Välkommen till Liselottes hemsida

Välkommen Övrigt Hästar Upplevelser Länkar Dagbok Bildgalleriet Greta
Jan Febr Mars Apr Maj Juni Juli Aug Sept Okt Nov Dec
Gästbok

 

 

häst m luva

 

2009

 

Söndag den 27 december

 

Nu är det bara några få dagar kvar av det gamla året. Som vanligt har året gått i rejserfart, inte undrar på att man känner sig lite fartblind. Vi har hunnit med att fira jul, med mycket snö och lagom kallt, mysigt!

På julaftonens förmiddag tog vi 4-hjulingar och snöskoter och åkte ut på traditionsenlig picknick.

Jag har av någon anledning inte varit med mer än en gång innan, men familjen Pitan, Staffan och Pontus har åkt de sista åren.

picknick 006 Här är Staffan ute och kör med Nora och Elin på släp.

 

picknick 003 picknick 010

 

Kalla men glada!

 

Väl framme dukades det upp glögg, skinkmacka, köttbullar, korv, pepparkakor, kaffe, mm. Bara att ta för sig.

picknick 012

 

Den varma chokladen hade tyvärr runnit ut på släpkärran det mesta, men lite fanns det kvar till kalla barn.

 

picknick 014

 Elin hade valt fel skor, tomten kom med ett par bättre på kvällen, så hon fick använda mina yllevantar som sockor så länge. Vad skulle man ta sig till utan yllekläder? Jag som sällan använder fliskläder, kör med ull näst intill året om. Ett fantastiskt material!

 

Pontus lyckades som vanligt hålla sig utanför kameran den här dagen, men han var hur lycklig som helst efter att fått provåka snöskoter. Är det något som kan få hans ögon att glittra, så är det höga farter och avgaser. Måste vara genetiskt!

 

Däremot hamnade han på bild i förmiddags, då han och Nora gjorde en favirit i repris, dock med lite minde doningar.

 

vinterkul 041 vinterkul 043

 

Det var en sagolikt vacker och solig förmiddag idag, med en stark sol som letade sig fram över trädtopparna.

vinterkul 036

 

Stark sol betyder också starka skuggor när man fotograferar. Här är Livis och Malva i motsol.

 

vinterkul 001

 

vinterkul 002

 

vinterkul 003  vinterkul 004

 

Småbrudarna, dvs fölen och Gretchen, håller nästan alltid ihop. Greta var lite sur över skarsnön och kylan, men hon är med sina kompisar i hagen varje dag. Livis fick sig ett par knockar med hornen, när hon var för hårdhänt, annars har de en väldigt trivsam relation de där tre.

 

vinterkul 008  IM och Greta kompisäter ur höhäcken.

 

vinterkul 021  vinterkul 020

Livis och Greta

 

vinterkul 016  Kallt, sa Greta!

 

Gott med einbusk!    vinterkul 015

 

vinterkul 011

 

Det kliar....

 

vinterkul 030

 

IM i en snygg grimas

 

vinterkul 038

 

Mattes vackra damer spanar. Welinda och Umbra har fått syn på något.

För den som undrar så har de inte löss, utan de har blivit kala efter att vi ställt ner höbalen i höhäcken, så de nöter bringorna mot höhäcken.

 

Nu väntar spurten med årets fölpass. De skall vara klara innan årets slut, och om allt bara funkar som det skall, så ska också passen ligga på posten innan onsdag.

 

 

Måndag den 21 december

 

advent 008

Nu har vi fått vinter i alla fall. Det har varit riktigt kallt senaste veckan, runt tio minus, vilket är kallt tycker jag. Sista dagarna har det också fallit mycket snö, så det är just nu ungefär 25 cm vit, lätt och fin snö som lyser upp tillvaron och gör allt mycket trevligare.

- 13 står det just nu på mätaren!

 

advent 005

 

Hästarna trivs också bra i snön. Härom kvällen var klockan ganska sent när jag kom upp för att ta in dem, och de hade dragit sig upp i skogen, så jag såg dem inte när jag kom. Efter en stund kom de travande fram ur skogen, som mörka skuggor som kom alldeles ljudlöst fram över den ljusa snön. En väldigt vacker bild!

Här är en annan vacker bild. Met är Malva, ätandes hö!

 

pitan 20091220 006

 

pitan 20091220 004 pitan 20091220 003

      Malva i helfigur

 

pitan 20091220 002  pitan 20091220 005

 

IM och Livis                                                              IM

 

 

Gretchen är däremot inte riktigt nöjd med snön. Hon fryser om sina klövar och tycker det är jobbigt att pulsa runt i djupsnön, men hon väljer själv att varje dag gå med hästarna där de går.

 

pitan 20091220 007   pitan 20091220 001

 

Här var i går morse, då hon stod och käkade hö ihop med sina småkompisar IM och Livis. Konstigt nog är det så mörkt och molnigt, trots att det är så kallt. Tur det, annars skulle det väl vara ännu kallare om molnen inte var där de är.

 

Hundarna gillar både kylan och snön. Så länge de rör på sig har de ingenting emot kylan, däremot märks det att Chiffe blivit äldre, för han är väldigt mycket mer frusen av sig nu mot förr.

I går lekte de för fulla muggar ute, men tyvärr var det knappt med ljus, så bilderna är i mörkaste laget.

 

20091220 002 20091220 011

 

20091220 012 20091220 005

 

20091220 007 20091220 032

 

20091220 034 Morris i full fart!

 

Nu väntar ett efterlängtat jullov för barnen, och jag får väl ägna dagarna fram till jul och dem därefter till att göra de sista av årets fölpass.

 

Från Gotland kommer det bilder med Drink framför vagnen och Povel med barn på ryggen, och Povel har också satts i vagn med framgång. Jag är så glad att de grabbarna kom tillsammans på ett så perfekt ställe, så de får användas och ha en bra uppgift, såsom det skall vara.

Tea håller också igång uppe i Gnarp, och det kommer titt som tätt små meddelanden om att hon hoppar någon tävling, eller går ett dressyrpass. Tack Emelie för väl utfört arbete!

 

Jag har också fått information om att Hemlo och Lill Einar fått ny ägare och numera går som skolponnyer i ponnytrav, vilket verkar passa dem bra. Hyvenspojken har också en ny matte sedan ett tag tillbaka, medan Hygglo, är utlånad på sitt håll. Det är alltid trevligt att veta att ens gamla hästar har det bra.

 

 

Söndag den 13 december

 

Vilket också då förstås är lucia. Vi var på luciashow på Elins ridskola igår, det är väl det enda luciafirandet som blev av här.

För att ta sista veckan som den varit i ordning, så har hovslagaren varit här och gått igenom tassarna på hästarna. IM och Welinda hade fula hålväggar tyvärr, som nu är uppklippta, men tarvar viss uppmärksamhet. Bra det, eftersom lilla IM visat sig vara en ganska tuff illbatting som behöver lära sig att människor inte är farliga.

 

Sedan har jag gjort pass ett par dagar, och i torsdags var jag på Skara i möte hela dagen, med avresa kl 5.00 och hemkomst runt 22.00 och 75 mil i bil. vad som var bra var att jag fick tillfälle att lämna 3000 tagelprover hos SH för arkivering, så nu blev det några kartonger och pärmar mindre i huset.

 

I onsdags, den 9/12 fyllde vår guldklimp Chiffen dvs Cairnstone Chieftan 12 år. Här är en av de första bilderna jag har på honom, fem månader gammal, och han hade varit hos oss en knapp vecka.

 

chiffe valp 001

 

Det finns vissa likheter med Morris, som gör mig full iskratt ibland. Chiffe hade längre nos som valp, och är avsevärt  mycket större, men de har sina exteriöra likheter. Däremot är de inte speciellt lika i temperamentet. Morria är en glad skit och terrier ut i klorna, medan Chiffe är lugn och värdig med stor intergritet. Chiffe är en hund som aldrig gjort oss besvikna. Han är snäll och trevlig i alla lägen, fast aldrig mesig. En gentleman i hundformat!

 

I fredags var vi på Caroline af Ugglas i Uppsala. Det var en bra och kul spelning på Katalin. Ni som gillar Caroline och inte har sett henne lajv, gör det!

 

I går var det ganska lugnt och i morse hade vi tidigt besök när Pelle Russ mattar var på besök för att titta på Pelles små döttrar. Det var ett jättetrevligt morgonbesök, även om det gick snabbt. På eftermiddagen idag har jag tom städat ut och spolat av bilen, vet inte när det hände sist.

Nu väntar matlagning! Tjingeling!

 

3advent

 

Söndag  den 6 december

 

Vill bara lägga in en liten bild som visar adventsljusstaken härhemma. Det kan behövas lite ljus i detta evinnerliga mörker. Sex grader varmt och grått, är det konstigt att det mesta går trögt?

Dessutom har det hänt något med elen härhemma, så vi har ingen fungerande spis, ingen cirkulationspump till värmepumpen, och ingen el på halva nedervåningen, så med tanke på det kanske vi ska vara tacksamma att det inte är tjugo minus just nu.

 

advent

 

Lördag den 5 december

 

Egentligen har jag inte så mycket att förtälja, men jag hade så trist att jag fick lust att skriva en liten uppdatering. Jag skulle behöva sätta mig och arbeta, men just nu är det lördag eftermiddag, och jag känner inte riktigt för att sätta mig att göra pass, även om det skulle behövas. Tanken var att jag skulle sitta på SH:s halvårsmöte just nu, och åkt till Småland redan tidigt i går morse, men jag kände mig inte riktigt kry i torsdags, utan låg mer eller mindre hela dagen, så jag vågade inte ge mig iväg. Som tur är, har det inte blivit så mycket av det, mer än att jag känner mig lite småhängig bara.

 

I onsdags kväll var vi i Västerås och såg konsert med Lars Winnerbäck och Hovet, med Andreas Grega som förband. Vi var tidigt på plats och köade ihop med tonåringarna, och fick på så vis en jättebra plats direkt framme vid scenen, med bara ett par småtjejer framför oss. Spelningen var mycket bra, bra drag, tät musik och tom ett par korta mellansnack av Lasse himself, inte illa! Avslutningen var en lång  vacker Söndermarken, en av mina absoluta favoritlåtar, grejtans!

Även Andreas Grega var jättebra, och jag hade gärna hört mer av honom förutom de fyra låtar han körde.

Kameran fick vara hemma. Jag har ett par riktigt dåliga bilder i mobilen, får se om de går att skrämma liv i.

 

Idag har det inte blivit mycket gjort. Jag var iväg och handlade lite smått och gott till hästarna, nya skor till mig själv (Graninges halti jodpurs- hur bra som helst!), nya yllestrumpor (ett måste vintertid) och tuggben till vovvarna. Eftersom det är sällan ni får se bilder på dem nuförtiden, får ni några bilder på tuggande hundar som avslutning.

 

hundar20091205 001  hundar20091205 002

 

 

hundar20091205 003

 

 

2008

 

Måndag den 29 december

 

Det är nu åter sista dagarna på året. Vi har som vanligt haft en lugn och mysig jul. Ingen snö tyvär, men kyla, sol och rimfrost bjuder på vackra vyer och härliga dagar. Synd bara att kameran fått hålla sig hemma alla darar.

Det har blivit lite pusslande hos mor och far, lite sälldräll i vävstolen, och långa promenader med vovvarna. Hästarna har fått hålla sig lugna. Det är så hårt och knöligt på vägarna att det är svårt att gå ut med dem.

Ungarna har åkt skridskor på världens största is! Den är säkert 8x4 meter, men de har faktiskt tyckt det varit rätt ok.

Mycket tv har det blivit också vilket är väldigt ovanligt för mig. Jag tittar i stort sett aldrig på TV, men nu har det varit många bra filmer och trevliga serier, så som det brukar dessa tider.

 

Idag har det varit jobbardag igen, och jag fick till ett 15-tal pass innan passinlagorna tog slut. Nya är beställda, men inte levererade.

 

Nästa gång det skrivs dagbok är det nog januari igen. Det är alldeles ruskigt vad snabbt tiden springer förbi! Ha ett GOTT NYTT ÅR!

 

Onsdag den 24 december

 

Julafton! Igen!

Visst är det väl konstigt hur snabbt åren går? Tycker inte det var länge sedan vi var mitt i sommaren!

Jag har slagit mig ner en liten stund framför burken. Kalle Anka börjar inom kort, och jag ska snart börja koka pärer och skära upp det som är kvar av skinkan, men tänkte lägga ut en liten julhälsning innan.

 

Vi har nyss kommit tillbaka från skogen, efter att ha tagot 4-hjulingarna för att dra till skogs och ha picknick med brorsan och hans familj. Staffan och barnen har brukat göra det flera år, men jag har ännu inte varit med. Det var en jättetrevlig dag. Lagom kallt och det började singla ner små snökorn under tiden vi åt skinka och drack glögg, körbar sådan förstås! Ungarna letade julklappar som Tomten lagt i skogen. Vovvarna år prinskorv, förutom Morris som lade sin i mossan och likt Lufsen puttade mossa och pinnar över. Tyvärr hittade Chiffe gömman, så den försvann snabbt ner i hans mage.

 

I går hade vi som vanligt uppesittarkväll med julskinksprovning i goda vänners lag. En trevlig tradition i all anspråkslöshet, men som vi gärna håller fast vid.

 

Häromdagen fick jag en sådan kul julhälsning från familjen Olsson i Eskilstuna som har flera av mina hästar. Jag tyckte den var kul och fått tillåtelse att lägga ut den här för allmän beskådan.

 

 

julbild fr olssons

 

 

Snö och andra ljusa partier får ni tänka er..
Nu runt foderhäcken det inte finns plats för fler..
 
Hoppas ni mår bra i juletiden..
nu får vi hoppas på fina julklappar inslagna i vackert
siden..
 
Efter julen vi ska börja träna våra små kusar..
Nu i den leriga hagen de bara busar..
 
Irmelin och jag ska ju derbyt vinna..
Så vi måste ju börja träna innan jullovet försvinna..
 
Tackla ska ju gå under 2 minuter innan säsongens slut..
Hon kommer att springa som ett spjut..
 
Thomasin är en jättetrevlig tjej..
Vi får se om travet är hennes grej..
Hon måste iallafall få en ärlig chans..
Men livet är ju inte alltid som en dans..
 
 
Många julkramar från familjen olsson!!//Lena & Maja!!
 
 
 

 

Nej, nu är det bäst att jag återgår till sysslorna, innan mor och far och syster kommer.

Ha en riktigt God Jul!

 

Onsdag den 17 december

 

När det är grått och trist ute, är det tur att man har trevliga vänner som lyser upp i tillvaron. Idag fick jag en mycket trevlig överraskning på posten, i form av ett medlemskap i Föreningen Nordsvenska Hästen för 2009. Det är kamraterna i Östergötland som givit mig den fina julklappen, och den kom i form av ett sådant här fint brev:

 

medlemskap fnh

 

Jättetack tjejer, vad gulliga ni är!!

Det roliga är att det är Cec fina Gry som pryder brevet. Så här såg hon ut i somras, 2 år gammal. Stilig va?

 

2 056 roterad

 

2 094

 

 

Annat kul som hänt är att jag köpt in TV-versionen av Jane Austens "Stolthet och Fördom", ni vet den med Mr Darcy och Elisabeth Bennet och deras förvecklingar. Jag har börjat titta på den i kväll, och den är bara för rolig!

 

I morgon är det skolavslutning, och sedan blir det lugnt över jullovet. Nu hoppas vi bara på sol, minusgrader och snö, så blir allt mycket roligare.

 

 

Lördag den 13 december,

vilket innebär att det är Luciadagen idag. Dagis firade Lucia i går, och idag har Elan åkt till en kompis och kommer hem först i kväll, så något lussande lär det inte bli här.

 

Mamma och jag körde ner Irmelin idag till familjen Olsson i Eskilstuna, där också Tackla och Thomasin går, och där Tea tillbringar flera år. Lena har ju också bestämt hävdat att jag inte kommer att få ta hem Tackla, så det verkar som att det är där hon skall fortsätta att vara.

Vi var lite sena i starten härhemma, så vi kom iväg senare än jag tänkt.

Anledningen är enkel: Det är så förkorkat mörkt och dystert om morgonen, att jag hade svårt att komma upp. Elan och Ponteman skulle också upp, och Elin var än mer svårstartad! Som tur var, knallade Irma rätt upp i transporten, och stod sedan som ett ljus hela vägen ner. Det var nästan så att vi trodde att hon hoppat ut på färden, så lugnt var det.

Väl på plats fann hon sig väl med storasyster och de andra hästarna. Hon är klok, Irmelin!

Vi fick förstås kaffe och en trevlig pratstund innan vi styrde hemåt igen. Lena bjöd på en smarrig chokladkaka med god smörkräm i, och nåt grönt smul ovanpå. Vi kom på att det gröna som var strött överst, måste vara broccoli, eftersom det var grönt och kändes väldigt nyttigt....

 

Mamma var mest imponerad av deras fina lösdriftslösning, och tyckte nog att jag skulle bygga mig en sådan, om jag fick några hundratusen över. Optimist!

Morris var med som social träning, och han hade otroligt kul med Kexet, familjens glada lancashire heelertik, som lekte med Morkan så det stod härliga till. Inte konstigt att han sov väl hela vägen hem.

Tack för ett som alltid trevligt mottagande, och ta väl hand om Irma.... också!

 

Marimba har anpassat sig väl i Norge. Hon har hittat en jättebra kompis i sin jämnåriga väninna Reidunn, och de fungerar jättebra tillsammans säger nya matte. Vill ni se hur de har det, kan ni läsa på Trines hemsida www.hastogponni.no

 

Glömde ju att berätta att Morris nedlagt sitt första byte också. I går morse var han med mig i stallet, och där nosade han upp en liten mus som fick sätta livet till. Maken till stolt grythund har jag knappast sett! Svansen stod rakt upp och trofén bars stolt omkring innan jag fick ta den för att förhindra att han åt upp den. Jag tyckte att han kunde hålla sig till sin vanliga hundmat faktiskt.

 

Annars väntar vi bara på snö. Här är det regn, regn och blött och regn, och det börjar bli för dystert. I går kväll ville inte mina knasbollar till ston komma in, så de fick faktiskt gå kvar ute i natt. Få se om de ångrat sig och kommer in i kväll. Det återstår att se! 

 

Tisdag den 9 december 2008

 

Vilket också är Chiffes 11-årsdag. Grattis mattes gammelhund!

Marimba har flyttat till Trine Standahl i Norge. Pernilla Jobs hämtade henne här i fredags och efter diverse uppehåll och resor landade hon hemma hos Trine natten till i går. Allt har gått jättebra, och vi önskar dem lycka till tillsammans. Så här såg hon ut innan hon for.

 

marimba 2008-12-05 007  marimba 2008-12-05 005

 

Jag har dräktighetsundersökt mina ston under förra veckan. Enligt urinprov skall Tea och Welinda vara dräktiga, medan det visar att Umbra var tom, vilket jag också misstänkt. För säkerhets skull passade jag på att ta ett blodprov när veterinären ändå var här. Hoppas jag får svar på det snart.

 

I fredags tog jag tåget till Linköping där Cecilia hämtade mig. Vi for hem till henne och lagade lammstek och pärgratäng, och hade en trevlig kväll tillsammans med Therese som också kom på besök. Som vanligt gick tiden alldeles för snabbt, helt plötsligt vad den halv 2 eller så, och dags att dra sig tillbaka. Therese körde mig på lördagmorgonen till min skjuts som körde till Nässjö och möte med Jordbruksverket.

Tack tjejer för en väldigt trevlig helg!

 

Pontus går runt här och vankar. Han var med mig i Pitan vid 5 i morse, och ska straxt gå till skolbussen. Undrar varför han skulle upp så tidigt för? Han ska med en kompis och bada efter skolan, och Elin ska med sin kompis hem, så eftermiddagen blir nog lugn.

 

 

2007

 

 

Tisdag den 25 december, dvs juldagen

 

Nu har vi börjat återvända till julen, efter att Ponteman och jag drabbades av magsjuka natten till julafton. Dagen innan jul bjuder vi alltid kamrater och andra på nygjord julskinka, glögg och saffranspannkaka, så även i år. Natten efter insjuknade både Ponteman och jag, vilket gjorde att julafton blev en ganska avslagen historia. Vi tittade lite på Kalle Anka, mor, far och storasyster kom upp och åt lite julmat, och sedan fick Elin dela ut julklapparna själv, eftersom tomten inte kunde komma pga smittrisken...

Pontus sov sig igenom hela kvällen, och vaknade efter Karl-Bertil Jonsson och satte sig med febriga ögon och öppnade sina klappar. Jag fick tre julklappar i år! En jättefin tröja av Staffans faster, en mysig poncho av familjen och en fin ljuslykta att hänga på väggen av ungarna.

 

Idag har vi varit nere hos mor och far och ätit lite julmat, dvs jag åt två skinkbitar, en potatis, ett havrekex, innan jag somnade i mammas säng...

 

Hästarna har fått stå ut med att komma in sent och ut senare än vanligt. Jag har inte lyckats pallra mig ur sängen innan det börjat ljusna, men av bäddarna att döma har de nog sovit de med. Umbra börjar bli en riktig innehäst nu. Hon är nästan snabbast in varje kväll, och verkar tycka det är rätt mysigt.

Får se vad som står på schemat i morgon. Jag kanske skall gå ner till pappa och hjälpa honom med hans julklappspussel, vi får se!

___________________________________________________________________________________

 

Torsdag den 20 december

Här är det just nu tidig morgon. Staffan har åkt till jobbet och barnen sover. Elin har kräkts i morse, kanske är det vinterkräksjukan som drabbat även oss?

Jag har jobbat hela veckan på brädgården. Sjuk personal och andra ledigheter gav mig möjlighet att fixa lite extrapengar, vilket passade bra.

Igår var det julavslutning i skolan, så nu är det jullov för alla, skönt! Terminen har som vanligt gått jättesnabbt!

Nu skall jag sätta fart och knappa lite pass åt folk som väntar. Ingen rast och ingen ro!

____________________________________________________________________________________

 

 

Fredag den 14 december

Idag har Elan och jag varit på turné. Föst var vi och id-kollade en fölunge, vilket Elan tyckte var urtrist. Sedan letade vi oss fram till Surmulen, där Anna har sina russ Gerda och Hjördis, dvs mina gamla russflickor. Vi tog en snabb titt i hagen, och Anna passade på att damma av dem pliktskydligast när gammelmatte kom på besök...

2007-12-13 017

 

Hon skulle bara veta hur välryktade mina är hemma i hagen. Inte ett strå i kors, och inte en lerkoka någonstans...

Elan försökte gömma sig för Gerda, men till slut blev hon lite nyfiken ända...

 

2007-12-13 018  2007-12-13 019

Fast undrar om inte Gerda var mest nyfiken. Hjördis blängde mest under lugg och undrade vad den där ungen hade i hennes hage att göra. Hon var väl misstänksam efter helgens ponnyridning kan jag tro. Hon ledsnade snart på oss, och gick bort och hunsade halvbloden lite istället. Det är faktiskt hon som är hagens egen primadonna och rikskändis...

2007-12-13 027

 

Så här fina är de i helfigur:

 

2007-12-13 021  2007-12-13 022

 

Eftersom det var så ruggigt kallt, smög vi strax in i sadelkammaren för att fika och prata strunt, mycket varmare! Jag fryser ännu, flera timmar senare, och sitter här och pysslar med detta istället för att åka och mocka stallet, vilket jag borde ha gjort för länge sedan...

En väldans fin katt hade de också där i stallet. En sådan som jag hade för 20 år sedan. Bettan hette hon!

2007-12-13 029

 

__________________________________________________________________________________

 

Måndag den 10 december

Grått och trist är det fortfarande ute. Elin var hemma med mig idag, och jag lovade henne i går att hon skulle få rida lite idag. Vi tog ut Thomasin på en liten ridtur och det gick jättebra. Hon var lite spänd i början, men efter en stund slappnade hon av och var jättelugn och fin. Efteråt stod hon och var så nöjd när Elin borstade och grejade med henne. De kratsade hovar och höll på, och Thompan var tvärnöjd. Tutan var mindre nöjd och lagom avis.

Vi pysslar med Umbras och Bonus hovar i stort sett varje kväll, och i går kunde jag spola Bonus framhovar själv. Bakbenen gick inte ensam, men Ewe och jag får fixa det i kväll istället.

Nu skall jag laga mat!

_________________________________________________________________________________

 

Söndag den 9 december

Tillika Chiefens 10-årsdag. Han börjar bli lite grå, men annars lika pigg och vaken som vanligt. Så här trist tyckte han det var att fylla år. Ingen tårta, inget kalas och inget extra tuggben...

img_8603

 

Kelda däremot mår inget bra just nu. Hon är stel och det är ingen fart på henne. Få se om hon blir piggare av lite medicin, annars är det nog bara att inse att det börjar gå utför.

 

Staffan och jag var och beställde nya sängar idag. Med tanke på att det börjar gå utför... Våra andra är 15 år gamla, och vi har länge pratat om att skaffa elevationssängar. Tänk att få kunna sitta bekvämt och läsa på kvällen... och lite halvslut i ryggarna är vi båda två, och med tanke på att vi förutom de förra madrasserna, aldrig har köpt en ny möbel möbel till huset, tyckte vi det var dags. Vi har bara köpt begagnat eller fått möbler sedan jag flyttade hemifrån, så vi kunde gott kosta på oss bra sängar. Dessutom var det rea.

 

Inom hästeriet är det lugnt. Hästarna verkar börja bli less på regnet. Umbra går först in om kvällarna nu, och Bonus börjar bli tam. JR leker rätt mycket med fölen, och det är en fröjd att se dem i farten. Han håller sig i gång på så vis, gammelfarbrorn. Welinda är lite ledsen för att Umbra håller henne lite kort. Hon skulle nog se att den där nya bruna flyttade hem till Småland igen.

Nu skall vi snart äta mat. Det blir spagetti och köttfärssås, gjord på köttfärs från ICA.. 

_________________________________________________________________________________

 

 

 

Onsdag den 5 december

Snart har hela veckan sprungit förbi, med regn, regn och åter regn... Blä!

Jag har varit hemma för det mesta denna vecka, men har nu två arbetsdagar framför mig på brädgården. Tur jag ligger bra till med fölpassen.

I går var jag hos Lotta och på vägen hem åkte vi förbi Mormors Lumpbod i Grillby, där jag köpte lite julklappar till barnen och fick en jättefin julklapp av Lotta. En mycket vacker adventsljusstake som har stått på bordet och förgyllt våra mörka morgnar och kvällar nu ett par dagar. Jag var även på stora lantbruksfirman i Enköping och investerade i ny dyngkärra och nya raggsockor bla. Den gamla kärran har rostat sönder, så det var på tiden. Jag fick en fin i plast av frk Sjöberg i vintras, men den är så fin så den kör jag bara foder i!

Hepp, hepp! Vi hörs!

_______________________________________________________________________________

 

Söndag den 2 december

Jaha, så var det december och första advent igen då. Otroligt hur snabbt tiden kommer till oss. Det var inte länge sedan det var midsommar och Elan fyllde år.

Vad är det som hänt sedan sist nu då?

Igår var jag på Globens hästshow för första gången i mitt liv. Jag och Agge var på SHs halvårsmöte, tillsammans med Lotta och ett gäng andra. Vi fick sitta och titta ner på Jan Brink och Briar samtidigt som vi åt en god lunch. Efter mötet gick vi en vända på mässan, köpte en julklapp år Elin, och tog sedan t-bana och pendel hem igen. Det var väl det närmaste jag kom hästfesten på Globen...

 

I fredags var Lotta och hennes praktikant här och verkade hästarna. Mina gamla stötar var inget att säga om, men domen över Bonus och Umbra var desto hårdare; fullständigt haveri kallade hon Bonus hovar. Vadan detta? Jo, fula och djupa hålväggar runt om på honom, och i tre av fyra av Umbras hovar. Nu blir det att peta rent och Virkonbehandla hovarna den närmsta tiden, och hoppas på att bakterierna dör av och att det hela läker ner med tiden. Det finns ju inget ont som inte har något gott med sig. Vi får säkert Bonus tam under tiden vi brottas med detta. Han är jätteduktig och står som ett ljus under behandlingen, även om han tycker att vi egentligen är rätt läbbiga.

Annars har det varit en hel del pass och lite annat. Nu har ungarna lyckats låsa min dator så att jag inte kommer in i passprogrammet, så jag får väl pyssla med annat tills jag hittar något sätt att låsa upp den igen. Datorer och jag passar inget bra ihop just nu.

 

 

 

© Liselotte Erixon