för avfärd!

 

Lite trångt är det, men det går! 1 013

 

Vi gick en sväng ut i skogen, och framme vid jakttornet gjorde vi halt och Tittut fick lite gräs som hon hade burit med sig i påsen.

 

1 017  1 018

 

Morris tyckte det var kul att få komma med ut  i skogen och for runt som vanligt.

 

1 022  Hepp!

 

1 030   1 032

 

Gammelvovven höll mest koll på vad tjejerna hade att bjuda på, medan Tutan åt gräs i lugn och ro:

 

1 040  1 020

 

 

1 027  1 035

 

När vi var klara med chokladen, tränsades Tutan på och vi gick hem igen. Elin skulle sitta ibak, men höll på att glida av flera gånger, så vi fick skifta plats på tjejerna, så gick det bra igen.

Tillbaka hemma så blev det puts, pussar och kramar innan Tut skulle in i hagen igen.

 

1 060Horisontell linje 1 062

 

De andra tjejerna fick också vara med på bild. ialla fall några:

 

1 064  1 049

 

En dräktig Tea till vänster och Umbra till höger

 

1 058

 

Movitz

 

Har ju också glömt att skriva att Umbras son Bonus, som nu är 2 år, var på utställning i Östergötland i lördags. Det gick jättebra! Han fick 39 poäng och hans ägare rådet att spara honom till höstens avelsvärdering. De kör honom så smått och han funkar jättebra vilket är jättekul att höra!

 

 

Måndag den 2 februari 2009

 

Jag har nyss kommit hem efter att ha varit i stallet på kvällen och tagit in kusar. Det blev kaos kan jag lova....

Tittutan och Movitz förcerade avspärrningen och stack iväg bort till hingstarna. Jag snabbade mig att stoppa in Umbra, Tea och Welinda i tryggt förvar och gav mig birt till hingsthagen för att ta reda på rymlingarna. De sprang förstås längs staketet och jag härde pip och diverse bröl från det hållet. Efter en liten stund gav de sig av mot en hörna av hagen, men eftersom det bara är galvtråd i den hagen, hoppade de av misstag in till hingstarna. Lite stressad blev jag....men jag har å andra sidan lärt mig att det enda som gäller i sådana här lägen är att inte stressa och att ha en havreburk inom räckhåll. Gamle John Russ lät sig snart fångas (han är nog inte fertil i alla fall....) medan Tutan hade jämt sjå att hålla Drinken på plats. När jag kom tillbaka efter att ha lämnat JR i stallet, stod Tutan och plockade i grabbarnas halm, och Drinken stod på en liten bits avstånd och blängde. Det var bara att ta Tut i grimma och låta smågrabbarna följa med lösa in till stallet. Mer dramatiskt än så blev det inte!

 

Idag har det annars varit en stor dag i Elins liv. Hon har ridit sitt livs första ridlektion! Hon har inte ridit speciellt mycket härhemma, och vi har länge talat om ridskola för henne. Nu blev det hastigt och snabbt bestämt, och hon ska nu rida en gång i veckan. Jag kan tala om att hon har haft mycket att tala om i kväll, och att mina ben är lite matta efter att ha kutat många varv i ridhuset. Men det var det värt!

Innan dess var hon och hennes kompis Louise ute och red en sväng på Welinda. Gamla, kloka häst! Om hon bara visste hur jag uppskattar hennes vänliga väsen och bussiga sinne. De skrittade runt en stund på åkern och fick rida båda samtidigt. De är så lätta att det märks ingen skillnad. Welinda tyckte nog att det var rätt kul. I morgon ska tjejerna på picknick med Welinda. Hoppas komma ihåg kameran då!

************************************************************************************************************************************ 

2008

 

Måndag igen, men nu den 25 februari

 

Månaden är snart slut, men sportlovet har precis börjat. Idag har det varit strålande vårväder. Var tom ute på en liten hundpromenad men Chiffe. Kelda börjar bli så gammal, att hon inte uppskattar promenader längre.

 

Förra veckan jobbade jag borta fyra dagar, så det var inte mycket som hanns med härhemma. Staffan och Pontus var i Värmland och hälsade på goda vänner. Stort för lilleman, kul för de andra. Elin och jag höll oss hemma och tog hand om hundar och hästar.

Till sist några bilder sedan häromdagen i hästhagen:

pitan 2008-02-23 020  pitan 2008-02-23 031

 

Elin bjuder Welinda och John Russ på godis               Drinken lite grann från ovan

 

pitan 2008-02-23 025   pitan 2008-02-23 026  umbra-028-liten

 

    Drink i vårsol                               Tutan säger sitt                         Dräktig Umbra

 

____________________________________________________________________________________

 

Måndag den 18 februari

 

Ny vecka igen. Bara en vecka kvar till sportlovet, som får avhållas utan en snögnutta skulle jag tro.

Det är egentligen inte så mycket som har hänt. Pontus och jag var och kollade synen idag. Den var som tidigare hos mig, och Ponteman såg som han skulle. Han har klagat på dålig syn, men det var så bra så.

 

I lördags var jag på kallblodsdomarkonferens i Gränna. Det blev en dryg resa, 35 mil enkel resa, men det gick faktiskt riktigt bra att åka, trots att jag var själv.

Nu väntar ett par arbetsdagar på annan ort innan helgen åter är här. Det går fort!

_______________________________________________________________________________________________

 

 

Torsdag den 14 februari 2008

Snor åt mig en öiten stund här på morgonen. Jag skulle egentligen göra annat, men jag jobbar borta hela dagen, så jag får ihop den här dagen hur som helst.

 

Nu har det varit ett par fantastiska vårdagar. Rena aprilvädret med sol och värme, helt otroligt. Elin och jag skulle cykla i måndags, men när jag kom 500 meter gick kedjan av, så jag fick leda henne och cykeln fram och tillbaka.

 

Här är några bilder från hagen i går.   

   JR solar i februarivärmen:

pitan 2008-02-13 008  pitan 2008-02-13 019

 

pitan 2008-02-13 027   pitan 2008-02-13 002

   Povel hittade en kul pinne                                             Bonus i motsol

 

pitan 2008-02-13 012  pitan 2008-02-13 024

Umbra hade det också skönt i solen                              JR i närbild

 

pitan 2008-02-13 007 Welindas mage

 

_________________________________________________________________________________

 

Söndag den 10 februari 2008

 

Idag har vi firat Pontemans födelsedag. Han fyllde egentligen i torsdags men Svenska Rallyt kom emellan. Elin och jag var ensamna hemma från torsdag em till igår kväll, medan Ponte och Staffan var på rally. I går åkte Elan, jag och Ia upp till Malin i Norrtälje. Vi hämtade Katrin vid busstationen också. Helena och Cicki fanns redan på plats när vi kom.
Malin matade oss med god mat, ostar, kex, gott vin och vi hade en mycket trevlig kväll, som slutade vid 3.-tiden i morse. Sedan blev det hotellfrukost, med hästprat, hästtitteri förstås, innan vi for hem igen till Odensala. Måste bara visa några bilder på Elan och hennes nya älsklingar, Malins yorkterriertikar, som Elan mer än gärna vill ta med sig hem- Bilderna är urkass, hade lilla digitalkameran med mig bara, och jag kan inte snitsen med den..

pontus 312

 

Undrar vad som är fram och tillbaka på de här knytena. Det skall vara tre stycken i den här högen..

pontus 316

 

Herren på täppan, Timon 533, håller span!

 

pontus 341

 

Tack Malin, och ni andra för ett jättetrevligt dygn!

_____________________________________________________________________________________________

 

Onsdag den 6 februari 2008:

Nu har jag suttit och jobbat hela dagen, och känner mig faktiskt riktigt duktig! Därför skall jag roa mig med att lägga ut lite bilder från måndagens rally i Pitan.

 

Först min vackra Umbra, jag kan inte låta bli! Jag blir så glad av att se henne.

 

umbra klippt

 

Det var ju så att måndag eftermiddag bjöd på sol och lite snö, och fölbusingarna var på ett riktigt humör när jag kom dit på dagen.

Här kommer ett potpurri av busbilder. Den lilla mörka är Povel, den andra Bonus, och Drink stod och hö med de andra...

 

häst 004-1

häst 006-1

 

häst 008-1

 

häst 014-1

 

häst 016-1

 

häst 018-1

 

häst 030-1

 

Umbra blev lite orolig och skulle kuta ikapp dem och se vad de gjorde...

häst 077-1

 

 

 

häst 084-1                             häst 101-2

 

Fast medan hon sprang, passade Bonus på att leka lite med Gretchen.

 

bonus och greta bonus  o greta ii

 

Hon var dock inte lika road...                                 Kolla greppet....

 

Vi fick andra besökare i hagen också:

 

rådjur

 

___________________________________________________________________________

 

 

Måndag den 4 februari 2008

 

Tyst i huset, alla sover, släckta äro ljusen....

Det är planeringsdag i skolan, så Ponteman är ledig och båda sover. Staffan har åkt till jobbet för länge sedan. Jag var upp och släppte ut kusar i blötan, får åka upp och mocka och fixa lite senare. Misstänker att Ponnte och Elan vill åka med och se vad kusinen har för sig.

I helgen har Staffan lagt in golvet i sovrummet och nästan fixat klart råsponten på väggarna. Nu återstår "bara" elektrikerns jobb, göra ordning garderoberna och så lister förstås..... De nya sängarna är insovna, de gamla ska köras upp till Hälsningland vid tillfälle.

Jag har jobbat hela helgen, så jag skall försöka ta tag i det  nu som jag hade tänkt skulle skrivas klart då..  Bara att sätta fart.!

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________________

 

2007

 

Dagbok lördag den 24 februari 2007

 

 

Jag har just tagit ett avbrott i min favoritsyssla, att städa..

Det är första helgen på länge som jag är hemma, och det är så skönt att bara gå runt och loda lite, leka med ungarna, titta på datorn, sitta vid vävstolen osv,Har tom gjort klart ett av mina många stickprojekt. Inte så stort, men ändock känns det bra!

Jag har jobbat hela veckan, både på dagis och på fritids, vilket har varit jättekul. Det har inneburit att jag inte har hunnit med att göra de pass jag tog beting på innan, men jag får ta det nu på sportlovet istället. Vi kanske åker uppåt en dag för att åka skidor, dvs de andra åker och jag tittar på. Det vore rätt kul för Ponteman att få åka lite slalom igen.

 

På hästfronten är det lugnt, även om det inte borde vara det. Jag har anmält Hygglo och Hyvens till utställning den 18 mars, och de är inte tränsvana än. Det blir nog till att försöka hinna med att träna på sportlovet också, om nu Evve är ledig så jag får lite hjälp.

Skulle också behöva sätta fart med Hector. Han borde ha varit i vagn för länge sedan. Samma problem där bara, att jag måste ha hjälp. Det går inte att spänna för och ge sig iväg utan medhjälpare. Sedan har det varit rätt kallt, vilket gör att jag har svårt att ta mig för att vara i stallet i flera timmar på kvällen, när det är 10-20 grader kallt och allt fryser och krånglar.

Tur vi går mot ljusare tider!

Liselotte

 

 


Dagbok söndag den 11 februari 2007

 

Oj, jag har visst fått en ny hemsida!

Är inte Agge duktig så säg! Själv har jag inte gjort någonting denna gång. Bara suttit i ro och vetat att den gamla adressen var full. Nu får jag nog ta mig i kragen och uppdatera lite här och där.

 

Kallt är det. Hästarna är nog rätt nöjda ändå. John Russ leker rätt mycket med sina pojkar. Det är bra att han håller igång. Han ser nästan lika dräktig ut som Welinda. Det som är synd, är att det är svårt att ta sig tid att göra något vettigt med hästarna när det är så kallt. Jag får nog av det vardagliga slitet, allt runt omkring blir skjutet på framtiden pga kylan.

Lotta var här och verkade alla häromdagen, och när vi var klara hade i alla fall inte jag lust till något mer pyssel. Jag ville bara hem och värma mig. Hyvens var tvärbesviken. Han hade sett fram emot en grimpromenad, så blev det bara ut i hagen-trist.

Har varit borta flera helger på raken, och ska bort även nästa, så det har inte blivit något vettigt gjort på helgerna heller. Jag har i alla fall fått fart på vävstolen, skall väva möbeltyg till kökssoffan. Nu återstår bara att hitta en bra färgställning och randning, får se hur det går.

Nej, plikten kallar, skall tippa barnen i säng, igen!

Hepp!

Liselotte

 

 

 

© Liselotte Erixon